В САЩ спряха „Джонсън и Джонсън“ заради странични ефекти

Очаква се откараните в болница в Северна Каролина да се възстановят
Обновена: 9 апр 2021 14:19 | 9 апр 2021 14:19, Елка Василева
66
В САЩ спряха „Джонсън и Джонсън“ заради странични ефекти
Снимка: архив, БГНЕС

Ваксинационни центрове в американския щат Северна Каролина заявиха, че са преустановили използването на ваксината срещу COVID-19 на компанията „Джонсън и Джонсън“, след като при най-малко 26 души са се проявили странични реакции, сред които припадане, предаде Асошиейтед прес.

Четирима ваксинирани са били откарани в болница за допълнителни изследвания. Щатските и федералните здравни власти разследват случая.

Още по темата

Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията заявиха, че реакции като припадане не са рядкост след ваксинация, но въпреки това се запознават с докладите за странични реакции в Северна Каролина и още три щата.

Очаква се всички откарани в болница в щата да се възстановят, казаха представители на местните здравни власти.

Говорителката на Центровете за контрол и превенция на заболяванията Кристен Нордлунд заяви, че федералната агенция е информирана за страничните ефекти, които са се проявили при някои хора, на които е била поставена ваксината на Джонсън и Джонсън, в щатите Айова, Джорджия, Колорадо и Северна Каролина.

Страничните реакции включват замаяност и учестено дишане. Нордлунд изтъкна, че Центровете за контрол и превенция на заболяванията работят заедно с представители на щатските и местните власти, за да преценят ситуацията. След направени тестове на ваксини федералната здравна агенция е стигнала до заключението, че няма причина за безпокойство.

"Ваксините срещу COVID-19 са сигурни и ефективни. При много хора не се проявяват странични ефекти след ваксиниране срещу COVID-19, но при някои хора се наблюдават болка, подуване на мястото на поставяне на ваксината, треска или главоболие. Обикновено тези реакции не траят дълго и означават, че тялото изгражда защита", изтъкна Нордлунд.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
12
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Хайде ваксъри, юруш на ваксините!Поне да се бяхте записали в тестовите групи преди месеци да изкарате някой долар. А сега доброволно се подлагате на експеримент, даже безплатно.
8
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даваийте Путник 5 кви са тия джендърските джонсан и джонсан ,на гей двойка ми звучат. Давайте за мужчини ваксини
7
4
 
14
 
! Отговори
Да преди 3 години
Аз предлагам всички, които желаят да се ваксинират, да го направят, да не се замислят. Даже всеки месец да ги боцкат, така по-бързо ще свършат ***.
6
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютна гавра е вече това! *** и пульо пусна ваксина за два месеца и ги тестват на живо върху здрави и прави хора - кой ще умре, кой ще получи тромби, кой мозъчен аневризъм, кой емболия, кой нещо друго....
5
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балтов или Кантарджиев да им кажат, че нищо им няма и да ядат повече домати.
4
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 2020 год. се борихме срещу ковида, през 2021 год, коя ваксина ще се постави, а през 2022 год, ще се борим срещу ваксинираните . То и мишките си имат вече виц:- Питат се коя ваксина да си поставят, ама всяка казвала:-Чакай да видим какъв ще е резултатът върху хората, и после ще решим.
3
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мозъчен аневризъм при 20 годишно момиче след отровата на ДЖ и ДЖ. Но да не го пишеим това. Има и умрял. Но да не го споменаваме. Иначе е много хубава и безопасна, а ползите ндвишават... и тн
2
3
 
35
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Няма проблем, те тук поставят всякакви ваксини. Много страни се отказаха от АстраЗенека, но нашите чукун.дури, пак я пуснаха. И във Франция същата работа, няма значение, че първата е АЗ, втората може да е всяка друга.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е браво, бе! Замаяност, ускорено дишане и следва припадък. Тия май ще са на първо място по странини ефекти.