Зеленски: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди

Войната трябва да приключи, трябва да седнем на масата за преговори, заяви президентът
9 мар 2022 08:53, Елка Василева
278
Зеленски: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна призова за прекратяване на войната с Русия, като заяви, че двете страни трябва да проведат преговори в името на народите си.

"Войната трябва да приключи. Трябва да седнем на масата за преговори - не заради остарели убийствени амбиции, а в интерес на народите си", заяви Володимир Зеленски във видеопослание.

Още по темата
Приветствайки решението на президента на САЩ Джо Байдън да забрани вноса на петрол от Русия, той заяви, че "това е най-силният сигнал към целия свят. Много е просто: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди, които летят към други суверенни държави".

Зеленски заяви, че Русия е обстрелвала и блокирала хуманитарни коридори за евакуация на цивилни граждани и отбеляза, че първият хуманитарен коридор, който е бил отворен, е само 1% от това, което трябва да се направи.

Той благодари на руснаците, които подкрепиха Украйна и излязоха на протести срещу войната.

Войната на Русия срещу Украйна, която започна на 24 февруари, предизвика международно осъждане, доведе до тежки финансови санкции срещу Москва и предизвика отлив на световни фирми от Русия.

По данни на ООН, които отбелязват, че условията на място затрудняват проверката на истинския брой на убитите и ранените цивилни в Украйна от началото на войната, най-малко 474 души са загинали, а 861 са ранени.

Около 2 млн. души са избягали в съседни държави, съобщи Агенцията на ООН за бежанците./БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази войа е опасен прецендент за останалите европейски съседи на Русия. Мислете добре доколко симпатиите Ви към тази страна са равнозначни с подкрепата на настоящото и управление.
90
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 125 Че защо да се придава бе....Русофил??? Ако нас ни нападнат ти ще се придадеш ли??? Най-веротяно да хахахаха, русофил н-ещастен
89
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тои тва беше целта на путин и на зеленски да разрошът всичко хората да не могат да бягат да създадът хаос да останат вътре и да предизвикат хуманитарна катастрофа.
88
4
 
3
 
! Отговори
Вова преди 2 години
Всички вече целият свят разбра,че зеленски работи за владимир владимирович,и че зеленски се прави на луд ни лук мерисал ни лук ял,всички разбраха,че се вживява в главната роля като спасител,докато правят тлъстата пачка,всички разбраха,че не работи за нато а работи за русия и путин .тази воина се гласи от няколко месеца,досега да беше изчистен ако му искаха главата тези роли се играят в цирка.
87
6
 
2
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Предлагам Европейската комисия да пусне директива да си измисли некоя нова зелена енергия и да минеме на некоя нова зелена енергия и да спреме да купуваме газ и нефт от Русия. Това ще нанесе опустошителни поражения на руската икономка и Путин ще фалира.
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя с к'во се е надрусал
85
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "з не видях по медиите един репортаж от военен репортер изпратен в Украйна. Репортери като Дойнов" - цял Шон Пен им отиде да снима филм за руските зверства, но нещо не го пускат филма на Шон, не знам защо така. Шоне, какво става с филма, голяма реклама беше в началото?
84
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Малко взе да поомеква фокусника. Още ще поомекне след един месец бойни действия." Няма вече бойни действия. Руснаците унищожиха цялата военна инфраструктура *** Украйна. Останаха само мобилните части с мобилна техника които са се окопали в градовете. Руснците са обкръжили градовете и не водят настъпателни действия а бавно и систематични унищожават останалата бойна техника която постепенно излиза от строя, а и населението вече почва се обръща срещу правителството след като блокираха зелените коридори.
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 104 Господин баровец ми то перфектният джип ще се разкапе от стоене бе, сигурно му качваш и акумулатора в хола да не падне!
82
2
 
9
 
! Отговори
До 116 преди 2 години
Русия като падне ти отдавна ще си изгонил 2 метра под земята. ***. Русия е велика. Да ви ега май кара продажна да ви ега
81
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не видях по медиите един репортаж от военен репортер изпратен в Украйна. Репортери като Дойнов само ни обясняват как и на колко време се включват сирените. Новините са като под някакво було. Неясни, непрофесионални, пропагандни. Жалко за заблудата която ни хвърляте.
80
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 2 години
По добре руски газ и нефт отколкото тъ панаири. Тая държава е пълна с мало умни го *** съдейки по коментарите
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 104 Перфектните джипове ги гледаш само на картинки! Хората ги карат всеки ден а ти сега ще започнеш да си караш курника 1 път месечно!
78
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Не знаех че думата СМЕ ШНИК е много лоша че я цензурира. Егати и ска пания сайт. Днес Бг колкото 7 да св мтчитв и натягане на Господарите няма как да спрете народна омр аза към вас. Бо клуци
77
0
 
6
 
! Отговори
Споко преди 2 години
А руснаците си нямат Гучи и Луи Вюитон, така им се пада!
76
15
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
По добре глад и студ отколкото руски газ и нефт!
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски и путин за братя по съдба,като дупе и *** неразделни,колко ли парички изкараха от тази воина на гърба на хората.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 98 Ти щом си пълниш резервоара за цяла година сигурно и толкова се къпеш нещастнико!
73
2
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Един коментатор сутринта се обърка и нарече Зелински зеЛенински. Малко взе да поомеква фокусника. Още ще поомекне след един месец бойни действия. И накрая ще си спомни желязното правило, че първото предложение на руснаците при преговори е най-доброто. Ще се бие по-главата и ще си вика: Защо не се съгласих от първия път? Явно има разлика в мисленето. При неговия етнос най-доброто предложение е в края на преговорите.
72
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 98 Той петрола в Румъния идва от Германия.