В САЩ спряха „Джонсън и Джонсън“ заради странични ефекти

Очаква се откараните в болница в Северна Каролина да се възстановят
Обновена: 9 апр 2021 14:19 | 9 апр 2021 14:19, Елка Василева
66
В САЩ спряха „Джонсън и Джонсън“ заради странични ефекти
Снимка: архив, БГНЕС

Ваксинационни центрове в американския щат Северна Каролина заявиха, че са преустановили използването на ваксината срещу COVID-19 на компанията „Джонсън и Джонсън“, след като при най-малко 26 души са се проявили странични реакции, сред които припадане, предаде Асошиейтед прес.

Четирима ваксинирани са били откарани в болница за допълнителни изследвания. Щатските и федералните здравни власти разследват случая.

Още по темата

Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията заявиха, че реакции като припадане не са рядкост след ваксинация, но въпреки това се запознават с докладите за странични реакции в Северна Каролина и още три щата.

Очаква се всички откарани в болница в щата да се възстановят, казаха представители на местните здравни власти.

Говорителката на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Кристен Нордлунд заяви, че федералната агенция е информирана за страничните ефекти, които са се проявили при някои хора, на които е била поставена ваксината на Джонсън и Джонсън, в щатите Айова, Джорджия, Колорадо и Северна Каролина.

Страничните реакции включват замаяност и учестено дишане. Нордлунд изтъкна, че Центровете за контрол и превенция на заболяванията работят заедно с представители на щатските и местните власти, за да преценят ситуацията. След направени тестове на ваксини федералната здравна агенция е стигнала до заключението, че няма причина за безпокойство.

"Ваксините срещу COVID-19 са сигурни и ефективни. При много хора не се проявяват странични ефекти след ваксиниране срещу COVID-19, но при някои хора се наблюдават болка, подуване на мястото на поставяне на ваксината, треска или главоболие. Обикновено тези реакции не траят дълго и означават, че тялото изгражда защита", изтъкна Нордлунд.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия съвсем изперкаха...Да взема и аз ли да набързо да "Забъркам" една ваксина???Мойта поне ще е безврдна!
28
3
 
7
 
! Отговори
НКК преди 3 години
Като гледам тази на снимката която и ваксина да и сложат ще има сериозни проблеми. То още по сериозни ще има ако я хване вируса - доказано е хора с наднормено тегло, а те имат имного съпътстващи заболявания го отнасят най-сериозно. Американците с тези ГМО храни а също и западна европа са в тази група и на заболелите и на сериозни реакции на ваксини. Да има толкова хора с реакции в Гърция, Италия, Румъния, а предимно в западните и северните части на Европа. ГМО-тата са виновни за реакциите.
27
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да избираш между ваксината на АстраЗенека и Джонсън е все едно да избираш между смърт на електрическия стол ли смърт чрез инжекция.Впрочем идеята не е лоша - да ваксинират първо осъдените на смърт и да изчакат резултата.
26
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 25Не знам как са тествали бцж и другите преди десетилетия, но знам че в модерния свят е така. Не е само covid-a, но и HPV ваксините са същия шит.Но общото е, че И ПРИ ДВЕТЕ ЕС ДЕМОКРАЦИИТЕ ТВЪРДЯТ ЧЕ СА ТЕСТВАНИ И БЕЗВРЕДНИ. Не знам путин да е излизал няколко пъти и да е твърдял, на фона на странични ефекти, че Спутник е безвредна.ПП. Може и да е твърдял, но нали ес бил бил различен от Русия?
25
4
 
22
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 28Не, Менгеле в момента сигурно е позеленял от яд, че не е успял да проведе експерименти със целия еврейски народ, нещо което направиха успешно в съвременната държава Израел. Вярно, пропуснали са много евреи извън Израел, та все някой ще оцелее...
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** как бе?! Та нали ваксините бяха вълшебни?!Ние, които упорито не се интересуваме от тях и не се избиваме да се предреждаме по опашки кой пръв да се ваксинира като да са пуснали банани по бай Тошово време сме заклеймени като "антиваксъри" и отлъчени от Църквата на НОЩ!
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахах, още една ваксина спряха. Чакайте бе, бийте ваксини, след няколко години да ги гледаме тия какви странични ефекти ще имат. Не ни лишавайте от сеира! Менгеле в момента гледа и се кефи!
22
1
 
9
 
! Отговори
Да ама преди 3 години
За едно боцкане сертификат дават - друга еднократна няма като нея.
21
0
 
9
 
! Отговори
ПОЛЗИТЕ>РИСКОВЕТЕ преди 3 години
... знаете.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо Христов"В ес такива ги пишем "опитни мишки в името на ценностите на урсулата"."_________Всички ваксини така се тестват!Винаги!Затова за повечето има толкова много и публикувани изследвания. С данни, статистика и ползи и вреди.Ако пък такива липсват, значи и процесът на изпитания не е спазен изобщо.За кои ваксини почти нищо не е публикувано, липсват пълни данни от всички фази...върху достатъчно голям брой хора включително?
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да ваксинират Навални с "Джонсън и Джонсън" и тоя цирк ще свърши.
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е виновен. Това е саботаж. Веднага да се въведат санкции, да не се изпуска момента!
17
7
 
14
 
! Отговори
Пуснете сПутник преди 3 години
Да живее другаря Путин, най-голямото джуджe в света!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много кекави тия американци, бре! Дайте я насам тая Джонсън!
15
4
 
16
 
! Отговори
.......... преди 3 години
Пращайте ги на нас. Всички опасни ваксини приемаме. Така най-накрая и ние да имаме право на избор за ваксина.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пращайте я в световната клоака ЕС,тук поемат всякакви ***, и 3 дена пускат различни становища дали една ваксина вреди,или не. Ту вреди,ту е полезна, и лекува 5 вида рак.
13
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Америка всички са с наднормено тегло .
12
4
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
В ес такива ги пишем "опитни мишки в името на ценностите на урсулата".
11
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, чи как тъй бря? Може ли ваксина, произведена във великите Ю Ес Ей, да има странични ефекти? Това е някакъв фейк на Путин.
10
6
 
19
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Хайде ваксъри, юруш на ваксините!Поне да се бяхте записали в тестовите групи преди месеци да изкарате някой долар. А сега доброволно се подлагате на експеримент, даже безплатно.