Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?

Тръмп все още води
22 юли 2024 11:36, Нели Христова
296
Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?
Снимка: БГНЕС

Часове след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат в Белия дом, излязоха и първите статистики за шансовете неговият евентуален заместник, Камала Харис, да победи Доналд Тръмп.

Засега обаче те не са в полза на демократите, като се отбелязва, че Харис все пак не е провела активна кампания като кандидат за президент. Вицепрезидентът все пак има повече шанс от Байдън да надвие Тръмп.

Още по темата

Според RealClearPolling, ако за Байдън биха гласували 44,7% от американците, а за Тръмп - 47,7%, то за Харис ще гласуват 46,3%, а за Тръмп 48%.

В хипотетичен директен мач Харис и Тръмп бяха изравнени с по 44% подкрепа в анкета на Reuters/Ipsos от 15-16 юли, проведена веднага след опита за убийство на Тръмп на 13 юли. Тръмп водеше Байдън с 43% към 41% в същото проучване, въпреки че разликата от 2 процентни пункта не беше значима, като се има предвид границата на грешка от 3 пункта на анкетата.

Средната стойност на последните докладвани проучвания показва, че Харис изостава от Тръмп с 2 пункта, с 46% към 48%, съобщава и New York Times.

Проучванията, проведени след опита за убийството на Тръмп и преди Байдън да се оттегли, показаха, че Харис хипотетично изостава от Тръмп с една точка в Пенсилвания и спечели с пет точки във Вирджиния. Тя се оказа по-предпочитана от Байдън сред жените, по-младите гласоподаватели и чернокожите, съобщава New York Times.

Нейната преднина сред чернокожите избиратели в сравнение с Тръмп е 64 пункта, според проучване на NBC News. Тръмп води сред белите избиратели с 16 пункта, в сравнение с преднина от 14 точки спрямо Байдън сред белите избиратели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При всички положения ще бъде жена президента.
191
5
 
2
 
! Отговори
Може, може, ако е преди 1 месец
върху него!
190
7
 
4
 
! Отговори
Обичам те преди 1 месец
Камала!
189
9
 
11
 
! Отговори
Така или иначе преди 1 месец
Така или иначе пропадането на Америка е очевидно. Единствено Тръмп може да го отложи с едни 4-ри години. Но тази страна си отива по начина, по който и се появи - бързо и рязко. Новият хегемон е Китай, а плътно зад него е Русия. Русия задвижи процеси, които никой не си мислеше, че може. Но това е Русия. А Русия е най-великата държава в света. И ние трябва да сме с Русия, а не с тия потъващи западняци, които нищо не става от тях. Тотално си губив времето с тези!!!
188
15
 
8
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Споко, наесен Камилата ще отвее сенилния старец Тръмп като куцо пиле домат, и до дни, дори до часове украинската армия влиза в Москва, и Путин отива на съд в Хага, а Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по нашите цивилизовани правила и ще ни доставят евтино суровини и енергии да си развиваме високите технологии и ще си живеем богато като самодоволни и оядени западняци.
187
3
 
11
 
! Отговори
ДемОнКратите преди 1 месец
Правят Фатална Грешка след Фатална Грешка!
186
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес при президента СожроззДенков се титулова министър председател. Мъка е властолюбието на несъстоялия се приносител на мандатя.
185
6
 
11
 
! Отговори
шибаното ЕС преди 1 месец
Шеф на ЕСето е една гинеколожка мошеничка, която главен участник в далавера с безползени ваксини за 70 милиарда евро платени от джоба на европейските данъкоплатци, по 10 ваксини за цялото население на ЕСе. Една мошеничка която преди година обяви финансовия срив на Русия, и че руските военни сваляли чипове от перални да ги инсталират на ракетите. Гнycното ЕСе, отвратително.
184
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След разпада на Рашка тя ще е от Питър до Урал и *** няма около 30 млн. Масква и Питър ще станат нещо като Благоевград. Идете и вижте
183
2
 
4
 
! Отговори
Радио Ереван преди 1 месец
Може ако Божидар Божанов организира изборите.
182
3
 
5
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Като толкова вярват в тези анкети,то тогава защо накараха Байдън да се оттегли?Заради "статистическата грешка" ли!Май тези,които ги поръчват и вземат решения много не вярват.Ха,ха,ха!
181
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така или иначе гласуват за Бай дън получават Канала, в случай че той гушне букета по време на мандата. Голям мерак е това да сложат първата жена дженидър от смесен индийски африкански произход. Само липсва инвалидната количка и наднорменото тегло за да е пълен комплект, Но и това ще дойде с времето.
180
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А селестинското какво казва, селестинското какво казва селестинското пророчество за Камала, ще победили камала злото Путин според селестинското?
179
5
 
2
 
! Отговори
РусоФил ПутинИст преди 1 месец
дано е Камала, това е по-добро дори от 2рият Мандат на Урси! Жена, при това с много нисък рейтинг, на чело на САЩ!
178
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може и ще го победи..., пророчеството на американския ясновидец за The Dark Lady Presidency е на крачка да се сбъдне след 4 месеца. Привържениците на демон партията в Щатите са готови да гласуват за която и да е кандидатура издигната от демон партията срещу Тромпета и ще гласуват масово и под строй срещу него. Демонистите са много пасионарни ще знаете!!!
177
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Камала ще измисли немислимото и ще бумне злото.
176
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина, след разпада на НАТО САЩ могат да вкарат 300 хиляди бандеровци нацисти да пазят Европа, вместо да харчи пари за 300 хиляди американски войници и военни бази. Освен това няма да има нужда от мобилизация, азовците ще се редят на опашка да се запишат за военния контингент в ЕС. Тук Борис Джонсън е в десятката.
175
2
 
1
 
! Отговори
177 преди 1 месец
Шърман и мустанг оръжия ли са, или гъсеници и бръмбари?Консервите от Тексас с перушина ли са били пълни?
174
5
 
6
 
! Отговори
кръгъл идиот преди 1 месец
Борис Джонсън предлага въвеждането на "специални мерки за защита на говорещите руски език" в Украйна и глобално възстановяване на отношенията на САЩ с Русия, с възможност за връщане към времената, когато Русия е била "уважаван партньор на Г-8 и НАТО", Крим да си остане руски, и да се оттегли искането за връщане на границите от 1991 г. на Украйна. Ах, колко великодушно. Късно е либе, за китка. Крим си е руски и без Джонсън, ама още малко и половин Украйна ще е руска, а ако продължавате да упорствате и Британските острови ще станат руски.
173
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рошавия тypчин не спонена ли нещo и за Аляска?