Байдън тръгва за Германия, транспортът там пред колапс

Преди време същото се случи и във Франция
18 окт 2024 10:26, Инна Ангелова
62
Байдън тръгва за Германия, транспортът там пред колапс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън тази вечер ще отлетя за германската столица. Заради очакваната визита Берлин е на прага на транспортен колапс, пише вестник BILD.

Властите в Берлин предупредиха предварително за "мащабни ограничения на трафика“ от 15:00 часа в четвъртък до петък вечерта. Шофьорите се съветват да избягват центъра на града, особено районите на Потсдамер Плац, президентския дворец Белвю и правителствения квартал на брега на Шпрее около Бундестага. Там ще бъде спряно дори движението по вода. А местните жители ще трябва да представят документи за самоличност, за да влизат или излизат от домовете си.

Много градски влакове (S-Bahn), които се движат през центъра на града, ще бъдат отменени или разписанието им ще бъде значително "разредено“, съобщава "Фокус". Същото важи и за регионалните и междуградските влакове, метрото и автобусите, чиито маршрути минават в близост до двореца Белвю. Президентът Франк-Валтер Щайнмайер ще приеме Джо Байдън там в петък.

Не е ясно кога точно ще кацне самолетът на президента Байдън, но всичко това е от съображение за сигурност. Не е ясно и къде ще нощува.

Преди това президентът на САЩ е избирал хотел Adlon близо до Бранденбургската врата. Според BILD програмата на Байдън включва комуникация със 102-годишната Марго Фридландер, оцеляла от Холокоста.

След церемонията в двореца Белвю Байдън ще отиде в Канцлерството при Олаф Шолц, където ще се срещне още с френския президент Еманюел Макрон и премиера на Великобритания Кийр Стармър.

Американският президент ще напусне Берлин в петък вечерта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от САЩ
Тръмп обвини Зеленски за започването на войната с Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 часа
Вчера Дойче Бан е съобщил като събитие на пътниците (от Нюрнберг за Мюнхен), че влакът се движи без закъснение. Факт.
56
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 часа
До 53 "Да, бетонираха уличните шахти даже!" - именно и затова питах. Мерси!
55
0
 
3
 
! Отговори
Оня преди 2 часа
Със 102 годишната баба ще са си лика-прилика.
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Транспорта в Германия вече е в колапс. Повсеместно закъсняват влакове, автобуси, дори самолети. И никой не се учудва. Един пример от вчера - влакът от Кьолн за Дортмунд (разстояние 90 км) който по разписание го изминава за 70 минути имаше 90 минута закъснение!Но ние, правоверните евроатлантици знаем кой е виновен - Путин! Хаха
53
0
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 3 часа
До Христо: Да, бетонираха уличните шахти даже!
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Фюрера се завръща в дойчеланд.
51
2
 
10
 
! Отговори
Абе преди 3 часа
Тоя навсякъде носи хаос !
50
0
 
14
 
! Отговори
хаха преди 3 часа
Че защо му е на някой да се хаби да прави атентат срещу Байдън? Нито е кандидат за втори мандат, даже е дезориентиран където и да се намира, така че едва ли някой има интерес да прави покушение срещу него, просто не си заслужава!
49
0
 
17
 
! Отговори
Байдън преди 4 часа
Да се порадва за последно на колонията си!
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Зеленски беше ausgeladen ( обратното та поканен за срещата)
47
1
 
11
 
! Отговори
Но отказа преди 4 часа
Категорично лична среща със Зеленски :)
46
1
 
13
 
! Отговори
аььаь преди 4 часа
Байдън влезе ли в Гемания и всичките SS вече са готови да козируват и да тровят живота на германците
45
1
 
18
 
! Отговори
Берлин преди 4 часа
За взривяването на Северен Поток 1 и 2, започвате на война с Русия в Европа и колапса на германската икономика ( рецесия трета година подред) Улав Шолц връчи Награда на приятеля си Бай Дъно!
44
2
 
19
 
! Отговори
Берлин преди 4 часа
Улаф Щолц връчи на Бидон Орден за заслугите му спрямо Германия, а Бидон връчи на Улаф Сметка от 100000000000000000 евро за войната в Украйна!
43
2
 
9
 
! Отговори
ЖиЗинПин преди 4 часа
Боже Мили, на този Сайт - Цензурата му е толкова Калпава, че имената на Китайски Градове и то Ключови - ги цензурира - невероятно, но факт!
42
1
 
7
 
! Отговори
ЖиЗинПин преди 4 часа
а при Нас - Влакове Стрела - между Имперската ни Столица за 1100 години ***'ан и Символът на Комунистическати ни Мощ и текуща столища Пекин - с ВлакСтрела се стига по-бързо от със Самолет, а и телкова комфортно - във Влака има Мини Кухня, да си направите Чай или дори Бързи Нудъли, а също и Бани с Душ и така...
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Еееййй журналята "тази вечер Байдън ще отлетя за Германия" като копирате и използвате разни програми за превод барем четете какво публикувате......
40
1
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 4 часа
Идва да даде сметката за прокси войната си с Русия на Улаф Шолц и да каже: Ето тези 1000 000 000 000 евро ги плащайте вие германците! Бай бай!
39
1
 
16
 
! Отговори
Ехо камера преди 4 часа
Бай бай бай бай дъно дън дъно дъно
38
1
 
15
 
! Отговори
последно сбогом преди 4 часа
ще каже на швабите