Джо Байдън: Аз се кандидатирам и ще спечелим

Междувременно демократи блокират пари за кампанията му
13 юли 2024 07:00, Нели Христова
67
Джо Байдън: Аз се кандидатирам и ще спечелим
Снимка: БГНЕС

Джо Байдън категорично отхвърли спекулациите, че ще се откаже от президентската надпревара в САЩ. Той заяви на митинг в щата Мичиган, където се води ключова битка за гласове, че ще победи "заплахата за нацията" Доналд Тръмп.

"Напоследък се появиха много спекулации. Какво ще направи Джо Байдън? Дали ще остане в надпреварата? Ще се откаже ли? Ето какъв е моят отговор: Аз се кандидатирам и ще спечелим. Няма да променя това", каза Байдън в отговор на скандирания "Не се отказвай".

Междувременно нколко спонсори на Демократическата партия на САЩ са спрели превеждането на дарения на обща стойност над 90 млн. долара, докато партията не замени действащия президент на САЩ Джо Байдън с друг кандидат в кампанията, съобщава The New York Times (NYT), позовавайки се на два свои източника. Според източниците друга част от "осемцифрения ангажимент" е била замразена.

В материала на NYT се казва, че сумата от 90 млн. долара все още не е преведена на политическия комитет Future Forward. Изданието свързва подобни решения на спонсорите с неуспешното представяне на Джо Байдън на дебата с Доналд Тръмп. Отбелязва се, че отказът да се преведат средства идва на фона на опитите на съветниците на действащия президент да убедят Джо Байдън да се оттегли от надпреварата.

Според NYT преди дебата Комитетът на демократите е планирал да събере над 700 млн. долара за кампанията на Джо Байдън. До момента те са събрали 430 млн. долара.

През юни Джо Байдън взе участие в дебат с Доналд Тръмп. Според проучване на CNN, която организира дебата, 67 % от зрителите смятат Доналд Тръмп за победител. След това редица американски медии, държавници и спонсори на Демократическата партия поискаха от действащия президент да се оттегли от предизборната надпревара. NBC и FT писаха, че щабът на Байдън е изправен пред риска да изчерпи средствата за кампанията си, тъй като дарителите се готвят да намалят даренията си. Джо Байдън е отказал да се оттегли от надпреварата. Президентските избори в САЩ са насрочени за 5 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от САЩ
Тръмп обмисля намаляване обема на разузнавателна информация с Европа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
1
 
! Отговори
Мммм преди 3 седмици
Днес защо мълчи за Тръмп?Пише ви се в досието!
62
0
 
2
 
! Отговори
Who Cares преди 3 седмици
Половин ден се измина и нищо за неуспялото покушение срещу Тръмп в нито един от достъпните вестничета!? Стрелеца разбира се, както и зрител убити, а още двама зрители в критично състояние. Затова пък ни съобщиха за голата снимка на не знам коя си и за големите топки на някой си. Дерзайте, ***!
61
1
 
4
 
! Отговори
. преди 3 седмици
Съдейки по изцепките на дедо Байдън, личи, че скоро ше ходи при Св. Петър.
60
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
У дома си имаме един такъв президент, на 89 години, не знае кой е, не ни познава и прави какви ли не щуротии, ако не го пазиш от самия него си! Та, не се съмнявам, че Джо иска още един мандат, като сърдито дете тропащо с крак! Топката е в американците, искат ли посмешище за президент!
59
1
 
7
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 седмици
Според мен единственият проблем на втория мандат на г-н Байдън е дали САЩ ще могат да го понесат!?Самият г-н Байдън казва че ще се върне в надпреварата по-силен отколкото преди ?!Тъй като много хора вече имат сериозни аргументи и основания за това откъде той черпи сили ,може да се постави сериозно въпросът къде ще бъде следващата война и дали ще бъде по-мащабна от тези в Украйна и Лалестина!?Но ако питате мен шансовете му за преизбиране са толкова големи колкото и да спечели Уимбълдън!?
58
1
 
4
 
! Отговори
Бай дън преди 3 седмици
Не ще да се отказва и ме съмнява, че ще бъде президент пожизнено...
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен "С колкото наши емигранти в САЩ съм говорил тази година всички желаят Тръмп да спечели президентските избори наесен." ------------- ами нормално, гаааня си иска патриархата, двата пола, консервативното образование, консервативен социум, повече бели хора.. не иска да е модерен жендааарфлуииид неопределен с множество местоимения дето да целува кракаката на всякаква нелеегална сгаааан, не иска да вярва в "скоростта на науката".. абе дивааане
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе тоя защо почна да се боядисва като Тръмп?
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С колкото наши емигранти в САЩ съм говорил тази година всички желаят Тръмп да спечели президентските избори наесен.
54
12
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СИЛНА РЕЧ ДАДОХА Я ПО ЕДНА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ КОЕТО ЗНАЧИ, ЧЕ СА Я ДАЛИ ПО ЦЯЛ СВЯТ! ИМА ОЩЕ ЖИВОТ В ДЖО БАЙДЪН !
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 47АБЦОЛЩТНО СУМ СУГЛАСЕН. АБСОЛТНО ВЯРНО.
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо му няма на Дедо. Я как хубаво си каза вчера кой ще е президент на Украйна. Уж се объркал. Ама не се обърка да каже, че Зеленски е президент на Русия ... Дедо яко се бъзика с другите рептили :-)
51
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Европейските лидери замръзнаха от ужас на сцената на срещата на върха на НАТО, когато на финалната церемония във Вашингтон президентът на САЩ Джо Байдън нарече Володимир Зеленски украинския президент Владимир Путин. Според европейското издание "Политико" след това много страни от ЕС започнаха да търсят контакти с екипа на бившия стопанин на Белия дом Доналд Тръмп, смятайки победата му на предстоящите президентски избори в САЩ за все по-вероятна.
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тов да не е рода на Корнелия или тя на него и двамата не се отказват
49
0
 
15
 
! Отговори
Хъ хъ хъъъ! преди 3 седмици
Като чета заглавието, имам чувството, че тозЬ чиляк говори с памперса си.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кой сега е лудият - Байдън, Путин, или И ДВАМАТА?! ЛУДИ ХОРА ВОДЯТ ЧОВЕЧЕСТВОТО КЪМ ПРОПАСТТА!
47
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Байдън, иска ил не иска, ЩЕ спечели, защото лобито, което стои зад него ТАКА РЕШИ!
46
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Медицински преглед нема ли за работа :)))
45
0
 
18
 
! Отговори
като преди 3 седмици
дай Боже да спечели и да навре америка там на където се е запътил
44
1
 
21
 
! Отговори
Deep State преди 3 седмици
Американските сатанисти желаят абсолютната власт над света за себе си. Нищо демократично няма в тази империя. САЩ = фашизъм