Протест срещу здравословното хранене на Мишел Обама

Разпространяват се снимки на странно изглеждащи храни в училищата
Обновена: 25 ное 2014 08:51 | 25 ное 2014 08:51, Елка Василева
12
Протест срещу здравословното хранене на Мишел Обама
Снимка: Twitter

Протест срещу кампанията на Мишел Обама за здравословно хранене в учебните заведения в САЩ започна в социалната мрежа Туитър, пише в. "Кориере дела сера".

В специално обособен раздел в Туитър, наречен "Благодаря, Мишел Обама", ученици започнаха да качват снимки на странно изглеждащи на вид храни, приготвени иначе от здравословни продукти, които се сервират в училищните столове и които замениха любимите на децата пържени картофи, шоколадови десертчета и хамбургери. На една от снимките например се вижда ябълка и чиния със зеленокафяво пюре, под която ученик е написал "Благодаря, Мишел, че ни сервира тази тайнствена смес".

Любопитното е, че протестът е съсредоточен в щатите, в които републиканците имат мнозинство. Качването на снимки в Туитър на недоволни от здравословните храни в училищата ученици зачести в тези щати след изборите от 4 ноември, на които демократите на Барак Обама претърпяха поражение, а републиканците поеха контрола в Сената и запазиха контрола в Камарата на представителите на Конгреса. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
хахахаа.............., ми те тия от гмо-то и храни с много хубав вид ,но с вкус на пластмаса са забравили как изглежда норм проготвената храна.Това е кьопулу или мусака
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега погледнах на прасето яденето,по-вкусно изглежда.Да.
7
4
 
11
 
! Отговори
PUTIN 4 WORLD LEADER преди 9 години
Само да вметна..., Мишел Обама е мъж (има член), а не жена.В интернет има предостагъчно инфорнация и доказателства за това.
6
1
 
16
 
! Отговори
Не е добра преди 9 години
Да не говорим, че използваните продукти за направата на тези техни "здравословни храни" най- вероятно са ГМО, както и повечето неща в САЩ, както и, че са поставени в пластмасов поднос. Остава и приборите да са от пластмаса и здравословното ще е пълно или пък допълнено с нарочно допълнителната им флуорирана вода, уж за по- здрави зъби. Може би добавят и сокче с аспартам или глюкозо-фруктозен сироп вместо захар, защото е по здравословно.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това на снимката си е кьопоолу отвсякъде. Това че не са му придали кулинарно естетичен вид е друг въпрос....
4
3
 
18
 
! Отговори
Не е добра преди 9 години
Не може просто някой от някъде като се сети и да налага на други неговия си начин на живот, защото смята, че е правилен. Сега се смята, че това е здравословно, ами и в Римската империя са смятали, че оловните водопроводни тръби са здравословни. Да налагаш насила каква храна ще консумират изцяло децата в училище не е добра практика, поне родителите трябва да имат глас за по- малките, а по- големите сами да си избират и вместо да им налагат нещо да им обяснят предимствата и те сами да решат.
3
3
 
9
 
! Отговори
Не е добра преди 9 години
До zeusИнициативата не е добра. Хората трябва да имат право да избират. По същия начин може да реши, че всички трябва да са вегани. Ако иска промяна да има и двата варианта на храни и децата/родителите да избират, а не да са им натресени насила. Моите уважения към здравословния начин на хранене, ама аз тази *айн*подобна субстанция едва ли бих я ял, а и част от здравословните храни не са ми вкусни. Предпочитам да се храня с това, което ми е вкусно, вместо с настъргана дървесина с ябълково пюре.
2
4
 
20
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Инициативата си е много добра, това, че са свикнали да ядат само вредни неща си е техен проблем.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странно изглеждащи били, а хич? ***..