Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?

Тръмп все още води
22 юли 2024 11:36, Нели Христова
296
Горещи данни: Може ли Камала Харис да победи Доналд Тръмп?
Снимка: БГНЕС

Часове след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат в Белия дом, излязоха и първите статистики за шансовете неговият евентуален заместник, Камала Харис, да победи Доналд Тръмп.

Засега обаче те не са в полза на демократите, като се отбелязва, че Харис все пак не е провела активна кампания като кандидат за президент. Вицепрезидентът все пак има повече шанс от Байдън да надвие Тръмп.

Още по темата

Според RealClearPolling, ако за Байдън биха гласували 44,7% от американците, а за Тръмп - 47,7%, то за Харис ще гласуват 46,3%, а за Тръмп 48%.

В хипотетичен директен мач Харис и Тръмп бяха изравнени с по 44% подкрепа в анкета на Reuters/Ipsos от 15-16 юли, проведена веднага след опита за убийство на Тръмп на 13 юли. Тръмп водеше Байдън с 43% към 41% в същото проучване, въпреки че разликата от 2 процентни пункта не беше значима, като се има предвид границата на грешка от 3 пункта на анкетата.

Средната стойност на последните докладвани проучвания показва, че Харис изостава от Тръмп с 2 пункта, с 46% към 48%, съобщава и New York Times.

Проучванията, проведени след опита за убийството на Тръмп и преди Байдън да се оттегли, показаха, че Харис хипотетично изостава от Тръмп с една точка в Пенсилвания и спечели с пет точки във Вирджиния. Тя се оказа по-предпочитана от Байдън сред жените, по-младите гласоподаватели и чернокожите, съобщава New York Times.

Нейната преднина сред чернокожите избиратели в сравнение с Тръмп е 64 пункта, според проучване на NBC News. Тръмп води сред белите избиратели с 16 пункта, в сравнение с преднина от 14 точки спрямо Байдън сред белите избиратели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мечтата ми е Камала да спечели, да помогне на Зеленски да спечели войната, да ни приемат в Шенген, да приемем еврото и възраждане да си заемат мястото до атака.
151
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най ме притеснява, как на върха на световната демокрация, на вселенската светла сила, на най-благородните сред благородните се избират хора, които даже не знаят живи ли са или не? Сега Камала/Камила, с интелект на шимпанзе... Накъде е тръгнала Вселената?
150
5
 
4
 
! Отговори
ЖълтПавет АктивистПП преди 1 месец
Камила е Нашият Избор! Камила - ще ни Плаща Грантовете - Тръмп е Скръндза - иска за Пари да му работиш!!
149
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Аз вярвам, че Камала Харис ще победи диктатора Тръмп. А вие вярвате ли, хайде приятели, споделете тук във форума!
148
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Не, чакат долара да се срине и никой не иска властта, също като наш'те...
147
0
 
6
 
! Отговори
X преди 1 месец
До 145 "неизвестния" Байдън беше вице на Обама в два мандата... Неизвестен бил. :D
146
9
 
3
 
! Отговори
Lora преди 1 месец
Надявам се Камала да спечели. Стратегически политик, остър ум, ясни приоритети. Американците обче не са узреди за жена президент. Ще бъде много жалко иотново пагубни за целяи свят Тръмп да поеме поста отново - откровен лъжец и мошеник, ойто зашитава интересите само на най-богататапрослойка в САЩ. Никаква социална политика.
145
3
 
4
 
! Отговори
Капитан Немо преди 1 месец
Може.И там всичко е шменди-капели.Предполагам че тя ще е новият президент.Решено е.
144
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може и ще стане! Целият демократичен свят, подчинен на САЩ ще се включи на страната на Харис. Кампанията в нейна полза започна по всички (не)зависими медии! Особено нашите демократи. Горките, ако Тръмп земе че спечели какви химни ще пеят? Сега лекичко цвъкат върху му, но ако Путин се намеси в изборите в САЩ и стане така, че Тръмп спечели, как ли ще го изчеткат? Много са ми смешни, горките!
143
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Реално няма шанс,но и Байдън нямаше шанс при предишните избори. Много добре използваха КОВИД за да фалшифицират изборите. Когато спечели Тръмп срещу Килъри ги хвана неподготвени,а популярността на Килъри беше огромна. Как стана така,че срещу Килъри спечели Тръмп,а срещу неизвестния и стар Байдън загуби? Фалшифициране!
142
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Александър Copoc се снимал до Харис и публикува снимка с призив: "Да се обединим около Харис- тя е американската мечта!". Или с други думи започват да плетат кошницата за нова подмяна на изборите. Този дъртия е пратил сина си, който е 36 годишен, но с големи амбиции..
141
0
 
5
 
! Отговори
НЕ преди 1 месец
Ще ви се, извра тени либерасти
140
11
 
5
 
! Отговори
Х преди 1 месец
в старите проучвания тя беше назад, но имаше Байдън. Сега всички за Байдан ще са за нея + нейните фенове. Тръмпито просто няма шанс....
139
2
 
16
 
! Отговори
Камила преди 1 месец
Може да стане само президент на съюза на Камиларите..
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не.
137
2
 
9
 
! Отговори
Щом Зеленски преди 1 месец
Телефонира с Тръмп а не с Камила, значи даже той е наясно кой ще спечели изборите..
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Европейското свърши, и експертите по футбол сега станаха експерти по световна политика... Да се чудиш защо ли вземат едни от най-ниските заплати в цялата държава?!?
135
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-запознати от нас сънародници на Камала я наричат посмешище и кикотещото се същество със специални потребности, та не знам на какво се радват родните г3оли3ци. Нали знаете как се е изстреляла - станала любовница на дърт женен конгресмен, била добра в музикално отношение...
134
3
 
0
 
! Отговори
до 132 преди 1 месец
Така е, така е! Сега глътни розовото хапче и отивай да наняш. Като се наспинкаш, ще вземеш желтото хапче.
133
2
 
14
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 месец
...чакам дебат между нея и Тръмп ! Там тази ще блесне в пълна сила с цялата си тъпотия !!! До сега се криеше зад Джо ! Тази две смислени думи не може да каже ! Джо ще ви се стори като оратор с дар слово !!!