САЩ: Русия иска да заличи Украйна от картата

Било подготвяно анексиране на цялата територия
Обновена: 30 юли 2022 08:33 | 30 юли 2022 08:29, Александър Попов
128
САЩ: Русия иска да заличи Украйна от картата
Снимка: GettyImages

Постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфилд заяви, че повече не бива да има никакво съмнение, че Русия възнамерява да унищожи Украйна като геополитическа единица и "да я заличи напълно от картата на света", предаде Асошиейтед прес.

На заседание на Съвета за сигурност на организацията Томс-Грийнфилд посочи, че Вашингтон забелязва все повече признаци, че Русия подготвя почвата за опит да анексира цялата територия на източните украински области Донецк и Луганск и южните области Херсон и Запорожие, в това число чрез поставянето на незаконна администрация в контролираните от нея райони "с целта да организират фалшиви референдуми или да издадат укази за присъединяване към Русия".

Руският заместник постоянен представител в ООН Дмитрий Полянски заяви пред съвета, че "денацификацията и демилитаризацията на Украйна ще бъдат проведени в пълен обем".

"Повече не бива да има заплаха (от тази държава) нито за Донбас, нито за Русия, нито за освободените украински територии, където за пръв път от няколко години хората най-накрая са в състояние да се почувстват свободни да живеят по начина, по който те желаят", каза той.

Полянски предупреди западните страни да не снабдяват Киев с далекобойна артилерия и реактивни системи за залпов огън с ракети земя-земя, защото това измества "временната защитна линия" още по на запад и "по този начин в още по-голяма степен изясняват задачите и целите на специалната военна операция".

Томас-Грийнфилд от своя страна разкритикува страните, които казват, че "сигурността на една страна не бива да е за сметка на тази на друга". Тя не назова конкретна държава, но това е виждане, често повтаряно от Китай, включително от заместник постоянния му представител в ООН Гън Шуан.

Той заяви пред съвета, че "поставянето на собствената сигурност над тази на другите, опитите за укрепване на военни блокове и установяване на пълно превъзходство ще доведат единствено до конфликти и противопоставяне, разделяне на международната общност и до по-малко сигурност за самите тях (които правят това)"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
28
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама всъщност укро-нацистите сами ще си заличат Украйна от картата. - Ултра-***!
83
3
 
26
 
! Отговори
тя преди 1 година
Писна ви от тази Украйна , от укр бежанци , от укр знамена ,размятани в цяла Европа , от вечно просещия Зеленски от назидателния му тон , от укр жито и от всичко що е украинско !
82
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мдаа Ами като си пропгандатор и не знаеш българската история, пишеш глупости, през 1944 година, България все още е била царство, руснаците само са минали и заминали през България, воювайки с нацистите. Но война не е имало на българските територии и България все още си е била царство, до около 1948- 1949 година
81
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен ДА, ЧУЖДАТА ЗАПАДНА ОКУПАЦИЯ, НЯМА РАБОТА ТАМ, А РУСНАЦИТЕ И УКРАИНЦИТЕ СА ЕДИН НАРОД И ТРЯБВА УКРАЙНА ДА СЕ ВЪРНЕ ПРИ МАЙКА СИ РУСИЯ!
80
0
 
17
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тя никога не е била на картата !
79
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Ами какви са украинците, какви са? Украинците са руснаци, поляците и украинците, са руснаци по произход!
78
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Европа също няма друго решение, освен Украйна да се върне в Русия, защото ще ни превърнат в заложници на чужди интереси и война и ще разсипят европейските държави!
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това заглавие звучи нелепо, та самите украинци са руснаци по произход, самата Украйна е Русия и векове наред е била Русия, украинците ще се приберат при майка си Русия, това е!Ако останат извън Русия, ще ги убият, насилват, унижават, ограбват, ще ги превръщат в нацисти, които да убиват населението си, както досега правиха чуждите външни държави! За Украйна няма друго спасение, освен да се отърве от Киевската чужда власт и да се върне при майка си Русия! За Европа също няма друго решение, защото
76
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мдаа - само че, 1944 година 3-ти укрински фронт влезе в България, а не Русия
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ: Русия иска да заличи Украйна от картата" - именно на това се надява целия човечен свят, че дори и някои от поддръжниците на укрите - има украина-има проблем, няма украина-НЯМА ПРОБЛЕМ
74
1
 
12
 
! Отговори
да преди 1 година
украйна е измислена държава! такава държава никога не е имало, както и украйнски племена! от 8 в. това са земите на КИЕВСКА РУСЬ - област в руската федерация!
73
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
референдум при чуда окупация е нелегитимен това и психоболните го рабират , но нутлеристите настояват референдум ата референдум
72
12
 
3
 
! Отговори
какво се чудим преди 1 година
представи си че някой нахлуе вуъоръжен у вас избие близките ти и провежда допитване с жена ти ииска ли да спи с него доброволно или насила. Това се нарича референдум по руски
71
11
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Когато през 1944 година СССР окупира българи япроведе референдум епублика или монархия.Познайте от втория път за резултата -така ще бъде и сега щом русия провежда референдуми ги печели с 99,99% Само хаби хартия и пари като резултата се знае предварително
70
3
 
8
 
! Отговори
Ralica преди 1 година
И правилно, за предателите има само едно наказание.
69
0
 
4
 
! Отговори
61 преди 1 година
От кой ги чу тия приказки само напиши, че има едни синдроми в психиатрията и психологията, които обясняват някои състояния.
68
1
 
2
 
! Отговори
Тази говори преди 1 година
За предишните избори за президент на САЩ, благодарение на тях я намърдаха там за да се харесва на африканците и латиноамериканците ама не става.Иначе щеше да мародерство по улиците с "BLM" I "Antifa"
67
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаят предварително, че референдумите ще бъдат фалшиви. Нормално е да мислят така. Всеки мери със своя аршин.
66
0
 
7
 
! Отговори
По същество преди 1 година
И Украйна бая помага.
65
6
 
17
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
Украйна ще съществува ..............но, като регион в състава на Руската Фесерация. Както е било винаги!