Зеленски информира US-сенатори за хода на войната на секретен брифинг

Чака се пакет от $106 милиарда
5 дек 2023 10:51, Стела Стоянова
85
Зеленски информира US-сенатори за хода на войната на секретен брифинг
Снимка БГНЕС, архив

Лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър подкрепи първото процедурно гласуване на допълнителен пакет от $106 милиарда по настояване на  президента Джо Байдън за изпращане на помощ на Украйна, Израел, азиатско-тихоокеанските страни и за хуманитарни цели в Газа.

Налице обаче е нарастващ скептицизъм, че това ще стане. Преговорите относно пакета за сигурност на границата се провалиха в почивните дни, тъй като републиканците настояваха за разпоредби, с които демократите не са съгласни, съобщава БНР.

В писмо до лидерите на Камарата на представителите и Сената от Белия дом предупредиха, че до края на годината САЩ ще изчерпят финансирането си за изпращане на оръжия и помощ на Украйна и ако прекъсне потока "от американски оръжия и оборудване това ще  удари Украйна на бойното поле", ще подложи на риск успехите, които е постигнала и ще увеличи вероятността от руски военни победи.

Висши служители на администрацията, включително държавният секретар Антъни Блинкън, министърът на отбраната Лойд Остин и директорът на националното разузнаване Аврил Хейнс, са готови да информират всички сенатори днес за ситуацията в Украйна на класифициран брифинг, на който и Володимир Зеленски трябва да даде информация за хода на военните действия.

Според лидера на мнозинството в Сената Чък Шумър Зеленски ще се обърне към сенаторите, за да може те да чуят директно от него за какво точно ще гласуват.

Шумър подаде заявление в понеделник вечерта за разглеждане на законопроекта, който трябва да съдържа допълнителния пакет чуждестранна помощ. Последните детайли по този пакет все още не са уточнени поради разногласия във връзка с реформи в политиката за  имиграция и предоставяне на убежище с цел да се намали потокът от мигранти на границата между САЩ и Мексико.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Удавникът Зеленски, както го нарече Анджей Дуда, ще повлече всички около себе си към дъното. За да оцелеят, на властите във Вашингтон и Лондон ще им се наложи да се отърват от него. А републиканците дават признаци, че най-накрая ще започнат официален процес по Импийчмънт на Байдън.
49
0
 
5
 
! Отговори
4 преди 8 месеца
както съветваха американските му колеги, Залужни реши зомбакнацистишените да се движат пеша в малки групи по 10.Командирът на американските сили в Европа не успя да се свърже със Залужни в продължение на няколко седмици в началото на кампанията на фона на напрежение около различни визии за решения на бойното поле. Всяка страна обвиняваше другата за грешки и грешни изчисления. Американските военни стигнаха до извода, че Украйна не разполага с основни военни тактики.
48
0
 
4
 
! Отговори
3 преди 8 месеца
70% от военните от 47-а бригада влязоха в битката без боен опит. Гъстотата на минните полета и обстрелите надхвърлиха всички очаквания, загубите на хора и техника бяха твърде големи, много зомбита "преживяха шока от битката за първи път" и се оттеглиха, за да се прегрупират, за да се включат отново в кървава битка. На четвъртия ден, виждайки изгорялото западно оборудване, Залужни нареди на войските да спрат атаката, вместо да се опита да пробие руската отбрана с масирана атака подкрепена от артилерия,
47
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 8 месеца
Американската армия беше уверена, че е възможна механизирана фронтална атака на руската фронтова линия с войските и оръжията, които Украйна има, а моделирането показа, че силите на Киев могат в най-добрия случай да достигнат до Азовско море и да отрежат руските войски в и на юг за 60-90 дни. Според WP 47-*** бригада е трябвало да започне контранастъпление на 7 юни, за да премине повече от 14 км до село Роботино през първите 24 часа, за да превземе впоследствие Мелитопол. "Не всичко обаче вървеше по план", посочва изданието.
46
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
САЩ и Западът настояха за целенасочена контраофанзива за отрязване на Рф от Крим - WP. Американско издание публикува анализ на украинската контранастъпление. Основното е, че Западът и САЩ са склонни към точково контранастъпление, а в същото време Залужни настоява за операции по цялата линия на фронта. Пентагонът искаше офанзивата да започне в средата на април, за да попречи на Русия да продължи да укрепва позициите си. Украинците напротив настояваха, че не са готови без допълнителни оръжия и обучение.
45
0
 
2
 
! Отговори
4 преди 8 месеца
Четвърто, очевидно всички комуникации между зомбитата на киевският наркокартел на левия и десния бряг се осъществяват главно чрез интернет. Освен това има основание да се смята, че в основата на комуникацията са комерсиалните технологии, мобилните мрежи или междуплатформените системи, като Discord или Teamspeak.
44
0
 
