Путин пристигна в Чечения, не е идвал от 2011

Хората са щастливи, за нас това е радост, посрещна го Кадиров
21 авг 2024 08:30, Петър Бойчев
42
Путин пристигна в Чечения, не е идвал от 2011
Снимка БГНЕС

Руският президент Владимир Путин пристигна тази вечер в Чечения - руска република в Сверен Кавказ, управлявана с желязна ръка от неговия съюзник Рамзан Кадиров, която не е посещавал от 2011 г. насам, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Руският президент Владимир Владимирович Путин пристигна в Чеченската република. В рамките на това посещение е планирана богата програма", заяви Кадиров в "Телеграм".

Руската държавна телевизия показа кадри от пристигането на Путин, който слезе от хеликоптер и беше посрещнат на летището от Кадиров и най-близките му помощници.

"Хората ще бъдат щастливи. Те ще се радват, че президентът е пристигнал в републиката. За нас това е стимулиращо, прилив на енергия. Това е голяма радост", каза Кадиров пред журналисти.

По думите на чеченския лидер, Путин е започнал визитата си с посещение на гроба на неговия баща и предшественик начело на Чечения, Ахмат Кадиров, който беше убит при атентат на ислямистки бунтовници през 2004 г.

Путин се срещна и с доброволци, които се обучават в Руския университет за специални сили и скоро ще отидат в Северния военен окръг.

"Докато имаме мъже като вас сме абсолютно непобедими", отбеляза руският президент. Той подчерта, че те "имат вътрешна потребност да защитят Отечеството и ако са взели това трудно решение, те вече са победили".

Посещението на Путин в Чечения следва посещението му в Беслан в Северна Осетия, друга руска република в Северен Кавказ, което се състоя по-рано днес. Там руският президент отдаде почит на жертвите на кървавата заложническа криза в училище през 2004 г., предизвикана от чеченски бунтовници

През 90-те години на миналия век и през първото десетилетие на настоящия Чечения преживява два кървави конфликта, в които руските федерални сили се изправят срещу сепаратистки ислямистки бунтовници.

От 2007 г. насам тази руска република се управлява от Рамзан Кадиров, чиито сили за сигурност са обвинявани в множество нарушения на правата на човека.

Посещението на Путин идва, след като на 6 август украинските сили започнаха изненадваща офанзива в руската гранична Курска област, завземайки десетки населени места. Чеченски сили от батальона "Ахмат" са разположени също в района на Курск, за да се противопоставят на тази украинска офанзива, посочва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: чечнякадировпутин
Още от Войната в Украйна
Мощна украинска атака с дронове по Москва
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
Въпросче преди 3 седмици
Забелязал съм, че ако напишеш к.U.r. или някоя друга неприлична дума, те цензурират със звездички. Ето така - ***. Обаче ако напишеш путин, не те цензурират. Някой знае ли, защо е така ?
25
0
 
1
 
! Отговори
Мара общата преди 3 седмици
Фиток,руския не е като българския,47000 и 19000 вече ги е изпратил от началото в Украйна,а сега имало десетки хиляди обучени,готови за идат където ги пратят.
24
3
 
4
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
Украинския депутат Дунда имаше очаквания Кадиров да предаде Путин и да не му дадял войски,а му дал 47000 плюс 19000 доброволци и му докладвал,че имало още десетки хиляди обучени готови да заминат където каже Путин по информация от ТАСС.
23
2
 
1
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 3 седмици
Ахмат не са само чеченци, ама отде да знаят журрналята.
22
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Бяга от украинските дронове и не му пука за московчани!
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Посещението на Президента Путин в Чечня следва посещението му в Беслан, Северна Осетия, друга руска република в района на Северен Кавказ. Посещението на Президента Путин в в Беслан, Северна Осетия следва посещението му в Азербайджан, разположен в Закавказието - на юг от Дагестан.
20
5
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 седмици
До Анонимен 16: Ина достатъчно "контракници" и от Русия и от републиките. Но чеченците са от най-добрите.
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 19 ... а защо не питаш заради твоя преател, защо клоуна не отиде в курск лично да поздрави "победителите".. нали всички руснаци са молили за окраинско гражданство ...
18
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще се поразходи ли без охрана да изпита народната любов?За един преател питам?
17
5
 
11
 
! Отговори
Gorskio преди 3 седмици
Ябълки гледа, с рамзанчок се показва, само и само да не дава пресконференция за Курска област. Все пак е на отдавна планирана обиколка :)
16
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лилипутин търси балъци за фронта, че неговите вече не искат да се бият.
15
11
 
17
 
! Отговори
да цитирам Толстой преди 3 седмици
"За омразата към русите никой не говореше. Чувството, което изпитваха всички чеченци - от мало до голямо - беше по-силно от омраза. Това не беше омраза, а непризнаване на тия руски кучета за хора и такова отвращение, погнуса и недоумение пред безсмислената жестокост на тия същества, че желанието да ги изтребят, както желанието да се изтребват плъхове, отровни паяци и вълци, беше чувство тъй естествено, както чувството за самосъхранение". Газиров ще разбере "колко са щастливи хората".
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Повози ли го Кадиров на Тесла-та с оръдието....????
13
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пак ще има опърлени натовци и бандеровци - Кадиров се връща, за ужас на нато и фашагите !
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
дъpтия и3мекяр пълни памперси в бункера, това е двойника му един пенсионер турист на ол инклузив
11
12
 
5
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 седмици
А бе нали според Дунда Кадиров щял да го предаде.Нещо депуатът не позна или е поредната надежда,че Путин като падне и войната ще свърши.Един умен човек бе казал,че лидерите са етикетите на историческите събития,а не ги създават те.И при Путин е така,от ДНР и ЛНР поскаха от руската Дума руски войски на помощ и парламента на РФ го гласува.Путин,ако не бе издал Указ това вече щеше да е държавна измяна,а не неиздаването на Указ от Радев.И ако Путин почине и дойде някой като Сталин?
10
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цирк Вовка - в действие...при дон..дон..дон куха лейка КадировС пикапа на Мъск обикалят - оня с картечницата
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Арестуваха ли го?
8
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
двойника на джудо живот си живее, обикаля си ,черпят го
7
25
 
11
 
! Отговори
факт преди 3 седмици
На фашистите и натовската и3мет още им държи влага от първото участие на Кадиров в специалната военна операция !