Тръмп за евентуален дебат с Харис: Вероятно ще има

Той каза, че има аргументи и да откаже такъв
30 юли 2024 12:11, Инна Ангелова
16
Тръмп за евентуален дебат с Харис: Вероятно ще има
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Доналд Тръмп, кандидат на демократите за президент на САЩ, заяви, че “вероятно” ще има дебат между него и новия кандидат на републиканците Камала Харис. Тръмп добави, че може да изложи и аргументи за това защо не би го направил, предаде Асошиейтед прес.

В интервю за Fox News, излъчено в понеделник вечерта, Тръмп беше притиснат няколко пъти с въпроси дали ще се ангажира да участва в дебат с Харис, след което той даде по-уклончив отговор, отколкото през последните дни.

Припомняме, че между Тръмп и Байдън се проведе вече един дебат, а имаше дата и за още един през септември. След като Байдън се оттегли от надпреварата и Харис се превърна в кандидат за президент на демократите, Тръмп постави под въпрос условията на дебата, за който се беше съгласил с Байдън. Той предложи дебатът на 10 септември по ABC да бъде преместен по друга телевизия. Тръмп нарече медията “източник на фалшиви новини”.

Миналата седмица в телефонен разговор с репортери Тръмп беше попитан дали ще се ангажира да дебатира поне веднъж с Харис. Той отговори: "О, да, абсолютно. Бих искал да го направя.“

В интервюто в понеделник водещата на Fox News Лора Инграхам многократно притискаше Тръмп с въпроса дали би се ангажирал с дебат. “Искам да участвам в дебат. Но мога да кажа и това. Всички знаят кой съм аз. И сега хората знаят коя е тя“, каза Тръмп.

В крайна сметка Тръмп каза: “Отговорът е "да“, вероятно ще се стигне до дебат“. Но той добави, че всички дебати трябва да се провеждат преди началото на предварителното гласуване в щатите. Кандидатът за президент все пак каза, че има и достатъчно аргументи, за да каже, че не желае дебат с Харис.

Тръмп е пропускал дебати и преди, включително всички дебати за първичните избори за кандидат за президент на Републиканската партия през 2024 г. Първоначално той не участваше, след като предположи, че е твърде рано за това, а после постави под въпрос мястото на провеждане да диспутите, преди в крайна сметка да стане ясно, че няма да участва в нито един от тези дебати.

В интервюто в понеделникТръмп се опита също така да изясни коментарите си, направени миналата седмица на консервативно събитие, в което каза на аудиторията от християни, че "вече няма да им се налага да гласуват“, след като бъде избран. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп обеща на американците, че ако спечели повече няма да гласуват. Ясно е ,че ще въведе диктатура и смята да предаде властта в ръцете на сина си, а семейството му да командва Америка поне за един век.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дядо Тръмп го е страх от прокурорката!
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демократите няма да го допуснат - при Байдън лъсна деменцията а при Харис ще лъсне психическата нестабилност !
10
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
НЯМА ДА ИМА ДЕБАТ !!!!! ЩЕ БЪДЕ УНИЖЕНИЕ ЗА ТРЪМП !!! ДЕБАТ С КОГО -И С КОЯ -- АЙДЕ БРЕ --ИСПЕРК И МЕНТ !?!?!?!?
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали ще има?Какъв е смисъла.Да отпадне още някой като Байдън.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръм трябва да пропусне дебата с черната прокурорка. Така ще намали желанието на цветнокожите да я подкрепят.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ГерболИННА, aз по принцип съм за републиканците, ама сега ще се надявам за победа на Харис (която е все по-вероятна), само за да ви гледам унилите копейкаджийски физиономии
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Харис да разследва на бидона синчето,наркотици и незаконно пране на пари, забравих тя е със Вербална диария,се хили и не знай за какво, говори и не помни за къде.
5
0
 
1
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 1 месец
Скъпа Иннче, съвсем се обърках. Ще има ли дебат или няма да има? И ако ще има, кой чий кандидат ще бъде? Тръмп - на демократите, а Харис - на републиканците или обратно?
4
4
 
4
 
! Отговори
ГерболИННА преди 1 месец
Страх тресе демоничната психолибера33тия,цените на памперсите и т0алетна хартия в СРАЩ се повишиха драстично,след неуспешния атентат срещу Тръмп... Бг-трансатланшитите в шок и ужасТ, грантовете от Козяк спират и ще трябва цветнополовите жълтопаветничета да се връщат обратно по родните селца да к0пат картофи!
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 2, най-вероятно се е взел твърде на сериозно, и е решил че ще става диктатор, тъй като и без това няма право на следващ мандат... Не е преценил отлично работещите механизми на американската демокрация, а пък и като нищо и той на моменти е почнал да дрънка глупости... Подиграваха се на Байдън, но и Тръмп е на 79... След 70 годишна възраст вече мозъка функционира по друг начин, и дори да си нормален, пак не си съвсем същия човек
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбрах само Тръмп какво е разяснил относно изказването си преди дни, че ако бъде избран "вече няма да им се налага да гласуват"?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръм няма за какво да учавства в дебат с Харис. Ясно е че ще го атакъва че е пресъпник, а тя прокурор.