Агов: Ако Борис Джонсън е атакуващата фигура за отношенията с Тръмп, не ни чака нищо добро

Той е на мнение, че Камала Харис е по-добрият вариант
24 юли 2024 22:50, Нели Христова
52
Агов: Ако Борис Джонсън е атакуващата фигура за отношенията с Тръмп, не ни чака нищо добро
Снимка: БГНЕС

Във външната политика Камала Харис е по-изгодна за ЕС и за България. Доналд Тръмп обяви, че за един ден ще сложи край на войната. Аз не виждам как ще се случи това. Показа смирение, след това се върна към риториката си да обижда. Борис Джонсън е човек, на когото трудно може да се вярва. Британците продължават да страдат от Brexit. И Европа страда, и ние страдаме. Ако Борис Джонсън е атакуващата фигура за отношенията с Тръмп, не ни чака нищо добро. Това каза журналистът Асен Агов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му атмосферата на изборите в Америка се е променила рязко - след като Байдън се оттегли, изведнъж се появи наплив от подкрепа за Камала Харис. Агов цитира пред Bulgaria ON AIR проучване, според което Камала Харис вече води с 2%.

Възможно ли е Русия да се намеси в изборите в САЩ?

"Скептичен съм към конспиративните теории. Америка е с толкова укрепени институции. Системата ѝ за сигурност работи отлично. Премоделирана е възможността на Русия да се меси в изборите. Русия е много по-слаба в момента, отколкото се опитват да създадат илюзия в Кремъл", заяви Агов.

Той посочи, че Китай продължава да поддържа усилията на Русия във войната с Украйна, но не се знае докога ще може да удържи, тъй като ако бъдат наложени още санкции, Китай ще пострада заради отношенията си с руснаците.

С какво Камала Харис превъзхожда Тръмп?

Журналистът е на мнение, че Камала Харис е по-добрият вариант и за Америка. Според него тя има няколко качества, които са неоспорими - първо е жена и второ - има азиатски и афроамерикански корени. Получава и активна подкрепа от звездите в Холивуд.

На въпрос доколко изборите в Щатите ще повлияят у нас, Агов отговори, че за България е важно защитата на НАТО да продължи.

"Тя е от наш жизнен интерес. Войната трябва да приключи час по-скоро, но не може да приключи без да се зачита волята на украинците. Чака ни кампания, от която зависят нашите съюзнически отношения с Америка и те трябва да се развият по начина, по който получиха развитие при Байдън", уточни Агов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
4
 
! Отговори
Магарев преди 1 месец
Божке,манекена е заприличал на настъпана чалтишка жаба наесен...
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОЙТО И ДА СТАНЕ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ БЪЛГАРИЯ ЩЕ Е ВСЕ В КАЛТА.
39
4
 
18
 
! Отговори
Кукунела Снайпера преди 1 месец
Пфффф, от кое политбунище го изровихте тоя полуразложен седера3т?!?Сега трябва да дезинфекцирате и обезпаразитите студиото... Що не поканихте например някой от пострадалите във Воден и да го попитате харесва ли му да живее в полуразпадналите се недоизгнили фургони, докато укротуристите дезертьори се пличкат у басейните на хотелите за сметка на българите?!?
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Викаш, тя е направо полубългаро-мохамеданин демократ от СДС! Ами кандидатирайте и жената на Том Ханкс, че баща й е п0мак. Само сасипваха рицина за бездарни "поети"...
37
4
 
23
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Системата за сигурност на САЩ според Агата, работи отлично. Аз викам да питаме Тръмп работи ли отлично.Тоя не се спря да ръси гллуппости. Чудя се ,ащо България онеър почна да се занимава с такива продажници.
36
5
 
34
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Камала била по-добрия вариант за Америка ,защото звездите от Холивуд я подкрепяли ????. Агов ,Агов ,ти май не изтрезняваш напоследък . Каква звезда е Джордж Клуни ,защото май само той я подкрепя -алкохолик като тебе.
35
4
 
4
 
! Отговори
И тоя преди 1 месец
от КГБ -то...
34
4
 
32
 
! Отговори
Леле! преди 1 месец
От кой нафталин го извадихте тоя позьор с памперс?
33
4
 
23
 
! Отговори
Даскала преди 1 месец
Агов ,така и не можа да узрее за политик ,въпреки че остаря! Не улавя тенденциите!
32
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя нarъл пoмaк откъде изпълзя?
31
3
 
14
 
! Отговори
Гочо Каракурта преди 1 месец
Как ги виждате нещата Камала да се опълчи на Путин , Си -Дзинпин и другите т.нар злодеи? Наистина питам как ще се противопостави ,нали уж се обединявате за победа на Украйна ? Как ще стане филма без да стане трета световна ,тоест Русия да се почувства натисната яко от НАТО и за да не рискува свидни офицери ще пусне няколко малки атомни глави на 3-4 места просто да намекне какво следва. Съответно НАТО ще вкара задна понеже да не стане тотална война. По-добре някой стратег ,а не оратор и популист.
30
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 месец
'Получава и активна подкрепа от звездите в Холивуд.'..... СакЪн, сакЪн да не ни поучаат 'звездите' как да мислим и гласуваме - щото говорят от моралата висина, видиш ли - с по 4-5 развода, наркомани и алкохолици половината..! Ама 'сеЛебРитИтатА' знаят най-добре !Вербуваха ги ОТНОВО целия клуб 'сифилистици срещу Трумп', под строй и с тон за песен !
29
3
 
30
 
! Отговори
всеки знае преди 1 месец
Агов е глупав!
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 1 месец
И разбира се - изпълзя още един про-нато мъпет да изпълнява директивата - да повтаря и потретва мантрата за 'жизената необходимост' от нато..! Нямат край изявите на 'кадрите' от факултета по русофобия и натология...!
27
4
 
11
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Кой ти е казал ,кого харесвам или следвам ? Май наистина си пиян!
26
5
 
32
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Абе що някой не го пита какво аджеба са тия евроатлантически ценности ? Да ги дефинира просто.
25
2
 
24
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
"""""С какво Камала Харис превъзхожда Тръмп? Според него, тя има няколко качества, които са неоспорими - първо е жена и второ - има азиатски и афроамерикански корени."""" ------ Мдаа..., при едни хора със староста идва и мъдроста, при други само староста!, а при трети староста и глупоста!!! При АсАн Агов е третото!!!
24
4
 
28
 
! Отговори
Добре преди 1 месец
Според него тя има няколко качества, които са неоспорими - първо е жена и второ - има азиатски и афроамерикански корени. Получава и активна подкрепа от звездите в Холивуд....Това ли са качествата хахахах, откъде го намерихте тоя изме**р
23
3
 
22
 
! Отговори
Пипи преди 1 месец
За този важен поговорката: по добре е да мълчиш и хората да те мислят за глупа.к, отколкото да си отвориш устата и да го докажеш.
22
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи основните качества на Камала Харис били, че е жена от афро-индийски произход? То бива простотия Агов, но това твоето си е направо трагедия!