Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?

Тръмп все още води
22 юли 2024 11:36, Нели Христова
296
Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?
Снимка: БГНЕС

Часове след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат в Белия дом, излязоха и първите статистики за шансовете неговият евентуален заместник, Камала Харис, да победи Доналд Тръмп.

Засега обаче те не са в полза на демократите, като се отбелязва, че Харис все пак не е провела активна кампания като кандидат за президент. Вицепрезидентът все пак има повече шанс от Байдън да надвие Тръмп.

Още по темата

Според RealClearPolling, ако за Байдън биха гласували 44,7% от американците, а за Тръмп - 47,7%, то за Харис ще гласуват 46,3%, а за Тръмп 48%.

В хипотетичен директен мач Харис и Тръмп бяха изравнени с по 44% подкрепа в анкета на Reuters/Ipsos от 15-16 юли, проведена веднага след опита за убийство на Тръмп на 13 юли. Тръмп водеше Байдън с 43% към 41% в същото проучване, въпреки че разликата от 2 процентни пункта не беше значима, като се има предвид границата на грешка от 3 пункта на анкетата.

Средната стойност на последните докладвани проучвания показва, че Харис изостава от Тръмп с 2 пункта, с 46% към 48%, съобщава и New York Times.

Проучванията, проведени след опита за убийството на Тръмп и преди Байдън да се оттегли, показаха, че Харис хипотетично изостава от Тръмп с една точка в Пенсилвания и спечели с пет точки във Вирджиния. Тя се оказа по-предпочитана от Байдън сред жените, по-младите гласоподаватели и чернокожите, съобщава New York Times.

Нейната преднина сред чернокожите избиратели в сравнение с Тръмп е 64 пункта, според проучване на NBC News. Тръмп води сред белите избиратели с 16 пункта, в сравнение с преднина от 14 точки спрямо Байдън сред белите избиратели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
5
 
23
 
! Отговори
МОЖЕ преди 1 месец
КАМИЛАТА ХАРИС МОЖЕ ДА ПОБЕДИ ВЪВ ФИЛИПОВЦИ И СТОЛИПИНОВО
231
20
 
13
 
! Отговори
Отговор преди 1 месец
Не само че може ,а трябва . И Тръмп не е добре с главата.
230
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък ша гласувам за Камалата!
229
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може! На Не се сърди човече!
228
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
никой в америка не обича харис.каквото кажат нанси пелоси и барак обама това ще стане. нищо чудно мишел обама да е кандидат за президент и ще бие тръмп . харис няма шанс. не може да говори и няма ум за 5 пари. за 4 години не видях нито веднъж да я покажат някъде,явно има защо...
227
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Я па ти.. и те го пуснат. Само за нас ще е все едно.
226
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Европа отново загуби войната с Русия. И пак отново... Идва времето на БРИКС! А за нас - Но вече късно е, но вече - не...
225
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
яз па си мислам,че ако Камала беше камила,"Трамп" немаше да има никакъв шанс да я задмине...Ама пусто не е..
224
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 220Ясно е, че така наречените "демократи", ще разчитат на жените и афроамериканците, които не са работили вече трето поколение,///Само, че бащата на Камала е професор, а майка й е учен-биолог.
223
3
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 месец
До Анонимен 205 Какво значи Путин да действа решително ? Да пусне атома ли ? Поне 10 държави имат ядрено оръжие. Те дали само ще гледат ?
222
3
 
7
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 1 месец
До Анонимен 221 Да спре войната като подари Украйна на агресора Путин.. Не , ресто , не струва. Историята не може да се върне на зад. СССР е мъртав.
221
3
 
6
 
! Отговори
АЛА-БАЛизми преди 1 месец
"Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?" - МОЖЕ, В МОКPИ-ТЕ СИ СЪНИЩА, ИЛИ ПЪК С АЛА-БАЛА. ДЕМОКРАТИТЕ ЗНАЯТ КАК СЕ ПРАВИ АЛА БАЛА. НАШ КИРЧО ОТ ТЯХ СЕ УЧИЛ, АМА СА ГО СКЪСАЛИ НА ИЗПИТА...
220
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам чувството, че Тръмп е единственият суперизвестен политик, който иска да спре войната. И всички са срещу него.
219
4
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Ясно е, че така наречените "демократи", ще разчитат на жените и афроамериканците, които не са работили вече трето поколение, да не забравяме разните *** и пощите, по които гласуват от отвъдния свят. Въпреки това новия президент ще бъде Тръмп !
218
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още в началото на годината имаше обширен коментар.Кой ще бъде новия президент на САЩ.И беше твърдо заявено че той нито ще бъде Байдън нито Тръмп.И двамата са твърде стари и износени за този важен и отговорен пост.Просто на американците се изигра поредното Шоу което те много обичат.До тук кментатора позна на 50% .Да видим дали и следващите 50% ще се сбъднат.Твърде вероятно.
217
3
 
9
 
! Отговори
. преди 1 месец
Не! Не може, защото мирът е по-силен от войната!
216
3
 
6
 
! Отговори
радио ереван преди 1 месец
Може , в кревата , физиология , женските по ги бива по издръжливост.
215
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами ако не бяха прппъснали ... Може би.
214
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хайде, хайде... Има една "приказка".... "Не е важно как гласуват, важно е как БРОЯТ" Не забравяйте, че става въпрос за "демократите". Не видяхте ли във Франция какъв цирк разиграха, и какво се получи в крайна сметка? Ще видим накрая какво ще стане....
213
4
 
1
 
! Отговори
дечко у нови йорко преди 1 месец
чакай сега....нали сме уж една нация една демолрация един народ (от кол ибвъже е истината)52 щата пък сега бели ибчерни избиратели, скоро и катиносите и азиатската диаспора ще започнете да добавяте....Разделяй и владей....Улиците са им широки ама кофти, а по тротоарите гмеж....Ебембти Нюто ебеюнти Йорко още 2 месеца ще издържим някак, но следващ път надали ще има....Смотана страна с пълни магазини това е ЮсейТудей