Зеленски: Жалко, че не можем да ударим Кремъл

Далекобойните им оръжия стигали само на 200 км
7 сеп 2024 16:10, Петър Бойчев
358
Зеленски: Жалко, че не можем да ударим Кремъл
Снимка БГНЕС

Ще покажа на Г-7 и Байдън какво трябва да се направи, за да се притисне Путин и да приключи войната, заяви Зелнски на международния форум "Амброзети" в Италия.
 

Украинският президент Володимир Зеленски, който през деня беше на срещата на съюзниците на Украйна във формата "Рамщайн" и се срещна с канцлера Шолц, вече е в Италия на международния форум "Амброзети".
 

Там каза, че съжалява, че Украйна не може да удари Кремъл. "Жалко, че не можем да го направим...Защото далекобойните оръжия, които имат нашите партньори, стигат само на 200 км", отбеляза Зеленски, цитиран от УНИАН. Той подчерта, че Украйна развива собствени дронове и ракети, за да пренесе постепенно войната в Русия, пише  segabg.com.
 

"Ще пренесем тази война обратно в Русия, за да почувства Путин натиска и да пожелае единствено мир", каза Зеленски.
 

Той добави, че руските самолети нанасят удари в Украйна от военни летища, отдалечени на 100 до 300 км от границата, затова Киев се нуждае от далекобойни оръжия.
 

"Тези оръжия са ни нужни срещу военните летища, Украйна не се цели в граждански обекти", увери президентът.
"Ще покажа на Г-7 и Байдън какво трябва да се направи, за да се притисне Путин и да приключи войната", каза Зеленски.
 

"Путин търси ракети по целия свят, за да убива украински деца, ние търсим ПВО. Курската операция беше нужна, за да отворим очите на Запада, че Путин иска да ни унищожи, а не да защитава Русия. Териториално войната се води в Украйна, но пострада целия свят ", заяви Зеленски. Беше изпратен с дълги аплодисменти.
 

Използването на предоставени на Киев американски оръжия за нанасяне на удари на далечни разстояния в Русия няма да промени значително ситуацията в Украйна, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, предаде Ройтерс. По този начин той деликатно се противопостави на желанието на Киев за премахване на ограниченията върху употребата на тези оръжия, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още по темата: КремълракетиЗеленски
Още от Звезди
Селена Гомес стана милиардер, но не само с песни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тук ще направя отклонение от стандартната историческа сводка и ще направя гръмко изказване с провокиране на Русофилите... "Иван Петров Салабашев е главният "виновник" за Съединението на България с Источна Румелия!" Историческото събитие, което ние празнуваме и до днес е било инициирано на едно от първите партийни събрания през 1879г. Нужна е обаче малко предистория..... Значи така: Чак през 1908 година е обявена Независимостта на България, а сега ние Честваме Партийната 1885 година?
265
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До АнонименПобеждавали сме Турция, даже тогава за първи път в световната история, българите използват бомби, хвърляни от самолет върху крепостта и разни други неща!
264
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тук ще направя отклонение от стандартната историческа сводка и ще направя гръмко изказване с провокиране на Русофилите... "Иван Петров Салабашев е главният "виновник" за Съединението на България с Источна Румелия!" Историчското събитие, което ние празнуваме и до днес е било инициирано на едно от първите партийни събрания през 1879г. Нужна е обаче малко предистория..... Значи така: Чак през 1908 година е обявена Независимостта на България, а сега ние Честваме Партийната 1885 година?
263
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До АнонименХайде да спреш с лъжите относно историята ни, моля! Знаем кой какви ги е вършил в миналото и не руснаците са ни вредили!
262
11
 
2
 
! Отговори
Баба преди 1 седмица
Украйна побеждава, Курск взе, а русофилите по форумите се оакват, че ще им спрат рубличките, а те, милите, нямат друг талант освен да лижат задниците на Русия.
261
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Г 7 и разни други гости, стоят на дървена, небоядисана маса с огромна дупка в средата и дървени небоядисани столове.
260
3
 
