Тръмп се опитал да погаси свой дълг към адвокат с... кон

Това не е 1800 г, не можеш да ми платиш с кон, отговорил той
5 сеп 2022 20:45, Нели Христова
34
Тръмп се опитал да погаси свой дълг към адвокат с... кон
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп се опитал да плати на адвокат, на когото дължи 2 млн. долара, с договор за наем на кон. Странната сцена е описана в книгата „Servants of the Damned: Giant Law Firms, Donald Trump and the Corruption of Justice“, на Дейвид Енрич от "Ню Йорк Таймс", която ще бъде публикувана следващата седмица. „Гардиън“ получи копие от нея.

Енрих пише, че "след като възвърнал способността си да говори", адвокатът, на когото Тръмп предложил жребец, който според него струвал 5 млн. долара, "заекнал...: "Това не е 1800 г. Не можеш да ми платиш с кон".

Разказите за отказа на Тръмп да плати правни и други сметки са многобройни. В Ню Йорк неговите бизнес и данъчни дела са обект на граждански и наказателни разследвания. Нежеланието на Тръмп да плати съдебните такси фигурира и в опита му да отмени поражението си на изборите през 2020 г., което го постави в допълнителна правна опасност.

Описвайки адвокат, който е работил за Тръмп през 90-те години на миналия век, Енрич пише: "Сметката стигнала до около 2 млн. долара и Тръмп отказал да плати. След известно време адвокатът изгубил търпение и се появил без предупреждение в „Тръмп Тауър“. Някой го изпратил до офиса на Тръмп. Първоначално Тръмп се зарадвал да го види - не издал никакво чувство на притеснение, но адвокатът бил под пара.

"Невероятно разочарован съм“, скастрил той Тръмп. „Нямате причина да не ни плащате“.

"Тръмп издал някакви извинителни звуци. След това казал: "Няма да ви платя сметката. Ще ви дам нещо по-ценно". За какво, по дяволите, говори той - зачудил се адвокатът. „Имам един жребец“, продължил Тръмп. „Той струва 5 милиона долара“. Тръмп бръкнал в един шкаф с документи и извадил нещо, което според него бил нотариален акт за кон. Той го подал на адвоката."

Енрич описва смаяната и гневна реакция на адвоката, след което заплашил да го съди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
Професионалист преди 1 година
А мене с яйцата на пожарникара били от щтраус но по стафитките ги познах че са само негови.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Девид Енрич, колко такива отпаддъци като теб се опитаха да опетнят най-великия президент на САЩ Доналд Тръмп, и свършиха с позор. На измислиците и пасквилите ти могат да повярват само третополовите психясали либерасти, които нортмалните хора не обръщаме внимание. И твоите мъки ще са безпплодни. Тръмо само ще ти се изсмее, на теб и на сатанистката помиййна ямма NYT. Bye
17
0
 
0
 
! Отговори
А и преди 2 години
Аз не сьм конезавод
16
2
 
0
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Американският Пyтлapах :)))
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Дончо така се ***.... от лакомия и усещане за безнаказаност, че сега на дърти години ще го правят принцеса в панделата.
14
4
 
9
 
! Отговори
бай Ганьо преди 2 години
и мен така се опитаха де ме метнат веднъж. Искаха да ми платят с едно яйце на Фаберже, викам им, аз да не съм птицевъд , бе.
13
3
 
8
 
! Отговори
Скок-Подскок преди 2 години
айде,айде, евтина реклама на някаква глупава книга.
12
3
 
9
 
! Отговори
до Истината преди 2 години
и кое за държави като нашата не е верно? Не само той ни е наричал и представял като кенeф нали? Май е крайно време да се примирим с истината.
11
9
 
13
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Тръмп е не само хипер-нарцис, но и рецидивист, който цял живот прави зулуми. А на българите, които много му се кефят - първо не знае къде е България на картата, второ - в прав текст е наричал държави като нашата 'шитхол'.
10
6
 
19
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Ама няма нужда от антитръмп пропаганда тук - ние няма да гласуваме на щатските избори. Пък и Тръмп с всичките си кусури е за предпочитане пред Демента, който запали война в Европа.
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви се не види и сайта . Едно пишеш друго излиза,затова ще го напиша с думи.: Конят струваше двеста милиона английски лири
8
2
 
13
 
! Отговори
Бай Курти преди 2 години
Продавам магаре, nogoбpeнa харманлийска порода, офроуд модел "Марко Поло"! Иkoнoмичeн турбо-преживящ водно-веган двигател с камшично запалване, най-висок еко стандарт! Купе обширно до два чифта дисаги, козина салон. Халогени с нови капаци, кожени! Гуми всесезонни с ковани джанти. Управление ръчно-поводно, опция автопилот след кръчма, гласови команди: "дий", "чуш", "убря" и др. Обслужвано в сайванта. Тест-драйв дeня по икиндия от мегданя до ряката. Записване по телефоня на кметя, ceлo Cвиpkoвo...
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aми си спомняте преди 20 тина години имаше един скандал между сър Алекс Фергюсън и бившите собственици на Манчестер Юнайтед за правата на състезателния кон "Rock of Gibraltar". Самия кон струваше £200 млн.Даже се стигна до съд. Така че на запад особено в GB и USA това е бизнес за милиарди.
6
5
 
10
 
! Отговори
Това са атаки преди 2 години
на демократите,страхуващи се от нарастващия рейтинг на Тръмп,който вероятно ще доведе до спечелването от него на следващите избори.Предизвикват го, принуждават го да води дела и да го вкарват в нежелани разходи,които той не плащал и видите ли,това е рецидив от 1990 г.Може и да извадят по-стари данни- лошо бебе,лош малък Тръмп,как се е нааквал като бебе,значи не става за президент, да замести синилния старец на демократите,искащи хората да живеят по техните джендърски клишета.
5
5
 
11
 
! Отговори
Нели Христова преди 2 години
да цъкне откъде тези компромати ги вади и да не забрави да пише че Путин ще плаща с водка
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А деменцията е Ангел Небесен ?
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казано е че няма лоша реклама. Така че тези писатели правят реклама на Тръмп с техните глупости.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И у нас КАТ-аджиите се сърдят като им платиш с държавни гербови марки.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След първите 2 абзаца реших да проверя чия е статията и о изненада - ***