САЩ ни поздравиха за националния ни празник

Антъни Блинкен изтъкна, че страната му цени отношенията с България
134
САЩ ни поздравиха за националния ни празник
Снимка: Pixabay

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен поздрави България за Националния празник. В изявление, публикувано на страницата на Държавния департамент, Блинкен изтъква, че страната му дълбоко цени над 120 години дипломатически отношения с България. И посочва, че партньорството, базирано на споделени демократични идеали, насърчава мира и просперитета на двете страни и допринася за единството и сигурността на Европа и трансатлантическата общност.

"Признаваме ангажимента на България за задълбочаването на интеграцията в европейските институции, осигуряването на енергийна сигурност и икономическа жизнеспособност и засилването на партньорството ѝ със съюзниците от НАТО. Обединени сме в усилията си в подкрепа на Украйна и народа ѝ в борбата им да защитят страната и свободата си от военната агресия на Кремъл. Очаквам с нетърпение бъдещо партньорство в насърчаването на по-сигурно, проспериращо и справедливо бъдеще за нашите две свободолюбиви нации", заявява Антъни Блинкен, държавен секретар на САЩ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още по темата: сащ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Боби Явно и такива бобита имало наоколо ;) Като анонимна kypBa npokлета бе къде по-автентичен. Другаде искаше да си нечия k'y4ka... Миличкия, фрустрациите му край нямат. Няма ли мъжеложци в тоя форум да го олa6uте малко? Ше му се пръсне халката от напъни
28
6
 
17
 
! Отговори
Свобода за България преди 6 месеца
Вън от БГ амариканските окупатори
27
5
 
21
 
! Отговори
Благодаря на САЩ... преди 6 месеца
само, че като имаше нужда от тях през 1876-та, просто пратиха ЖУРНАЛИСТИ да се забавляват и снимат КУПИЩАТА черепи след Априлското клане. Тва всичко, което САЩ направиха тогава за нас, а ние помним. Та благодаря на САЩ за НИЩО! Апропо 3ти март, ми славяни ни освободиха тогава, които САЩ сега така умело кара да се избиват като кучета помежду си!
26
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А защо Турция не ни поздравява ами поради факта че знаят че Русия не свобождава България а се подписва Санстефанския предварителен мирен Договор. Реално (освобождението) си остава чисто руска Пропаганда
25
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Преместих си го в другия и сложих нашето знаме заедно с руското.
24
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
Има ли накой друг, който идната седмица ще участва в надпреварата, световен шампионят по букаке в Паришшш? Търся споделен транспорт от дузина мъже с които да тренирам по пътя.
23
5
 
2
 
! Отговори
ГОЛЯМО преди 6 месеца
ЧУДО
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Капитан Америка - Ще спретнем още един национален празник по тоя повод. Те такова постижение.......
21
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
хаха, окей ама дали виждат , че едно американско знаме няма на Шипка.Дали виждат , че има толкова руски, колкото и български знамена.
20
4
 
11
 
! Отговори
Капитан Америка преди 6 месеца
И не забравайте че бананите и коко кола аз Ви ги дадох.
19
2
 
3
 
! Отговори
Ти курво проклета преди 6 месеца
Боби
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И както всяка година, медийните лакеи пишат специална статия само за поздрава на САЩ. Поздравленията на другите държави явно са с второстепенна важност.
17
5
 
5
 
! Отговори
Христо лодкаря преди 6 месеца
Ураааааааа,другари.
16
7
 
19
 
! Отговори
мхм преди 6 месеца
Толкова ни обичат и уважават,че 30 години не свалят визите, като дори от тези 30 17 сме в ЕС...втора ръка хора.
15
6
 
17
 
! Отговори
Нане преди 6 месеца
кравите да си мучат в обора... Тука ни не трябват... ===)))
14
9
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен И аз не им разбрах щуротиите. Яко са пресолили манджата янките. Но не могат да надминaт форумните цъpкачu, дето 2 думи на Руски не знаят, но днес са на три морета! :D
13
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ не знаят нищо за България затова поздравяват вероятно са прочели в википедия само. Реално Русия не (освобождава) директно и прецизно България поради факта че се подписва Санстефанския предварителен мирен Договор. Та значи ако няма този Договор то тогава има вече (освобождение). До кога ще продължават да ни промиват мозъците с тва руско им (освобождение)
12
4
 
19
 
! Отговори
Както върви преди 6 месеца
Дъщерята на Киро и Лена ще учи, че американците са пратили 2 самолетоносача на Шипка и са ни освободили!
11
3
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 6 месеца
САЩ Ни Поздравиха, И Преди 10 Дена Казаха - Турция Ще Пази Въздушното Пространство на Бъългария - И Тагаренко Подписа Договора с Турция.......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
10
4
 
18
 
! Отговори
Марш! преди 6 месеца
Айде нема нужда!