5
 
! Отговори
запознат преди 1 седмица
От ЮНЕСКО защо спят? Да го арестуват този индивид, "набеден" за президент на Украйна, за подстрекателство към унищожаване на обект на част от световното културно наследство! Какво само мръкна, че трябва да принуди Путин да тръгне към мир, като самия той не иска мир!
259
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От британската преса по онова време: Отбелязва се, че от всички Велики сили Русия е взела най-категорична позиция против Съединението. В статия на 22 септември дори се казва, че Петербург е пратил писмо до Високата порта, в което Русия моли турците да не пращат войска срещу българите, защото, ако българите са победени, това ще доведе до обществен натиск в Русия върху руския цар. Русия обаче се съгласява, Турция да използва сила в Македония, в случай, че там има надигане на населението.
258
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо толкова се силите да настъпите мотиката?
257
1
 
9
 
! Отговори
АМЕРИКАНЦИ преди 1 седмица
ОТСТРАНЕТЕ ГО ТОЗ НАРКОМАН > ВИЖТЕ му САМО ПОГЛЕДА КАКЪВ Е > ЗАРАДИ НЕГО ЗЕМЯТА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЯДРЕНАТА ПУСТИНЯ
256
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много е труден този въпрос за русофилите: Да ...труден въпрос... Което ми говори, че независимо от джамбура в Пловдив през 1885г. независимост няма.... Нямаме посланици, а само търговски представители. И пак държим пари на Султана за Барон - Хиршовата железница.... Слава Украйна!
255
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
държи се изключително лекомислено, какво ще последва след това може ли да предположи, след Курската операция последва ударът в Полтава, стотици убити и ранени, след което шведският външен министър подаде оставка и се отказва въобще от политическа дейност, ами обстрелването на бункера му?
254
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ю туб, документален филм на Скот Риттер в две части ,,Агент Зеленски,,
253
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ю туб: Скот Риттер, Агент Зеленски !Гледайте в Ю туб документалния филм в две части на Скот Ритър Агент Зеленски, Част 1, БГ субтитри - как Украйна стана военна и био площадка.
252
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Въпрос за размисъл: С какво променя Съединението външното положение на Княжество България и Источна Румелия? Отговор: с нищо! Тези две турски провинции продължават да съществуват, като Негово Величество Султанът назначава за генерал - губернатор на Источната Румелия актуалният княз на България. Иначе парите и паричните потоци си остават същите. Данъците към Султана - също. И най -главното. Ако нещо съществено бе постигнато през 1885г., то защо чак през 1908 е обявена независимостта на България?
251
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 269, още миг ще падне заветният хълм, изведнъж Радецки пристигна със гръм - руско подкрепление, 200 войници по двама на кон спасяват и Шипка, и българските опълченци
250
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 261 - Ами, айде бръкнете се първо за хората без къщи и болните дечица, дето всеки ден молят от тв екрана за помощ, па после може и за укрите. Щом пък сте толкова можещи и дашни.
249
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Koлко трябва да си на.гъ.л, че да дрън.каш по жа.барски форуми за това как искаш да удариш Кремъл!! Тоя съсипа планетата. И му ръкопляскали. Господи! Сатанаиле! Който и да си , помогни, ако можеш изобщо.
248
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 270, Русия е единствената държава която е побеждавала Турция, при това многократно, ние също сме били на път да я победим по време на Балканските войни, но сме си проиграли шанса, толкова жертви, а Македония разделена на три части в три различни държави и националният идеал унищожен
247
0
 
12
 
! Отговори
НАРКОМАНА ВСЯЧЕСКИ преди 1 седмица
СЕ МЪЧИ ДА ПРЕДИЗВИКА ЯДРЕНА ВОЙНА МЕЖДУ НАТО И РУСИЯ