САЩ е на крачка да легализира марихуаната на федерално ниво

Байдън: Никой не трябва да влиза в затвора само, защото използва или притежава марихуана
17 май 2024 16:22, Инна Ангелова
42
САЩ е на крачка да легализира марихуаната на федерално ниво
Снимка: Herbal Hemp от Pixabay

От администрацията на президента на САЩ Джо Байдън официално предложиха марихуаната да бъде легализирана на федерално ниво.

"Никой не трябва да влиза в затвора само, защото използва или притежава марихуана. Точка!", заяви президентът Джо Байдън в специално видеобръщение.

В Съединените щати марихуаната е класифицирана като опасен наркотик от 1970 година. Това означава, че заедно с други наркотици като екстази, хероин и Ел Ес Ди тя не може да се употребява за медицински цели. Предложението на Белия дом е тя да бъде класифицирана като по-малко опасна субстанция и да влезе в една група с кетамина и обезболяващи като кодеин.

Обявявайки марихуаната за легална, от Белия дом се опитват да спечелят доълнителни гласове за Джо Байдън на предстоящите избори, които са през ноември.

Проучване на общественото мнение показва, че 88% от американците смятат, че марихуаната трябва да бъде легализирана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 3 месеца
"Ако намериш поне един доказан смъртен случай от марихуана (доказан от лекар, а не от милиционер)" --- ---- ---- Oлигoфрен дрогиран, ти си далече от истината. Еми търси си сам в Гугъл. Като начало, пусни в търсачката на Гугъл "Health effects of cannabis - Canada.ca" - това са данни от влошеното здравословно състояние след 5 години легализиране в Канада. Търси си сам, аз не съм длъжен да влизам в безсмилени дълги дискусии с наркомани и дилъри, аз си имам работа, семейство и задължения.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички коментари против марихуаната или са писани от хора на мафията (тя печели доста от този бизнес и не иска да плаща данъци), или от полицайчета (пълнят си статистиките с разрешени престъпления, като хванат някой с един джойнт, вместо да гонят тези, които крадат милиарди), или от напълно НЕинформирани по темата хора. Легализацията на марихуаната означава по-високи пенсии и заплати, защото ще се плащат данъци за нещо, което така или иначе го има, а и ще има допълнителен туризъм.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Евала. И Европа върви по правилния път. Ние пак ще сме на опашката, както винаги.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Колкото повече балъци станат зависими от марихуаната още на 10-14г, тия нема да доживеят до пенция, а ще пyкнат по-рано" - Ако намериш поне един доказан смъртен случай от марихуана (доказан от лекар, а не от милиционер) ми дай ИБАН-а си и ще ти пусна 100 лева.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Наркоманка държава!-:(" - Ако пушиш цигари, пиеш кафе и/или алкохол всъщност си много по-голям нар_коман от пушещият марихуана, обаче понеже гънките на едно там място са на изчезване, затова не си информиран за подобни неща.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво. Едно умно нещо от Бай Дън.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наркоманка държава!-:(
11
0
 
7
 
! Отговори
Легализация преди 3 месеца
На Марихуаната в България!Срете парите на държавната мафия.
10
4
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 3 месеца
Боли ме шалтеро, дами и господа. Легализирайте колкото се може по-рано. Във всички държави по света. Нужно е драстично намаление на населението в световен мащаб. Колкото повече балъци станат зависими от марихуаната още на 10-14г, тия нема да доживеят до пенция, а ще пyкнат по-рано и нема да натоварват както социалната, така здравната и пенсионната система. Пафкааайте и пуквайте!
9
2
 
2
 
! Отговори
каква аналогия... преди 3 месеца
на изтока всички бяха "дрУгари", а сега на запада всички са "дрОгари" :):)
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Това е държава без ценностна система" - А България където над 140,000 младежа са лежари в затвора/ареста/районното защото пушат трева е държава с велика ценностна система. Тревоманите са мързеливи, лентяи, някои от тях зависими от тревата/болни ако щеш/, но в викакъв случай не са престъпници и не виждам защо полицията трябва да се толерира в своя рекет и в районното да се дават бонуси за унижаване на млади българи и българки.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
очаквайте след това и в България да се легализира, като послушна колония на господарите ни
6
5
 
4
 
! Отговори
КИТАЙ преди 3 месеца
почна да се освобождава от зелената тоалетна хартия - и кво им остава на краварите освен да се нашмъркат!
5
1
 
4
 
! Отговори
Супер! преди 3 месеца
сега вече "дрОгари плоскоземи" няма да е нужно да се доуточнва! :)
4
3
 
5
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 3 месеца
Тука обаче няма да променим нищо, защото бизнеса трябва да върви и ще арестуваме за едно козче, дори и хазарта няма нищо против. Слава Украине!
3
11
 
4
 
! Отговори
Курис Пичерядис преди 3 месеца
Това е държава без ценностна система,консуматорско общество лишено от морал и тн и тн,добре че България още е добре в някои дадени аспекти.....
2
7
 
8
 
! Отговори
американец преди 3 месеца
Аз отдавна казвам тук че в опитите си да запази власта този демон ще продаде и изяде собствените си деца!Очаквайте още подобни простотии до ноември!Пропадаме смело!
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ОПГ пп-дб-сс харесва това