САЩ конфискуваха самолета на президента на Венецуела Мадуро

Машината била изнесена незаконно от Съединените щати
3 сеп 2024 08:57, Елка Василева
66
САЩ конфискуваха самолета на президента на Венецуела Мадуро
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ обявиха, че са конфискували самолета на венецуелския президент Николас Мадуро поради нарушения на наложените от Вашингтон санкции, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Самолетът Дасо Фалкън 900 ЕХ "е бил изнесен незаконно от САЩ и използван в полза на Мадуро и на негови представители", се казва в изявление на американското Министерство на правосъдието. В него се уточнява, че машината е била конфискувана в Доминиканската република и транспортирана до Флорида.

Смята се, че самолетът е бил закупен за 13 милиона долара чрез офшорна компания, подчертава министърът на правосъдието Мерик Гарланд.

Конфискуването на самолета беше извършено на фона на нарастващ натиск върху Мадуро у дома и в чужбина заради оспорваните избори на 28 юли, които той твърди, че е спечелил. Опозицията твърди, че нейният кандидат е спечелил с голямо мнозинство.

Мадуро, неговите помощници и венецуелският петролен сектор са обект на тежки санкции от страна на САЩ и случващото се около изборите повдига възможността да бъдат наложени и други мерки, отбелязва Ройтерс.

Засега няма коментар от венецуелските власти.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от САЩ
Тръмп заяви, че е имал "пълното право" да се намеси в изборите през 2020 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Естествено, САЩ са толкова "загрижени" за "демокрацията" там, заради петролното богатство на Венецуела. Мадуро не им играе по свирката когато от Вашингтон поискат да се манипулира пазара.
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Среден за крадливите го.ве.да. Крадат на всички континенти и се опитват да потискат развитието на целия останал свят за своя изгода. ЕС им е васална територия, от което Съюзът губи и в крайма сметка ще потъне съвсем. Янки, гоу хоум енд невър към бек ,!,
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Плаче ми сеНа мен ми се плаче колко си слабоумен, но пък това е типично за комунистите.
32
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Печелиш изборите срещу американската пионка и наказанието е санкции, и конфискация на имуществото. Как така няма да даваш на Вашингтон да ти управлява държавата?
31
4
 
15
 
! Отговори
Ром'с преди 2 седмици
Те го конфискуваха заради тяхното поставено правительство от Чили което се намира в САЩ и техният поставен фалшив президент..империята в действие към непослушание.
30
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дo тaм лu cтurнaxa бe, kakвo e тoвa paзбoйнuчecтвo?
29
6
 
15
 
! Отговори
Плаче ми се преди 2 седмици
Като чета за бедните венецуелски сиромаси, дето нямали банани и гъспапир. А я виж мощната бг-икономика! За 35 години демокрация погребалните агенции са нараснали 15 пъти, при това работят денонощно! Както и аптеките, магазините втора и трета употреба, а цигари и алкохол направо се леят - 24 часа на ден, 7 дни седмично. Това го нямаше при комунизма
28
2
 
25
 
! Отговори
от БАН преди 2 седмици
Какви санкции, какви конфискации на самолети, тия съвсем изплискаха легена. Върнете хвърчилото на човека ей киртаци.
27
10
 
4
 
! Отговори
Любопитно преди 2 седмици
Русия е в челната тройка след САЩ и Германия по консумация на банани! Няма значенияе, че е кална, важното е да има банани за руснаците по магазините!
26
1
 
26
 
! Отговори
Айляк преди 2 седмици
Така е. И България, ако имаше петрол, а не играеше по сФирката чобанска, и на нея щяха да наложат санкции, конфискация на самальот и т.н...Добре, че немаме таквиз работи. Е, имаме си златце, ама те кленчовците от Дънди Прешъс вече се погрижиха за усвояването му...
25
1
 
24
 
! Отговори
Любопитно преди 2 седмици
Алтернатива за Германия спечели в Тюрингия, лидерът й дойде с Лада нива до урните
24
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пишете точно . САЩ е държава тя защитава частния интерес на фирмите. Фирмите са мултинационални в тях има от ЕС. Не може да се говори за САЩ като фирма. Има разлика Руски газопровод управляван от единовластието на Путин или сирийски диктатор собственик петролните тръби.
23
18
 
6
 
! Отговори
Ватник Нагъл преди 2 седмици
Един наш лев, под валутен борд е равен на повече от 2 милиона венецуелски боливара! Венецуела дори банани за собствени нужди не може да отгледа вече а съседите и от дребната държава Еквадор са на първо място в света! Толкова за съветския стил на управление...
22
3
 
16
 
! Отговори
Тиква преди 2 седмици
Който ползва краварските бракми,ембранс,филкони,буинг,фурд, приятели на нас,ако ползвате от другите държави, Санкции.в усраина вече видяхме какво представлява супер пупер краварско оръжие.
21
2
 
20
 
! Отговори
Мадуро преди 2 седмици
Национализира американски компании за над 25 милиарда $. Как да му простят щатските демократи? Сложи таван на основните храни, раздаде безплатни жилища на 5 милиона бедни работници (както правят комунистите в КНДР) и т.н.А, и раздаде калашници на народа, не на мутрите. Хайде критикувайте Мадуро, дреме му на шапката.
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоест откраднаха го?
19
4
 
16
 
! Отговори
закупен преди 2 седмици
закупен, платен, но незаконно изнесен -
18
4
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 2 седмици
До # АРЕСТУВАЙ ПУТИНКАКВО ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА НА ЕДИН КОМПРОМЕТИРАН И ИЗПЪЛНЯВАЩ ПРИЩЕВКИТЕ НА САЩ СЪД.Вече никой не се съобразява с кадците от САЩ,само нашите ПОДМИЗУРКОВЦИ и НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ.
17
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До18. Обикновените крадци са социалистите на Мадуро. Първо СССР подкрепяше социалистите . Частни компании на Великобритания , САЩ, ЕС вкараха нови технологии за разработка на сондажите в края на осемдесетте. След което бяха принудени с убийства и отвличания да напуснат Венецуела. Мадуро победи , но и Путин му прибра 20 тона злато за помощта която в миналото му е помагал . Така Мадуро има власт няма пари
16
16
 
7
 
! Отговори
# АРЕСТУВАЙ ПУТИН преди 2 седмици
МОНГОЛИЯ ЗАЩО НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ПОДПИСАНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ?