САЩ: Русия иска да заличи Украйна от картата

Било подготвяно анексиране на цялата територия
Обновена: 30 юли 2022 08:33 | 30 юли 2022 08:29, Александър Попов
128
САЩ: Русия иска да заличи Украйна от картата
Снимка: GettyImages

Постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфилд заяви, че повече не бива да има никакво съмнение, че Русия възнамерява да унищожи Украйна като геополитическа единица и "да я заличи напълно от картата на света", предаде Асошиейтед прес.

На заседание на Съвета за сигурност на организацията Томс-Грийнфилд посочи, че Вашингтон забелязва все повече признаци, че Русия подготвя почвата за опит да анексира цялата територия на източните украински области Донецк и Луганск и южните области Херсон и Запорожие, в това число чрез поставянето на незаконна администрация в контролираните от нея райони "с целта да организират фалшиви референдуми или да издадат укази за присъединяване към Русия".

Руският заместник постоянен представител в ООН Дмитрий Полянски заяви пред съвета, че "денацификацията и демилитаризацията на Украйна ще бъдат проведени в пълен обем".

"Повече не бива да има заплаха (от тази държава) нито за Донбас, нито за Русия, нито за освободените украински територии, където за пръв път от няколко години хората най-накрая са в състояние да се почувстват свободни да живеят по начина, по който те желаят", каза той.

Полянски предупреди западните страни да не снабдяват Киев с далекобойна артилерия и реактивни системи за залпов огън с ракети земя-земя, защото това измества "временната защитна линия" още по на запад и "по този начин в още по-голяма степен изясняват задачите и целите на специалната военна операция".

Томас-Грийнфилд от своя страна разкритикува страните, които казват, че "сигурността на една страна не бива да е за сметка на тази на друга". Тя не назова конкретна държава, но това е виждане, често повтаряно от Китай, включително от заместник постоянния му представител в ООН Гън Шуан.

Той заяви пред съвета, че "поставянето на собствената сигурност над тази на другите, опитите за укрепване на военни блокове и установяване на пълно превъзходство ще доведат единствено до конфликти и противопоставяне, разделяне на международната общност и до по-малко сигурност за самите тях (които правят това)"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
5
 
! Отговори
Ццццц преди 1 година
И ще!
63
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДО 66виж, колко украинци бяха убити от укро-нацистката Киевска хунта , които се опитаха да избягат от войната по зелените коридори, които Русия им осигури, цели семейства и деца бяха убили, връщаха ги обратно, виж как насилствено ги изкарваха и им казваха, че ако не тръгнат с укро-нацистите, ще ги убият, укро-нацистите крадяха колите и превозните средства на хората, взривяваха мостовете,за да не могат да се придвижат накъдето си искат населението,убиваха и тези,които излизаха за вода
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ДО 66Абе гледай си работата, ти виж, колко украинци убиха укро-нацистка Киевска хунта , които се опитаха да избяхат от войната по зелените коридори, които Русия им осигури, цели семейства и деца бяха убили, връщаха ги обратно, виж как насилствено ги изкарваха украинците и им казваха в лицето, че ако не тръгнат с укро-нацистите, ще ги убият, укро-нацистите крадяха колите и превозните средства на хората, взривяваха мостовете, за да не могат да се придвижат накъдето си искат населението!
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
66 заличена ти е демокрадската тиква на теб. Чети : Съюзна държава на Русия и Беларус е наддържавно обединение на Руската федерация и Република Беларус, с цел организирано поетапно единно политическо, икономическо, военно, митническо, валутно, правно, хуманитарно, пазарно и културно пространство. Също така в пресата се срещат имената Съюз на Русия и Беларус, Съюзна държава на Русия и Беларус, Съюз на Беларус и Русия, Съюзна държава на Беларус и Русия. Общ празник е Денят на единството.
60
0
 
2
 
! Отговори
ИЗТРИХА преди 1 година
Защо заличиха предишния 66 ?
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайна е руска територия. Даже има руска поговорка - язик до Киева доведет. Сащ да върнат Тексас на Мексико и Хавай на хавайците. След това да си изнасят от Тайван Корея и Япония Ирак и навсякъде и да плащат репарации. Инак бой, искандери, калибри ако трябва и сармати. Китайците също имат Ди Еф-26 Би, специално за американци.
58
3
 
