Зеленски: Руснаците се изтеглят от Киев, след тях тела и мини

Създава се „катастрофална ситуация“ за мирните граждани
276
Зеленски: Руснаците се изтеглят от Киев, след тях тела и мини
Снимка: БГНЕС

С изтеглянето на руските сили от столичния район в Украйна се създава „катастрофална ситуация“ за мирните граждани, тъй като войските на Москва поставят мини около жилищни сгради, изоставят военна техника и „дори телата на убитите“, предупреди днес президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Асошиейтед прес.

Държавният глава обаче допълни, че напуснатите селища ще продължат да бъдат обект на ракетни удари от далечно разстояние, а битката в източните части на страната ще стане по-интензивна.

Още по темата
"Все още не е възможно връщането към нормален живот, такъв, какъвто беше, дори в териториите, които отвоюваме след сражения", каза президентът. "Трябва да изчакаме, докато нашата земя бъде разминирана, да изчакаме докато ще можем да ви гарантираме, че няма да има нов обстрел", каза Зеленски.

За днес Международният комитет на червения кръст планира да се опита да достигне до Мариупол и да евакуира мирни жители. Хуманитарната организация каза, че неин екип от три превозни средства и деветима служители е на път, за да спомогне за безопасното преминаване на цивилни, след като вчерашният им опит се провали.

Градският съвет в Мариупол каза днес, че 10 празни автобуса са се насочили към Бердянск, който е на 84 километра западно от Мариупол, за да вземат хора, които могат да се доберат дотам сами. Около 2000 души напуснаха Мариупол вчера, някои с автобуси, а други с лични автомобили, казаха още градските власти.

Евакуирани хора бяха качени на 25 автобуса в Бердянск и към полунощ пристигнаха в град Запорожие, който е под украински контрол./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болшевиките са изверги.
25
6
 
18
 
! Отговори
володоМОР Зеления преди 2 години
Евреин-Нацист
24
11
 
24
 
! Отговори
Масква преди 2 години
Идеоти. НЕ УСПЯХТЕ ДА НИ ИЗЛЪЖЕТЕ ДА СЕ ВАКСИНИРАМЕ . И СЕГА НЯМА ДА НИ НАКАРАТЕ ДА ИМАМЕ СЪЖАЛЕНИЕ ЗА ТОЯ. НЯМА ДА НИ НАКРАТЕ . НЯМА .
23
31
 
21
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Това е война, която болните глави от Кремъл сътвориха! Във войната не се подбират средства! Иначе казано, така се достига "денацификация",...със мини! Няма по-голямо извращение от Кремълската "военна операция"! Като се има предвид постоянните лъжи на Кремъл, готов съм 100% да се доверя на истината от казаното от Зеленски! Руските "агресори"във форума не ги броим, те се познават отдалече! Лъжите им са прозрачни!
22
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви мини бре зеленко? Освен вас няма кой желание да минира там.. Стига си лъгал
21
14
 
24
 
! Отговори
иZраждане преди 2 години
Русоробчетата пак и те не знаят какви да ги дрънкат вече. Елате всички на протеста на иZраждане да ви видим хубаво всички в цялата ви прелест. Елате повече с каски
20
2
 
18
 
! Отговори
Прилепат преди 2 години
ТОВА Е КРАЙ НА ФАШИЗМА. ПРЕСТАНЕТЕ ДА НИ АГИТИРАТЕ С ФАРАОНА. ИДВА КРАЯ НА ФАШИЗМА.
19
10
 
32
 
! Отговори
балък преди 2 години
Пак е прекалил с белото!
18
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След това, което видях като кадри от Буча и въобще районите, от които руснаците са се изтеглили, хич не завиждам на руските войници в Украйна. За 100 наши лева на ден, дето им обещават, не си струва риска да седят там. Ония няма да имат никаква милост към тях.
17
3
 
24
 
! Отговори
? преди 2 години
Интересно ,а ти откъде пишеш ...от Украйна-Киев ли !?или Мариупол..!? Дай малко истинска информация откъде виждаш жертвите ...от кой град!?
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ангел и Мария, искрено се надявам, че сте един и същ човек. Защото, ако сте двама, значи неграмотността сред населението е стряскаща.
15
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех зеленчуков!Ако сега излезеш пред избранниците сигурно и полицята няма да може да те спаси!В украйна на 100 процента няма да живееш повече!
14
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що се оттеглят нямаше ли да превземат Украйна за 36ч?
13
24
 
24
 
! Отговори
МАРИЯ преди 2 години
Руснаците си погребвът техните жертви. Сега е ред на Украинците да го направят. Искат Руснаците да им ги погребът ли?
12
15
 
20
 
! Отговори
ТОЗИ НЯМА преди 2 години
СРАМ НЯМА СВЯН. ТО ТАКА НЕ Е БИЛО ПРЕЗ ПЪРВИТА СВЕТОВНА.ДА ИЗОСТАВЯШ ТЕЛА НА УБИТИ ВОЙНИЦИ ОТ ТВОЯТА РОТА ПОЛК СЕГА И ПРИ ТАКИВА УСЛОВИЯ. НИКОЙ НЕ ГИ ГОНИ ПРИТИСКА. ТЕ САМИ СЕ ИЗТЕГЛЯТ. УЖАС. ПОКРАЙ ТОЗИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ НЕ ДОЛЮБВАМ ОКРАНЯНО.... ЖАЛЪК Е ТОЗИ ЧОВЕЧЕЦ.
11
13
 
34
 
! Отговори
Калашников преди 2 години
Тоя пак си е поставил поредната буетерна доза хероин !
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крети, не, че нещо, но руснаците се изтеглят от далечните киевски предградия.
9
12
 
37
 
! Отговори
ькь преди 2 години
тоя е отявлен лъжец
8
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав си, Полковник, нека си лежат там. Тъкмо на близките им в Русия ще имат повод дори обезщетение да не им дадат.
7
11
 
33
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Не съм спец по войните,но мини не се слагат от отбраняващите ..а не от нападащите или нещо ново има вече военната тактика или пък Зеленски лъже като ...както в повечето случаи..Той мисли ,че това е филм и той е главният герой и ...!