САЩ изпращат още бойни кораби и изтребители в Близкия изток

Вашингтон се стреми да увеличи отбранителните способности в региона
3 авг 2024 08:12, Елка Василева
60
САЩ изпращат още бойни кораби и изтребители в Близкия изток
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ ще разположат още една ескадрила от изтребители, както и бойни кораби и установки за наземна противоракетна отбрана в Близкия изток, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на Пентагона от снощи. Вашингтон се стреми да увеличи отбранителните способности в региона на фона на заплахите от Иран и от поддържаните от тази държава групировки "Хамас" (в Ивицата Газа) и "Хизбула" (в Ливан), отбелязва агенцията.

Американското министерство на отбраната взима мерки, след като Техеран заяви намерение за ответни действия след убийството на лидера на радикалното палестинско движение "Хамас" Исмаил Хания, за което бе обвинен Израел. Военният министър на САЩ Лойд Остин е одобрил изпращането на крайцери и ескадрени миноносци в Близкия изток.

"Остин разпореди промени в разположението на американските войски, предназначени да подобрят защитата на силите на САЩ, да засилят подкрепата за отбраната на Израел и да гарантират американската готовност за реакция при всякакви непредвидени обстоятелства", се казва в изявлението на Пентагона, цитирано от Ройтерс.

По-рано снощи Пентагонът съобщи, че министърът на отбраната на САЩ е информирал Израел за настоящи и бъдещи промени в силите на САЩ в Близкия изток, но без да упоменава подробности.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
1
 
! Отговори
Мой преди 1 месец
Сега да обърнем шахматна дъска.Бойни кораби на Иран се отправиха към мексиканския залив!
49
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Сащ и Израел са пред енергийна криза поради липса на петрол се насочват хутите Иран
48
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Хутите ще потапят кораби на САЩ и великобритания
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хахаха. Агресора Израел напада кой , където и когато си поиска и вместо санкции, подкрепа за Палестина, Ливан и Иран , то точно обратното!!! Ето за това никой няма право да казва на Русия каквото и да било - ако бях на мястото на Путин, бих направил с Украйна ,това което прави Израел в Газа - без никаква жал!!! И без това повече санкции не могат да му измислят!
46
4
 
7
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Ще се найграят американските тарикати .
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чу се, че Иран има хиперзвукови противокорабни ракети... Ще видим какво ще стане. А Ердоган само приказва. До сега никога и нищо не е направил срещу Израел. Има поне малка интрига в този мач. Не като в Украинския.
44
5
 
6
 
! Отговори
Злото се пробужда преди 1 месец
ГОТВЯТ СЕ да Ударят Ливан - после йордания египет- който им се опълчи на варварството--Дано Тръмп спре всичко това- Дори казаха на Ердоган че ще завърши като Садам Хюсейн -обесен
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Провървя ни, Баба Меца ще бъде наритана от Европа да прави безплатен секс с Дракона, но много няма да издържи , на нея и треба големо кересте и дебели пачки .
42
9
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
КАК ТАКА ВОЮВАЩИТЕ И УБИВАЩИ --- САЩ И ИЗРАЕЛ УЧАСТВАТ В "ОЛИМПИАДАТА " --!!!!!!!!!!!!!!??????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!
41
0
 
1
 
! Отговори
До 45 преди 1 месец
Явно не различаваш вероизповеданията с каскетите и бомбета. Едните евреи са ортодоксални. Стиковай си знанията.
40
0
 
3
 
! Отговори
29-30 преди 1 месец
Това е психично болния Мирослав Блажев КАТИЛА от Севлиево. ЛЕЖАЛ В ПСИХИАТРИЯТА И ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР. ПИШЕ ГАДОСТИ по сайтовете в новини бг. е Nazi SS
39
7
 
10
 
! Отговори
МиСирски преди 1 месец
Аве вие луди ли сте да сте на страната на чаршафосаните?! Те че евреите не са стока, не са, ама все пак са по цивилизовани от ония. Не съм чул евреин да коли хора по улиците с неистови крясъци. По принцип евреите са били доста войнствен народ, но Новохудоносор ги е върнал в предучилищната. После Рим съвсем ги е приключил. В перспектива са обречени. Арабите се плодят кат плодови мушици и рано или късно Израел ще изчезне от глобуса. А Европа ще е халифат. За жалост
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 45, израелтяните не са християни, в Израел има около 150 хиляди християни и те са араби, палестинци
37
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво. Единствените пазещи християнския свят от потуриите. Къде са русия, Франция, Германия, Англия , Италия , Испания .... големи претенции 0 способностти. Това е истината.
36
11
 
8
 
! Отговори
Съгласен преди 1 месец
Разбира се че силата на Израел е мит упорито и систематично насаждан умишлено с десетилетия за да държи в страх всички които биха се опълчили на тия извepги.Досега само пряката военна помощ от САЩ по официални данни е 310 млд. долара от създаването на Израел и поне още толкова са разходите на Америка за сдържане на съседите и военно присъствие в района.Видя се че "Железния купол" беше продънен от самоделните ракети на Хамас и само съюзниците спасиха Израел от иранската ракетна атака ...
35
8
 
8
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
ЕЙ ГО КЪДЕ ИМ Е НА НАТООВЦЕТЕ И ФАШИСТИТЕ ОТ САЩ БЛИЗКИЯ ИЗТОК И ... ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК !!! НАВСЯКЪДЕ ВОЙНИ , ДАЖЕ И СРЕЩУ РУСИЯ !!!
34
8
 
14
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН преди 1 месец
Напълно съгласен съм с Mda. Обаче и САЩ са вече на пързалката надолу. Просто отказват да приемат, че някой друг ще им казва какво да правят, ще ги учи на демокрация, ще им налага чужди НПО-та, ще им реди листите за Конгреса, ще ги балансира с етнически партии... Но ще стане. А за Израел въобще не говорим - сапунен мехур. Пък и самият Кисинджър каза, че Израел вече НЕ Е НУЖЕН. Не аз, Кисинджър го каза. Останалото е въпрос на време...
33
7
 
6
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Анонимен37 според американската доктрина, като режеш глави с лопата, получаваш томахок през комина на колибата. а как е според татарската доктрина, палиме отсекъде и викаме чехи турци и франсета да ни спасяват?
32
4
 
4
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
те крайцер(и) вече са в червено море, кво ше им пратят, Мисури да гърми чалмалиите с черешовите топове?
31
3
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
перестройката почна . явно некой е сметнал че ше е по лесно да оправят съюзниците на кацапете отколко самите тех. чекаме камала харис в корея да каже "мистър президент, теър даун дат уол"