5
 
! Отговори
ДО 66 преди 1 година
Не говори от името на украинците ! ! ! Виж и публикувай справка колко украинци избягаха в Русия и колко в Полша !
57
9
 
4
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
То и СССР ИМАШЕ.....АМА ГИ ЗАЛИЧИХА....
56
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън разпореди война в Украйна. Путин изпълни немедленно
55
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АМИ ДА Не, че не се е случило посрещането на руснаците, хората в Украйна , са сковани от страх от Киевската хунта и нацистите и менторите им, който украинец не се подчинява, бива убиван или вкарван в затвора, много украинци бяха убити от Киевската хунта, само защото са имали различно мнение, това е кървав и страшен режим, дано Русия освободи цяла Украйна!
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво направиха руснаците в северна Африка - построиха много неща, болници, инфраструктура, включително и най-важното- язовири и водни системи, за да имат вода в Египет, Либия и други места и местните хора от Африка, благославяха руснаците, особено за водата, какво направиха западните колониалисти, преди това там? Грабеха и убиваха , създадоха робството и режеха краката и ръцете на робите си, има досттъчно материал ,снимки, създадоха нацизма,нацизма,който сведе е западна Европа до колония и нас
53
10
 
3
 
! Отговори
АМИ ДА преди 1 година
Това Русия го беше заявила отдавна още в началото . Заявяваше че за три дни цяла Украйна ще стане Русия , не помните ли ? Даже и че украинците щели да посрещат руснаците с хляб и сол . . . Но това с посрещането нещо не се получи , също и броя на дните . Ненаситна е руската уста за територии , ресурси и енергия . Оплячкосва всичко де що може а след нея - пустиня ! По-лошо от американци ,белгийци , холандци и германци . Руснаците само поглъщат , нищо не създават и само тежат на земята ! ***!
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Неприкосновена , ама друг път!
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТова не е твоя работа кой накъде бяга , то много бежанци бягаха и защото им срутиха домовете и държавите през последните години чрез войни, но щатите си затвориха границите за бежанците, изградиха дори стена, сега и за украинците затвориха границите си, а руснаците са добри хора, нищо лошо не са направили на никой, *** са тези, които не спряха да тероризират руснаците, да насаждат омраза и русофобия от която ни писна!
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАКТО Е КАЗАЛ ДЕДО МАРКС "КАПИТАЛЪТ СЕ РАЗВИВА НЕРАВНОМЕРНО,ПОРОДЕНО ОТ АНАРХИЯТА В ПРОИЗВОДСТВОТО", А ДЕДО ЛЕНИН (ДА ЗНАЙТЕ ЧЕ Е БЪЛГАРИН) ГО ДОПЪЛНИЛ "КАПИТАЛЪТ РАЖДА ИМПЕРИАЛ - СВЕТЪТ ВЕЧЕ МОЖЕ САМО ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯН,А НЕ ЗАВОЮВАН". ТАКА ЧЕ ЗА КАКВО ПЛАЧЕТЕ. ЗАПИСАЛИ СТЕ В КОНСТИТУЦИЯТА - "Частната собственост е неприкосновена." И ТАКА СВЕТЪТ СЕ ВЪРНА В БОЖИЕТО ЛОНО!!!
49
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой бяга в Русия?Бежанци там видяхте ли?Защо бягат и руснаците на запад а?Научил някой една дума масонски и го сложил към запад,набива опорки чул нещо си там.Ами добре,но защо не емигрира никой в Русия?А?!
48
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците са плевелите на планетата, трябва да се изтръгнат. Свобода за поробените от тях държави.
47
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяла Украйна, трябва да се върне при майка си Русия, трябва! В противен случай, пак ще ни правят номера и създават конфликти в Европа и ще ни рекетират и изнудват да си спираме газта и икономиките, ще ни стресират държавите, да не говорим, че след опитите да се създаде плутониева бомба и ръсенето на болести из Европа и Азия и нанасяне на всякакви вреди, Украйна изобщо не трябва да съществува!
46
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще стигнат до Ламанша,те руснаците уж на шега,ама не тази година де.Казаха,че се качват на танковете и тръгват.Те така си пътуват из Европа на танкове.Свикнали са си от Втората Световна.
45
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям праз. На никой няма да липсва тая ОркКрайна. По-добре Русия да си я взема, за да не плащаме ние за възстановяването й.