Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?

Тръмп все още води
22 юли 2024 11:36, Нели Христова
296
Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?
Снимка: БГНЕС

Часове след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат в Белия дом, излязоха и първите статистики за шансовете неговият евентуален заместник, Камала Харис, да победи Доналд Тръмп.

Засега обаче те не са в полза на демократите, като се отбелязва, че Харис все пак не е провела активна кампания като кандидат за президент. Вицепрезидентът все пак има повече шанс от Байдън да надвие Тръмп.

Още по темата

Според RealClearPolling, ако за Байдън биха гласували 44,7% от американците, а за Тръмп - 47,7%, то за Харис ще гласуват 46,3%, а за Тръмп 48%.

В хипотетичен директен мач Харис и Тръмп бяха изравнени с по 44% подкрепа в анкета на Reuters/Ipsos от 15-16 юли, проведена веднага след опита за убийство на Тръмп на 13 юли. Тръмп водеше Байдън с 43% към 41% в същото проучване, въпреки че разликата от 2 процентни пункта не беше значима, като се има предвид границата на грешка от 3 пункта на анкетата.

Средната стойност на последните докладвани проучвания показва, че Харис изостава от Тръмп с 2 пункта, с 46% към 48%, съобщава и New York Times.

Проучванията, проведени след опита за убийството на Тръмп и преди Байдън да се оттегли, показаха, че Харис хипотетично изостава от Тръмп с една точка в Пенсилвания и спечели с пет точки във Вирджиния. Тя се оказа по-предпочитана от Байдън сред жените, по-младите гласоподаватели и чернокожите, съобщава New York Times.

Нейната преднина сред чернокожите избиратели в сравнение с Тръмп е 64 пункта, според проучване на NBC News. Тръмп води сред белите избиратели с 16 пункта, в сравнение с преднина от 14 точки спрямо Байдън сред белите избиратели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
11
 
! Отговори
Йоста Берлинг преди 1 месец
Може, нито Байдън нито Камила вземат решения и управляват.Те са марионетки.Други кръгове в Сащ които никой не знае вземат решенията.
31
11
 
5
 
! Отговори
ТОВА ОТТЕГЛЯНЕ преди 1 месец
Както вече казах "Републиканската партия е една полуфашистка организация.Не казвам изцяло фашисти, но едно 80-90 % фашистка партия може би. Демократите са прогресивната, лявоцентристка либерална партия. Защитават прогреса и човешките права по света". Ако Хитлер беше жив днес (възкръснеше за 1 ден) той с удоволствие щеше да се запише сам в републиканската партия. И дори щеше да подскача от радост, че е републиканец. Не изключвам и руските шпиони в Америка разбира се.
30
0
 
16
 
! Отговори
Цъцъцъ... преди 1 месец
Taka лu нeмa eguн нopмaлeн чoвek y тea лuбepaлuтe, бe?
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не може, а отделно - и не трябва да победи. Не ми звучи хич добре жена-президент на САЩ. Защото, дали ще е изпраскал Джо или жена избрана за президент, все тая, кукловодите ще опъват на 100% конците...
28
2
 
12
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Вярвам , че хората от отвьдното ще подкрепят -харис както го направиха с байдьн
27
0
 
4
 
! Отговори
Извинявам се преди 1 месец
През цялото време се боря с коректора на телефона, той си мисли, че знае По-добре. Дано да схващате какво искам да кажа, аман
26
1
 
6
 
! Отговори
Горещи съчинения: преди 1 месец
"Може ли КукунелченценценцетУ да си купи още един апартамент от $0р0$-бонус схемата в гривни?!? А дали ще намалеят грантовете,когато дойде лошия Тръмп?!? А ще трябва ли да спирам пропагандата,когато Тръмп победи?!? А дали ще трябва да се връщам на село да копам картофите,когато спре урковойната?!? "
25
17
 
6
 
! Отговори
Тръмп беше мръсен преди 1 месец
60 % от нападките му бяха за възрастта на Байдън и сега когато Байдън се оттегли той остана 80 годишния дядка . Неговите камъни сега ще са върху неговата му глава . Трябваше и Тръмп да бъде смвнен и да се свърши с тези МАГА глупости и републиканците да се върнат към консервативните си ценности и да се откъснат от популизма
24
2
 
11
 
! Отговори
Зависи на какво! преди 1 месец
Ако се състезават на кого от двамата ще м8у объркат пола, случайни минувачи по улицата по-често, обизателно ще победи Кабала, вероятно с много на нула! За президент шансовете и са отрицателни! Те за вице искаха да я махат даже!
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън свърши като Никсън.ОпозоренЗащо?Кой всъщност предаде Байдън и защо.За два калпави лапсуса?Едва ли?За това, че бил стар, не е сериозно, той беше стар и преди 4 години.Какво стана през тия 4 години.Той слушаше про ислямските си съпартийци да се махне от Афганистан и да предаде крустоносците в Америка.Да, обаче Хамас нападна Израел и се очакваше да предаде и Израел.Това е обещано от ДП на Иран.Байдън устоя и не преде Израел.Това го направи враг на ДП на САЩ.
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На избори не е важно кой как гласува, важно е кой брои гласовете !
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зависи дали индианците ще я при познаят като отмъстително за тяхното тегло от белия човек. Това включва и другите изстрадали инките, маорите, да не изброявам...
20
0
 
13
 
! Отговори
до 18 преди 1 месец
Извинявай, да те помоля да пратиш и една снимка как цивриш в рубриката за хоби репортери например. Кръсти я примерно "Нервен срив, сълзи и cополи за платените от посолството", за да я намерим. Ще си я сложа в рамка заедно с коментара ти! Благодаря!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурен съм че Крава би била по подходяща от Камила
17
5
 
1
 
! Отговори
Х преди 1 месец
анкетите са стари. Нещата се промениха.
16
25
 
3
 
! Отговори
ТОВА ОТТЕГЛЯНЕ преди 1 месец
ТОВА ОТТЕГЛЯНЕ НА ГОЛЕМИЯ американски политик Байдън под огромен натиск, Е ДЕЛО на РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ШПИОНИ в Демократическата партия. Републиканската партия открай време контролира демократите чрез внедрените в нея шпиони-републиканци.Спомнете си аферата Уотъргейт в 1973-1974 г. Републиканската партия е една полуфашистка организация.Не казвам изцяло фашисти, но едно 80-90 % фашистка партия може би.Демократите са прогресивната, лявоцентристка либерална партия. Защитават прогреса и човешките права.
15
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може, ако повторят преврата от 2020 г, когато откраднаха победата на бай Дончо.
14
3
 
29
 
! Отговори
Зевс преди 1 месец
Може, ако в последния час на изборите пак пристигнат два вагона с бюлетини по пощата, пуснати от отвъдното.
13
2
 
15
 
! Отговори
Z преди 1 месец
Потъвааа, големият кораб потъвааа. Супер песен