Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?

Тръмп все още води
22 юли 2024 11:36, Нели Христова
296
Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?
Снимка: БГНЕС

Часове след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат в Белия дом, излязоха и първите статистики за шансовете неговият евентуален заместник, Камала Харис, да победи Доналд Тръмп.

Засега обаче те не са в полза на демократите, като се отбелязва, че Харис все пак не е провела активна кампания като кандидат за президент. Вицепрезидентът все пак има повече шанс от Байдън да надвие Тръмп.

Още по темата

Според RealClearPolling, ако за Байдън биха гласували 44,7% от американците, а за Тръмп - 47,7%, то за Харис ще гласуват 46,3%, а за Тръмп 48%.

В хипотетичен директен мач Харис и Тръмп бяха изравнени с по 44% подкрепа в анкета на Reuters/Ipsos от 15-16 юли, проведена веднага след опита за убийство на Тръмп на 13 юли. Тръмп водеше Байдън с 43% към 41% в същото проучване, въпреки че разликата от 2 процентни пункта не беше значима, като се има предвид границата на грешка от 3 пункта на анкетата.

Средната стойност на последните докладвани проучвания показва, че Харис изостава от Тръмп с 2 пункта, с 46% към 48%, съобщава и New York Times.

Проучванията, проведени след опита за убийството на Тръмп и преди Байдън да се оттегли, показаха, че Харис хипотетично изостава от Тръмп с една точка в Пенсилвания и спечели с пет точки във Вирджиния. Тя се оказа по-предпочитана от Байдън сред жените, по-младите гласоподаватели и чернокожите, съобщава New York Times.

Нейната преднина сред чернокожите избиратели в сравнение с Тръмп е 64 пункта, според проучване на NBC News. Тръмп води сред белите избиратели с 16 пункта, в сравнение с преднина от 14 точки спрямо Байдън сред белите избиратели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 48 По леко с класификациите. Спомни си Рейгън къде навря СССР. Тръмп ви харесва единствено, че харесва Путин който му пълни фалиралите фирми с пари. Проклятието на цялата западна зивилизация в момента се нарича Тръмп.
51
1
 
7
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Какво са 2% изоставане за американската избирателна система :) 1 милион писма по пощата :) Всеки бот ще се справи и с 10 млн.
50
1
 
6
 
! Отговори
не може да бъде! преди 1 месец
Дайте да помислим коя е главната трудност за К.Харис!?Според мен това е че тя ще трябва сега да докаже че не е била просто едно допълнение към Байдън ,носещо същата отговорност за провалите във всичко,и не само допълнение а една безгласна марионетка ,която изпълнява нарежданията на началника си!?А и поведението на Байдън към нея през годините на съвместна работа налива вода именно в тази посока!?Ако успее да опровергае тези подозрения има шанс!?
49
9
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 месец
До 47 ! Мисля ,че си объркан,но ти обещавам,че от тази обърканост ще излезеш по-силен от преди. Сега само ще ти напомня нещо реално. Объркан си ,както и аз някога бях объркан. Проблемът не е в Ционизмът,но тъкмо Ционизмът е решението на Израил. Преди ери част от Българският народ бе поробен от Авраам Индо-Китаьо-Африканецът(АКЕНАТОН). Това робство малко успя да измени Нашият Народ. После се появи п..о..м..а..К..ъ .т.. Моисей(Рамзес Втори) и забраняваше НАШАТА ПОЧИТ НА ТЕЛЕЦА. Явно и той не успя.
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствените които могат да победят Тръмп са губернатора на Калифорния Гавин Нюсън и сенатора милионер Дийн Филипс.20 години по-млади от Тръмп с чисто минало без никакви скандали.
47
5
 
9
 
! Отговори
fffff преди 1 месец
Световното 2026 г ще бъде в САЩ. Ако Тръмп победи ще е по-мъжкарско, ако Харис победи ще е като предишното Евро 2021 г с кляканията в полза на дъгата, по стадиона ще се веят знамената на дъгата и подобни щуротии вместо да се фокусираме върху футбола. Това е пример и за всяка друга сфера от живота.
46
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДП на САЩ е проклятие за Америка, като нашето ДПС.Уж наша партия ,а ни мрази и иска смъртта на държавата и живее в някакъв султанат на Доган на територията на републиката на Левски и Ботев.Така е в САЩ.На територията на републиката има една вече ислямизирана , феминизирана, хомосексуализирана мафия, която мрази Русия, но повече мрази САЩ.С тези хора няма как да има нито диалог, а вечно използват някаква расистка карта, както тука Доган етническата.Заплашват, убиват, палят.Едно към едно.
45
4
 
7
 
! Отговори
ЮдеюЦионистМасон преди 1 месец
Раздвоен съм, кой ни е По-Верен: Тръмп, който даде за Шикса Любимата си Дъщеря и се ПоЮдеичи под Името Яел Кушнер или Камала, която е Шиксата на наш Брат и децата й са Юдеичета с 2то Гражданство?!
44
4
 
9
 
! Отговори
Честита Промяна! преди 1 месец
Ееее, защо махнаха памперса?! Нали беше супер и му нямаше нищо! Ся каво излиза? Че от месеци, да не кажа години лъжат? Не може да бъде! Шок за Козяк!
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 34Може, нито Байдън нито Камила вземат решения и управляват)))В САЩ командват институцийте където са истинските професионалисти.Икономисти, банкери, военни, съдебна власт, те вземат важните решения. Президентската институция е длъжна да се съобразява с тях.
42
3
 
4
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 1 месец
нашият Ционистки Месия - Тръмпи ще е Отново Прецедент! Ерец ИзСраХел ще Бъде, ДА!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анинимен преди 1 месец
Не, не е възможно.
40
10
 
6
 
! Отговори
ТОВА ОТТЕГЛЯНЕ преди 1 месец
Републиканците отстраниха с натиск и интриги големият Байдън и така увеличиха шансовете за техния кандидат Доналд Тръмп. Ако това не беше станало, съм сигурен на 200 %, че Байдън щеше да получи втори мандат. Но това беше непоносимо за републиканците и направиха всичко възможно да му попречат.
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Рундю така го избрахме на майтап за резидент :)))
38
6
 
6
 
! Отговори
УТРЕШНИЯ ВЕСТНИК преди 1 месец
Камала Харис с прякора Лиса Симпсън е избрана за президент на САЩ на изборите през ноември 2024-та!
37
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕ се чудя защо руските зомбита харесват толкова много Дончо! Ами просто е - той ще им подари ПОНЕ 30% от Украйна !
36
5
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Нищо чудно и да спечели. САЩ - това са Байдън - деменция... ах да и трансджендърски дух, както самият Байдън каза.
35
1
 
7
 
! Отговори
Алабалю Фокусбокуски преди 1 месец
Да помогнем на братята демократи в трудната ситуация! Да им пратим Доган-Пеевски за президент и вице! Приятел в нужда се познава! Те така познаха и Байдън за приятел - по голямата му нужда!
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко надежда за евроатлантиците. Че съвсем тегава стана тяхната работа. Имам 2-3 такива познати, направо се плаша за тях. По принцип нормални хора, даже свестни, но като стане въпрос за Тръмп, Путин или другаря Си, очите им заблестяват странно и започват да говорят несвързано. посмедно единият ми обясняваше, как Зеленски ще смачка до дни Русия и загубите на страните били 20:1 в полза на украинците. Сега с кандидатурата на Камила, се надявам тези хора да се поуспокоят малко.
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американците няма да изберат жена за президент, това не се отдаде на Хилари Клинтън, няма да се получи и с Камилата.