Зеленски иска съседите да помагат за прехващане на руски ракети

Иска среща на Съвета НАТО-Украйна да се обсъди помощта
240
Зеленски иска съседите да помагат за прехващане на руски ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски е разпоредил да се подготви среща в рамките на Съвета НАТО-Украйна, на която да се обсъди участието на съседни страни в свалянето на руски ракети, предаде Укринформ, цитирайки думите на украинския лидер по време на събитие по случай Деня на военновъздушните сили на Украйна.

"Трябва да разработим повече технически възможности, така че съседните страни да могат да използват самолетите си срещу определени пристигащи ракети. Да, те удрят Украйна, но действат в посока на нашите съседни партньори, разбира се, на първо място страните от алианса. И изглежда, че това решение вероятно е трудно за нашите партньори. Те винаги се страхуват от ненужна ескалация. Но ние се борим с това, ще работим по него и мисля, че имаме добър вариант за нашия Съвет НАТО-Украйна, и вече го изработихме от гледна точка на безопасността по море", каза Зеленски.

Той заяви, че вече е възложил на украинските дипломати да работят с НАТО за провеждането на заседание на Съвета НАТО-Украйна и е определил дата за такова заседание.

"Мисля, че днес наистина ни липсва такава коалиция. Защото е голяма отговорност една съседна страна да поеме отговорност и да ни помогне да сваляме ракети. Въпреки че според мен това трябваше да бъде направено много отдавна. Но мисля, че има и друг такъв инструмент, и искам да го изпробваме, за да могат страните от НАТО да разговарят с Украйна за възможността за такава малка коалиция от съседни страни, която да сваля вражески ракети", каза Зеленски./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера брояхте и твърдяхте,че това били последните руски ракети,днес дрогираното реве за помощ,що така?
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В държавата 404 (украйна) изтече срока за регистрация във военната мобилизационна служба. Всеки нерегистриран е вече престъпник. Властите започват да ги издирват уклонистите, а инуществото им ще бъде конфискувано. Укропитеците изтеглиха късата клечка още през 2014 г. с американския им майдан. Това са най-прецаканите хора. На всички вече е ясно, че ще я караме до последния укропитек. След това следващите наред за нато-джендерите и БГ русофобите.
53
0
 
14
 
! Отговори
хахо преди 1 месец
Спирайте му белото
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия действа със супер точни удари по место дислокация в Харков -50 чужди инструктори и наемници. На следващия ден удар по Одеса, 2 влакови композиции с натовка техника -70 чужди наемници и над 50 бронирани машини минус. На другия ден удар по база в град Исмаил, унищожена техника и -200 натовски инструктора и боевики. Правят ви на кайма бе цръвули хахахахахаха. Доволен съм, че русофобите и натовските-джендери ядат дронове "Герань 2" и ОТРК "Искандер М". Направо замириса на печени укронацяги и натовски наемници, дришняци!!!
51
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че да започнат да падат ракети и при съседите ли? Войната е на Зеленски и сам да се спасява. Да си ги прихващат с дадените му F 16. Тъкмо по бързо ще паднат и те
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече почти 1 г. израел, америка и цяло нато не могат да превземат територията на Газа, която е с размери 40 х 15 км. Хахахаха, голяма сила нема що!!! Хамас ви направиха за резил, а вие сте тръгнали да воювате срещу Русия))))
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинката Магучих пак взела златото на олимпиадата, но скочила само 200 см.
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Taка нар. украинец няма родина и той много добре знае това. украинеца е руснак, но нацист и той не се бие за родината си, той се бие за чужди ценности. Той не се нуждае от свобода, а просто иска да убива руснаци. Истинските руснаци се бият за родината си, за народа си и за правдата. Всеки вдигнал ръка срещу руския народ ще си понесе накаZаниетO. Сила V правде, а V правде и ПОБЕДА! Враг будет разбит! Победа будет за нами!
47
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В измислената държава украйна, ловят хората по улиците като пилци хахахахаха. И вас русофоби ще ви ловят така.
46
1
 
29
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Голяма мъка да натика и съседите във война тоя наркоман богат
45
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смешникът търси и други кандидати да воюват с мечока, но кандидати няма да намери. Знаят какъв ще е краят им. А и никой няма да преговаря с нелегитимен водач...
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе нали наркомана уж всичко сваляше,ракети,дронове перални и съдомиялни,даже и пиле не можеше да прехвръкне,къв е тоя рев сега?
43
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Клоунът в качеството си на какъв се изявява и дали проумява, че с всеки изминал ден унищожава повече от територията и народа си. Страх го тресе от избори, зная какво го очаква след тях.
42
0
 
12
 
! Отговори
до 40 преди 1 месец
Викаш "еврейският народ"? "Свършиха ли ти патроните?" "Ами да" "Няма проблем - ШЕ ТИ ПРОДАМ!" Това са евреите.
41
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те съседите му изхърлиха зърното той се размечтал
40
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами какво стана с прословутите Патриоти или с супер ракетите Хаймарс,нали им дадоха толкова много от тях защо не свалят руските ракети с тях?
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еврейския народ е мирен умен и трудолюбив. Ерейския народ не иска война. Войните от кои се подклаждат е пределно ясно - нагъл глупав клоун и дърти алцхаймер1 и алцхаймер2...
38
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски е нелегитимен и освен това, той и върхушката управляващи Украйна, не са украинци и нямат права над тази територия и население!
37
3
 
15
 
! Отговори
До 33 преди 1 месец
Абе не са толкова стари украинските копейки,по морето съм виждал и по млади,та даже се чудя защо не си защитават страната тия ,Ами се крият тук и занимават всички с техните простии
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди известно време, когато казвах, че по-мръсни, долни, гнусни същества от украинците са само македонците ме нарекоха фашист. Моя грешка - украинците са по-зле и от македонците. Да не забравяме, че "Исус е от Охрид" и такива глупости. Ама да върнеш държавата в каменната ера заради??! Заради какво? Добре де - да речем спечелят. И какво печелят? Медал-пaрцaл? И "дайте"$$, че да си оправим"държавата" Тия са като пиявици.