Зеленски: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди

Войната трябва да приключи, трябва да седнем на масата за преговори, заяви президентът
9 мар 2022 08:53, Елка Василева
278
Зеленски: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна призова за прекратяване на войната с Русия, като заяви, че двете страни трябва да проведат преговори в името на народите си.

"Войната трябва да приключи. Трябва да седнем на масата за преговори - не заради остарели убийствени амбиции, а в интерес на народите си", заяви Володимир Зеленски във видеопослание.

Още по темата
Приветствайки решението на президента на САЩ Джо Байдън да забрани вноса на петрол от Русия, той заяви, че "това е най-силният сигнал към целия свят. Много е просто: Всеки цент, платен на Русия, се превръща в куршуми и снаряди, които летят към други суверенни държави".

Зеленски заяви, че Русия е обстрелвала и блокирала хуманитарни коридори за евакуация на цивилни граждани и отбеляза, че първият хуманитарен коридор, който е бил отворен, е само 1% от това, което трябва да се направи.

Той благодари на руснаците, които подкрепиха Украйна и излязоха на протести срещу войната.

Войната на Русия срещу Украйна, която започна на 24 февруари, предизвика международно осъждане, доведе до тежки финансови санкции срещу Москва и предизвика отлив на световни фирми от Русия.

По данни на ООН, които отбелязват, че условията на място затрудняват проверката на истинския брой на убитите и ранените цивилни в Украйна от началото на войната, най-малко 474 души са загинали, а 861 са ранени.

Около 2 млн. души са избягали в съседни държави, съобщи Агенцията на ООН за бежанците./БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 86 Ти като си гъзар пили си гумите на колелото или на трамвая и си пиши тука по форумите!
70
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Готов съм да плащам бензин по 10 лв. Но да не купуваме руски нефт. Тъкмо простолюдието с 10 и нагоре годишни кочини, ще спре да ги кара.
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки цент платен на окрайна се превръща в инфлация за нас!
68
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Зелка те складовете им са пълни с оръжия, сега просто ша ги прочестят за нови
67
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 83 Веднага я източи, че е руска! Не ни предавай дай я на някой русофил да я унищожи.
66
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да вметнем на болните русофили няколко неща. Ромпетрол НЕ използва руски петрол. Има няколко франчайза на Шел в София, които използва САМО австрийски бензин, внос от Великобритания. ЦЯЛ ЖИВОТ сипвам там. Руски петрол не използвам, за разлика от жалките провинциалисти, които се наредиха на опашка в София да спестят 10лв. от нафта и сами качиха цените. Нали им видях колите по опашките- провинциален слугинаж с таван 3-4000лв. заплати на шофьори в сивия сектор. Бедняци, сър.
65
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски работи за путин не промиваите на хората мозъците,трябваше да бъде сменен с друг,защо ли имам чувството,че го играят комбина с путин и деистват в синхром.явно и този се е продал за пари не го интересуват жертвите,прави мили физономии и играе някаква игра която скоро ще се разбере,много спокоен и уравновесен ми изглежда няма и грам и доза претиснение в него все едно няма воина и нищо не е станало странна работа,нещата стават все по сложни,според мен една негова смяна ще доиде отрезвително
64
2
 
11
 
! Отговори
До 74 преди 2 години
Колега, целият свят с все краварите не разполага с природния ресурс на Русия! Хартията на която се печатат доларчетата скоро ще бъдепо скъпа от самите доларчета! Природния ресурс е реалността, а хартията просто средство. А ти живей за чужди каузи и гледай на твоя свят през розовите очила и рецитирай внушенията на краварите, че света се върти около долара, Макдоналдс, бъргър Кинг, Зара, Форд и т.н...
63
1
 
16
 
! Отговори
хм преди 2 години
Киев го чака съдбата на Грозни след Втората чеченска война.Тук там ще стърчи по някоя стена.Да са благодарни на Путин укро-фашистите че още не го е сринал.
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Tози е един клоун на конци, срам за украинците!
61
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78 Те и руски ток ползват ама мълчат!
60
17
 
4
 
! Отговори
до 76 преди 2 години
НАТО смазва Русия много бързо. Технологичното превъзходство е брутално. Русия има точно 0 изстребители 5-то поколение и се перчи с S400, които дори не можаха да хванат украински ракети от съветско време Точка М, камо ли F-35, който е пазен паралелно от 4 други системи. Въпросът е, че не го прави, защото *** имат ядрено оръжие (което 95% ще бъде унищожено във въздуха от противоракетните отбрани на ЕС и САЩ, но ще доведе до края на планетата замърсяването от цялата работа).
59
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина на лесни провокации се не връзва. Хората тук го осъждат, а не го оправдават нищо че се прави на жертва.
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 71 Ти сигурно и кола нямаш?
57
1
 
13
 
! Отговори
Герговски преди 2 години
В такъв случай, ние като българи трябва да засилим стокообмена, за да може комика по-бързо да увисне на уличен стълб. Трябва да се противопоставим на санкциите, които се налагат на Русия.
56
15
 
3
 
! Отговори
до 69 преди 2 години
Русия какво повече е от бензиностанция с ракети, извинявам се? Последна в Европа по БВП на глава от населението, а износът на петрол и газ й носи около 70% от БВП. Какво има руско производство? Нищо. Мерси.
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски....не ни бутай между шамарите.
54
5
 
9
 
! Отговори
до 65 преди 2 години
Нормално, ти достойнвсто нямаш да не сипваш руски бензин. То какво да обясняваме- сигурно ринеш дъното като шофьор някъде за 2-3000 месечно в сивия сектор. Какво мислене да очакваме от подобен голтак, освен да продаде всичко за пари.
53
4
 
10
 
! Отговори
Нормален човек преди 2 години
Редно е българския народ, който без съмнение е адекватен да поиска прошка от Русия от името на слабоумния ни премиер, който май започна да разбира къде се намира, ама изговори доста глупости преди това! Да се разкаяме за срама, който ни донесе Кирил Петков с онова нелепо изказване "бензиностанция с ракети". Да се извиним на Русия защото децата ни ще плащат цената за неадекватния ни временен управник Киро Лъжеца! Господ да пази България!
52
0
 
4
 
! Отговори
Херман Г. преди 2 години
Дами и господа, виждате блестяща илюстрация за особеностите на този етнос - извън физическите специфики, наблюдаваме в конкретния индивид ярко изразени характерови особености - алчност, подлост, митомания, социопатия, страхливост, истерия и пълно пренебрежение към чуждите интереси. Сега разбирате ли ни?