Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?

Тръмп все още води
22 юли 2024 11:36, Нели Христова
296
Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?
Снимка: БГНЕС

Часове след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат в Белия дом, излязоха и първите статистики за шансовете неговият евентуален заместник, Камала Харис, да победи Доналд Тръмп.

Засега обаче те не са в полза на демократите, като се отбелязва, че Харис все пак не е провела активна кампания като кандидат за президент. Вицепрезидентът все пак има повече шанс от Байдън да надвие Тръмп.

Още по темата

Според RealClearPolling, ако за Байдън биха гласували 44,7% от американците, а за Тръмп - 47,7%, то за Харис ще гласуват 46,3%, а за Тръмп 48%.

В хипотетичен директен мач Харис и Тръмп бяха изравнени с по 44% подкрепа в анкета на Reuters/Ipsos от 15-16 юли, проведена веднага след опита за убийство на Тръмп на 13 юли. Тръмп водеше Байдън с 43% към 41% в същото проучване, въпреки че разликата от 2 процентни пункта не беше значима, като се има предвид границата на грешка от 3 пункта на анкетата.

Средната стойност на последните докладвани проучвания показва, че Харис изостава от Тръмп с 2 пункта, с 46% към 48%, съобщава и New York Times.

Проучванията, проведени след опита за убийството на Тръмп и преди Байдън да се оттегли, показаха, че Харис хипотетично изостава от Тръмп с една точка в Пенсилвания и спечели с пет точки във Вирджиния. Тя се оказа по-предпочитана от Байдън сред жените, по-младите гласоподаватели и чернокожите, съобщава New York Times.

Нейната преднина сред чернокожите избиратели в сравнение с Тръмп е 64 пункта, според проучване на NBC News. Тръмп води сред белите избиратели с 16 пункта, в сравнение с преднина от 14 точки спрямо Байдън сред белите избиратели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен това според Борис Джонсън в бъдеще, една добре въоръжена украинска армия от азовци и бандеровци може да замени американския контингент в Европа, което ще позволи на Тръмп да спести пари, да върне американските войници у дома и да принуди Европа да инвестира повече в собствения си отбранителен капацитет.
171
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна ще загуби излаз на Черно море, а може и изобщо да изчезне като държава, независимо кой е президент на САЩ.
170
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лендлийз беше само 11% от помощите които САЩ предоставиха на Русия, и то не оръжия, ами само продоволствия, гориво.. Това помогна, но не повлия на изхода. В същото време САЩ финансираха и нацистка Германия.
169
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ли е новото лице на Злото?
168
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
151,и с какво точно беше известен като "вице" Байдън? В последствие се разбра,че иначе добре се е "трудил" човекът- подготвял почвата за превръщане на Украйна в полигон за разтоварване от старо оръжие на американските оръжейни магнати и същевременно провокации към Русия. Синът му много активно е работил по тези задачи. За широката общественост фигура е президента,а вицето е просто име
167
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин към управляващите на Запад: "Вие изобщо кои сте, какво представлявате?"
166
9
 
5
 
! Отговори
160 преди 1 месец
Ленд лийз спечели ВСВ. На кого ще продължи да се дава и колко според Вас ще издържат рашките срещу него? Ето ги фактите.
165
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски наистина се оказа в ужасна за него ситуация, където старият собственик вече е почти никой, а новият не се нуждае особено от него. Да бъдеш "любима играчка" в ръцете на Великобритания и да воюваш с Русия за сметка на бедна Европа не е много добра перспектива.
164
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз това го бех казал още преди 2 години.
163
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази демонична личност. Никога повече голобалисти няма да достъпят властта. Патриотизмът и родолюбието ще победят
162
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наистина САЩ нямат никаква полза от НАТО, след като се оказа, че по никакъв начин на могат да влияят на Русия със сила.
161
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Историята се повтаря като фарс. Байдън беше вицепрезидент два мандата и го направиха президент. Сега няма как да се повтори историята, освен като фарс. Камала Харис като вице да бъде избрана за президент.
160
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Экс-советник Белого Дома Болтон о том, что Америка при Трампе выйдет из НАТО: В Брюсселе в 2018 году на саммите НАТО Трамп был в миллиметре от того, чтобы выйти из альянса. Он не понимает НАТО. Он видит это с точки зрения того, что Америка обеспечивает оборону для сборища неблагодарных европейцев, которые за это не платят. Если он станет президентом, он точно выйдет из НАТО.
159
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жан-Люк Меленшон, основател на лявата партия "Непокорна Франция", която спечели изборите, се обяви за планирано и организирано оттегляне на републиката от НАТО.
158
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радио Ереван,отговорило,може но не сега
157
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Белорус осъдиха на смърт германец за тероризъм. Освен това Кригер е бил и наемник в Украйна.
156
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Франция излезе ли от НАТО вече не може да се репчи на Русия и трябва да изтегли всяка помощ за Украйна, щото иначе Русия ще я изравни със земята, още повече, че Франция има ядрени оръжия и Русия не може да си позволи да си играе на ескалации и червени линии, за 10 минути Франция ще стане димящ кратер. Иначе Франция е добре въоръжена и ако не се репчи на Русия може напълно да се защити военно сама, и без НАТО.
155
6
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Ез а метъ ъв фект, Русия никога не може да победи Украйна.
154
2
 
9
 
! Отговори
До 151 преди 1 месец
Байдън не знае, че е бил вице на Обама. Байдън реално сгреши чий вицепрезидент е бил през 2009 година. На 28 юли 2021, по време на речта си в Пенсилвания, която беше излъчена от телевизионния канал C-SPAN, главата на Белия дом реши да припомни събитията от 2009 г. Той каза, че "тогавашният президент Тръмп" му е възложил да се погрижи за кризата в автомобилната промишленост.
153
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След разпада на НАТО следва разпад на ЕС. Най-голяма военна сила в региона и в Европа остава Турция. А Русия вече открито говори, че е по-изгодно за нея България да мине към Турция, така че спокойно, руско влияние няма да има.