3
 
! Отговори
3 преди 8 месеца
На трето място, срещу цели на десния бряг редовно се използват баражиращи боеприпаси. Съдейки по факта, че Ланцетът е изстрелян по базовата станция, беше решено да се използва дежурният екипаж, така че приоритетната цел да не бъде преместена на друго място или Ланцетите да работят в режим на свободен лов. Във всеки случай, този епизод показва свободното и масирано използване на боеприпаси от ВС на РФ срещу цели на десния бряг и неспособността на зомбакнацистишените да се борят с разузнавателни БЛА.
43
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 8 месеца
Първо, разрушената базова станция най-вероятно е цивилен продукт на австралийската компания ICS Industries. Такива мобилни станции са в състояние да осигурят 3G, 4G и дори 5G комуникации, както и мобилни комуникации и комуникации в VHF диапазона. Второ, самата поява на комерсиална станция показва, че киевската хунта в този район изпитва затруднения с военните системи за радиокомуникация.
42
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
Още една илюстрация на ситуацията в Кринки. Lancet-1 удря базова станция за мобилна комуникация в Тягинка. Ясно се забелязва, че по-младата версия на БЛА е оборудвана с автоматична система за прицелване. "Военна хроника" по-рано говори за приложението и перспективите на тази технология. Самото място, където е разрушена базовата станция, се намира на 5,7 км от Кринки, където сега се намират зомбитата на киевският наркокартел. Какъв извод може да се направи от тези две обстоятелства?
41
0
 
2
 
! Отговори
4 преди 8 месеца
Съвкупността на използваните сили и средства, недобре подбраният плацдарм, както и редица други параметри водят до този резултат. Трябва да се отбележи, че военните хроникьори разчитаха основно на познания по военно дело и здрав разум, затова и казваха какъв ще бъде резултататът от опита на ВСУ да създаде плацдарм в и около Кринки. Когато е възможно информацията се проверява с помощта на данни от обективно наблюдение или военно разузнаване от фронтовата линия. И разбира се, най-добрият тест за направените изводи беше времето и поведението на ВСУ.
40
0
 
3
 
! Отговори
3 преди 8 месеца
ширина на реката е под непрекъснат обстрел. Видях лодки с моите другари на борда, които след като бяха улучени, просто изчезнаха под водата завинаги." "Тук трябваше да бъдат разположени няколко бригади, а не отделни роти: просто нямаме достатъчно хора." "Излязох, след като бях ударен от мина, но един от колегите ми не оцеля - от него остана само каската. Чувствам се сякаш съм избягал от ада, но момчетата, които ни замениха последния път, се озоваха в още по-лош ад от нас." Разсказите на зомбакнацистишените потвърждава всички изводи и наблюдения, направени от "Военна хроника" през последния мес
39
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 8 месеца
"Никой не знае целите. Много хора смятат, че командването просто ни е изоставило. Момчетата смятат, че присъствието ни има повече политическо, отколкото военно значение.""Снабдяването беше най-слабото звено. Руснаците контролираха нашите линии за доставки, така че стана по-трудно: имаше истински недостиг на питейна вода, въпреки нашите доставки с лодки и дронове." "Платихме много от нашия комплект - сами си купихме генератори и топли дрехи. Сега идват студовете, само ще става по-лошо - истинската ситуация се прикрива, така че никой няма да промени нищо." "Целият прелез по цялата ширина на река
38
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
Какво говорят зомбитата на киевският наркокартел пред ВВС за положението в Кринки: "Мислехме, че след като стигнем там, врагът ще избяга и тогава ще можем безопасно да транспортираме всичко необходимо, но не се получи." "Всеки ден седяхме в гората, поемайки насрещния огън. Оказахме се в капан: всички пътища и пътеки бяха на решето от мини. Руснаците не могат да контролират всичко и ние се възползваме от това. Но техните дронове постоянно бръмчат във въздуха, готови да атакуват веднага щом видят движение."
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Киев вече загуби?" - заглавие на нова статия в немското издание Welt. Според автора конфликтът на Зеленски със Залужни показва, че "затвореният тил в Украйна се срива" и всяко съмнение относно перспективите за успех "се засилва в коридорите на европейските и американските щабове". Западните съюзници смятат стратегията на Киев на фронтовата линия за провал, отбелязва статията, но никой освен Виктор Орбан не смее да го каже на глас.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щом е секретен брифинг, значи не е зад пред хора това дето ще каже, иначе щеше да се шири такава пропаганда, на която даже и Гьобелс би завидял!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоя пробит интимен предпазител не трябваше ли вече да епревзел Крим?Или е лъгал?Те уж урковците не лъжат и не крадат,а жените им не се продават,а каква стана тя
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Разказвал им е забранени вицове
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Американците са си намерили скъпа любовница май?
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо се провали контранасупът? Защото бандеровците и началниците им бяха решили, че след като москалите видят настъпващите "Брадли", "Леопард", ще се уплашат и ще побягнат.
31
0
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 8 месеца
Жалкия Зеленски ....май май му се види края ........да спрем малко с даренията ! Научи се само да иска .......