Джил Байдън: Лоялна първа дама или омъжена за собствената си амбиция?

Тя се втурна да спасява съпруга си след катастрофалния дебат
11 юли 2024 19:15, Нели Христова
35
Джил Байдън: Лоялна първа дама или омъжена за собствената си амбиция?
Снимка: БГНЕС

Джил Байдън се бори срещу твърденията, че собствената й амбиция подхранва кампанията на съпруга й за втори мандат. Наскоро тя предприе 24-часова обиколка в три щата, за да разпространи посланието, че единствената цел на семейството е да спре Доналд Тръмп и да помогне на Америка.

В горещите десет дни след катастрофалния дебат на 27 юни, съпругата на Байдън беше непоколебима в подкрепата си за продължаването на политическата му кариера.

Тя беше критикувана за тромавата си демонстрация на подкрепа след дебата – "ти отговори на всички въпроси, ти знаеше всички факти", каза му тя – и за ненавременната корица на Vogue, в която тя се взираше властно в обектива и заяви: "Ние ще решим нашето бъдеще".

"Няма да позволим на тези 90 минути да определят четирите години, през които той беше президент. Ще продължим да се борим".

А нейната решимост да продължи да бие барабана за 81-годишния кандидат беше уловена от консерваторите, които я обрисуват като Лейди Макбет.

Мегин Кели, бивша водеща на Fox News, я нарече "аспирант, жаден за власт", ​​управляващ "президентство в сянка", докато Drudge Report заяви: "Жестоката Джил се вкопчва във властта". Хариет Хагеман, републиканска конгресменка от Уайоминг, каза, че Джил е виновна за "злоупотреба с по-възрастни хора", защото "изкара президента Байдън на сцената, за да участва в битка на разума, докато е невъоръжен".

Дори първият й съпруг Бил Стивънсън, за когото беше омъжена от 1970 до 1975 г., се включи, като каза:

"Просто не разбирам защо тя е толкова непреклонна да го защитава и да го държи в надпреварата".

В телевизионно интервю в понеделник Тръмп спекулира: "Мисля, че Джил би искала Байдън да остане, тя си прекарва добре."

Въпреки това, в реч в Уилмингтън, Северна Каролина, 73-годишната Джил се описа като подкрепяща съпруга, а не като амбициозна политическа съпруга или някой, който е свикнал с атрибутите на Белия дом.

"Въпреки всички приказки за това състезание, Джо даде ясно да се разбере, че е вътре, каза Джил, която също посети Джорджия и Флорида. "Това е решението, което той взе – и точно както той винаги е подкрепял моята кариера, аз също съм изцяло зад него."

Онези, които я познават, също настояват, че тя няма лично желание за власт. Елизабет Александър, нейният директор по комуникациите, каза, че вижда ролята си като "акт на услуга" за нацията.

Но мнозина се питат защо като най-близкият довереник на съпруга си и най-довереният съветник, тя не го призовава да се откаже в името на здравето и наследството му. Тя не се срамуваше да се изправи срещу политическите амбиции на Байдън в миналото.

В ранните години на връзката им - през които тя отказа три предложения за брак - тя беше известна с липсата на ентусиазъм относно политическите стремежи на съпруга си и наложи вето на президентските избори през 2004 г.

Този път тя настоява, че е различно заради това, което е заложено на карта.

"Като главнокомандващ, президентът Байдън се събужда всяка сутрин, готов да работи за вас", каза тя пред тълпа военни ветерани и техните семейства в Северна Каролина.

Тя добави: "Доналд Тръмп се събужда всяка сутрин с мисълта за един човек - за себе си."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от САЩ
Зеленски отклони въпроса, който е в ума на всички
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Синчето Хънтър много е назапал гащите и има нужда от протекция. Затова заедно с мама ще крепят Джо до последно, буквално докато умре пред камерата ако се налага.
30
0
 
6
 
! Отговори
ха ха ха преди 2 седмици
Ееех, старост нерадост. Не им се напуска уютния Старчески Бял Дом, където имат 24 часа лекарски грижи, лекарствата и памперсите са безплатни, прислужниците ти не са какви да е ами от тайните служби / много удобно ако изпуснеш нещо кафяво в гащите и те успешно го прикрият а и ти дават солидна пенсия... Иначе какво . Някой западнал Старчески дом и за развлечение в неделя в Пенсионерски клуб да разисквате с другите глухари как е било през Първата Свртовна Война.
29
0
 
11
 
! Отговори
Bormann преди 2 седмици
Джил пази отрочето си Хънтър, в тва е целия номер. Ако Бай Дрън абдикира, Тръмп ще окачи главата на отрочето на върха на факлата на статуята на свободата в Ню Йорк за да могат млади, стари, бедни и богати, прави и сакати да си правят селфита с нея.... кофти гледка, но разбирам мотивацията на прегърбената старица....
28
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
даскалицата по анг език си гледа интереса демен-ция ама тя ще получава президенскатапенсия
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нещо се е объркал. Тя не го защитава, а го бута под автобуса само заради личната си амбиция да е първа дама. Колкото до глупостите за Тръмп, значи е гова да пожертва съпруга си само и само да попречи на Тръмп? Тя явно е повече враг на Тръмп отколкото жена на Байдън. Ако видя жена си да ме жертва за личните си болни амбиции, щях веднага да я изритам като ***. Байдън обаче не може да осъзнае какво прави благоверната му и затова той е класическа заслепена жертва.
26
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
копейките отидоха да вечерят и да се сменят на ламповия телевизор ще малко ше удари нощната смяна.
25
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Другари!!! Удряйте, удряйте по "западния Свят" точно СЕГА!! Инвестирайте в Русия. Всичко руско е хубаво - всичко западно е ОТВРАТ! Време е да започнем масово производство на Лади за България.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
По скоро 2 рото! Една повехнала дама ,какъвто е и " съпругата" и! С мъжете е приключила,по скоро мисли за разнообразие за пътувания,места,храни, и каквото там се сетите! Абе последно Издихания,преди да се Пресели в Отвъдното!!-:) Няма какво друго да очаква тази баба,след като са избрали Дедо Байдън Янките!!-:) Живее си остатъка от живота дамата,какво друго?
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
КЛИНТЪНМ ОБАМА И БАЙДЪН СЕ ОКАЗАХА ЧЕ СА КУКЛИ НА КОНЦИ УПРАВЛЯВАНИ ОТ ЖЕНИТЕ СИ. тО И ДРУГИ ГИ ПОЛЗВАТ ЗА КУКЛИ, НО СА СТАНАЛИ ПРЕЗИДЕНТИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА АМБИЦИОЗНИТЕ СИ, А И ПО-УМНИ ОТ ТЯХ ЖЕНИ. тОЙ И НАШИЯТ Е УПРАВЛЯВАН ОТ ДЕСИСЛАВА, АМА ....
22
1
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 2 седмици
стана така ,че ти си в лудницата.
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
A какво става с членството на държавата Украйна в НАТО. Приеха ли я вече държавата Украйна в НАТО?
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"През 2024 г Америка откри контейнерите за смет" - По телевизийте реват в захлас: Революция, наука, немислими постижения ... феноменално ...
19
9
 
2
 
! Отговори
байдън джо преди 2 седмици
започвам да пращам ракетни отбранителни установки ще опожаря кремъл а путин ще бъде обесен пред вълчата си бърлога за ружа даваме 5 млн. долара награда за путин са в пъти повече.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На следващата сутрин, 10 юли, подполковник Карреманс отправи спешни искания за въздушна подкрепа от НАТО за защита на Сребреница, докато тълпи изпълваха улиците, някои от които носеха оръжие. Танковете на VRS се приближаваха и въздушните удари на НАТО срещу тях започнаха на 11 юли. Бомбардировачи на НАТО се опитаха да атакуват артилерийски позиции на VRS извън града, но лошата видимост принуди НАТО да отмени това. Допълнителни въздушни атаки бяха отменени след заплахите на VRS да бомбардират комплекса на ООН в Поточари, да убият холандски и френски военни заложници и да атакуват околните места
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На 8 юли холандска бронирана машина YPR-765 откри огън от сърбите и се оттегли. Група бошняци настояха превозното средство да остане, за да ги защити, и поставиха импровизирана барикада, за да попречат на отстъплението му. Когато превозното средство се оттегли, босненски фермер, управляващ барикадата, хвърли граната върху него и уби холандския войник Равив ван Ренсен.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лоялната Джил беше затъмнена от кмета на Ню Йорк, който извърши блестяща презентация на улични контейнери за смет. Да, да. През 2024 г Америка откри контейнерите за смет. В Америка кипи революция в сметосъбирането и борбата с плъховете.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С провала на демилитаризацията и недостига на доставки, Орич консолидира властта си и контролира черния пазар. Хората на Орич започват да трупат храна, гориво, цигари и присвоени пари, изпратени от хуманитарни агенции за подпомагане на мюсюлмански сираци. [49] Основните нужди бяха недостъпни за мнозина в Сребреница поради действията на Орич. Представители на ООН започват да губят търпение към ARBiH в Сребреница и ги виждат като "лидери на престъпни банди, сводници и черноборсаджии".
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
През 1993 г. милитаризираното сръбско село Кравица е нападнато от ARBiH, което води до сръбски цивилни жертви. Съпротивата срещу сръбската обсада на Сребреница от ARBiH под Орич се разглежда като катализатор за клането.
12
2
 
13
 
! Отговори
Кръчматъ преди 2 седмици
Жената се опитва "със зъби и нокти" да спаси сина си Хънтър Байдън от Пандиза, ако Бай Дръннн..., спечели Изборите, първото, което ще направи е, да помилва сина си. Новоизбраният Президент на САЩ име това Конституционно право!!!