Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?

Тръмп все още води
22 юли 2024 11:36, Нели Христова
296
Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?
Снимка: БГНЕС

Часове след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат в Белия дом, излязоха и първите статистики за шансовете неговият евентуален заместник, Камала Харис, да победи Доналд Тръмп.

Засега обаче те не са в полза на демократите, като се отбелязва, че Харис все пак не е провела активна кампания като кандидат за президент. Вицепрезидентът все пак има повече шанс от Байдън да надвие Тръмп.

Още по темата

Според RealClearPolling, ако за Байдън биха гласували 44,7% от американците, а за Тръмп - 47,7%, то за Харис ще гласуват 46,3%, а за Тръмп 48%.

В хипотетичен директен мач Харис и Тръмп бяха изравнени с по 44% подкрепа в анкета на Reuters/Ipsos от 15-16 юли, проведена веднага след опита за убийство на Тръмп на 13 юли. Тръмп водеше Байдън с 43% към 41% в същото проучване, въпреки че разликата от 2 процентни пункта не беше значима, като се има предвид границата на грешка от 3 пункта на анкетата.

Средната стойност на последните докладвани проучвания показва, че Харис изостава от Тръмп с 2 пункта, с 46% към 48%, съобщава и New York Times.

Проучванията, проведени след опита за убийството на Тръмп и преди Байдън да се оттегли, показаха, че Харис хипотетично изостава от Тръмп с една точка в Пенсилвания и спечели с пет точки във Вирджиния. Тя се оказа по-предпочитана от Байдън сред жените, по-младите гласоподаватели и чернокожите, съобщава New York Times.

Нейната преднина сред чернокожите избиратели в сравнение с Тръмп е 64 пункта, според проучване на NBC News. Тръмп води сред белите избиратели с 16 пункта, в сравнение с преднина от 14 точки спрямо Байдън сред белите избиратели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
212ти, Господ му говори, на Байдън и беше обещал, че ако му говори бога ще сдаде властта .
211
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може само ако призове всички индийци и ямайци да я подкрепят, а и китайците няма да и откажат рамо, защото Тръмпи им разбърка бизнеса и им налагаше мита, санкции, забрани. Всичко що е цветно, па и мексиканците - нов внос американци ще са за Камала.
210
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демократите нямат шанс с нея. А и времето доста напредна. Ще загубят, дори и да изровят от нафталина пак Хилъри Клинтън. Тя загуби веднъж срещу Тръмп. Незнам дали е отнесла саксофон по главата, но загуби, и то доста позорно. Евентуално Мишел Обама има някакъв шанс, но само теоретически. Ако искат демократите да направят наистина нещо, трябва да посочат нов кандидат, който да предложи нови виждания и решения, кандидат, който няма НИКАКЪВ натрупан пасив. Иначе ще има още един мандат майтапи и цирк
209
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън не се показва. Никой не знае жив ли е. Какво му направиха? Човекът до вчера следобед казваше, че няма да се откаже.
208
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Половете ще се променят драстично в момента, в който Камала си отвори устата. Разликата между нея и Тръмп ще скочи на 20% в полза на Тръмп. Байдън е с деменция, но в главата на Харис просто няма нищо и това не е от възрастта, такава си е по рождение.
207
0
 
0
 
! Отговори
до 204 преди 1 месец
То за робота трябва енергия. Отде ще дойде, от слънчевия панел ли?
206
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дядо, жив ли е? Изобщо писал ли е той писмото. Появиха се анализи на подписа от писмото. Нещо не е както трябва
205
4
 
4
 
! Отговори
в Кремъл преди 1 месец
масово преяждане с пуканки
204
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една дърта марионетка на Сорос е заменена с марионетката Камала. Докато е жив Сорос света мир няма да види.Време е Путин да действа решително.
203
6
 
3
 
! Отговори
До 10 години макс преди 1 месец
С въвеждането изкуствения интелект и работизацията производствата ще станат евтини и се върнат пак по родните си места в САЩ и Европа и китайците ще се върнат в на село...
202
1
 
4
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 1 месец
До Така или иначеЕна война Индия срещу Китай се пече от доста време даже има конфликти от време на време по границата...
201
1
 
6
 
! Отговори
Ваксинирайте се бе преди 1 месец
Тоя Ковид е голям жокер за демократите.
200
0
 
6
 
! Отговори
Нострадамуски преди 1 месец
Симпсън пак познаха ...
199
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Kamala= Soros
198
2
 
3
 
! Отговори
Грешката е поправена преди 1 месец
Колумб искал да стигне по вода до Индия за да не плаща за керваните с подправки и палтове "такса спокойствие" на султана на Османската империя и открил Америка и кръстил местните американци индийци. Е ето оргинална индийка от Америка най-накрая...Апропо човешката грешка е нещо полезно и води до големи открития и изобретения. Ползвайки изкуствен интелект се губи момента на случайност което води до ограничаване на съдабата...
197
5
 
6
 
! Отговори
Тръмп винаги преди 1 месец
Печели согато на изборите Демократите прощат жена..като 2016 срещу Хилъри..сига срещу Камила!
196
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното е като стане президент да е удовлетворена, че да не натисне без да иска някое копче. Не, че не е лошо светът да се отърве от ратан, но да не загиват невинни
195
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В кремала са паладели.
194
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази е по-висока от путин с двайсе сантиметра.Без токчета.
193
5
 
6
 
! Отговори
Фурнаджийски лопати преди 1 месец
Центаджиите как само агитират за камилата, много бързо прежалиха северния бидон с деменция :)