Русия атакува Киев, Украйна пък две руски петролни депа

Украинските сили са свалили 10 дрона
29 авг 2024 10:09, Александър Попов
63
Русия атакува Киев, Украйна пък две руски петролни депа
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия атакува украинската столица Киев за трети път в последните четири дни. Украинската противовъздушна отбрана е свалила над 10 дрона, заяви Сергий Попко, ръководител на Киевската военна администрация, предаде Ройтерс.

Същевременно украинските сили публикуваха съобщение в „Телеграм“, в което казват, че са атакували петролното депо „Атлас“ в руската Ростовска област и петролното депо „Зенит“ в руската Кировска област. Нападенията, извършени вчера, причиниха пожари в двете петролни депа.

В същото съобщение украинските военни казват, че вчера са атакували и артилерийски склад във Воронежка област.

Същевременно губернаторът на Севастопол на остров Крим Михаил Развожаев заяви, че руските военни там са обезвредили четири безпилотни украински самолета и три безекипажни украински катера, предаде ТАСС.

Областният управител на руската Белгодорска област Вячеслав Гладков пък съобщи, че при обстрел от страна на Украйна един човек е бил убит в белгородския град Шебекино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: Войната в Украйна
Още от НОТИФИКАЦИИ
Зеленски: Увеличаваме териториите си в Курск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дано Украйна удари църквата в центъра на Москва, и рускините им срежат косите по черноморието в България, *** гнусната нация.
50
0
 
0
 
! Отговори
Урсула преди 2 седмици
10 дрона :) Проверка какво е останало. Яв о нищо, щом Кулеба минреве за още ПВО. Аз му давам ваксини да се ваксинира против бяс, той ми беснее.
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Русия не останаха петролни депа в близост до Украйна.
48
0
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 седмици
Е ЗА НИКОЛИНА СЕГА ВСИЧКО Е НАРЕД ОТ 1 АВГУСТ 2020 ГОДИНА Е ТАМ КЪДЕТО И Е МЯСТОТО, МНОГО СЕ РАДВАМ И ТАЗИ ГОДИНА ГО ОТПРАЗНУВАХ С ДВЕ КУТИИ ШОК БОНБОНИ, ЧЕ СТАНАХА 4 ГОДИНИ
47
3
 
0
 
! Отговори
До Бай Ганю преди 2 седмици
Не са един милион, а 100 милиона. Събуди ли се от мокрите съновидения?
46
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Русия успешно онищожава натовски воиски в Украйна. НАТО загуби 1000 000 воиници и офицери в Украйна сащ онищожи демокрацията и удуши свободата на медеите
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия беше обявила 15млн рубли, прибл 150,000 евро за всеки свален ф16. По информация, този бил свален от украинската ПВО, дружески огън. После, за беда, се оказало, че наградата се давала само на военослужещи на РФ. Това н моложението.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нелепо с тоя F16 се получи. Горкия пилот, горката му майчица и женица, ако е имал. Гадни мръсни американски и европейски днмократи, с калравата си политика продължават да затриват хубави хора от двете страни и да разплакват христиански семейства.
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде, първият от новодоставените Ф-16 е свален. 12 месеца за обучение и 60млн. долара на данъкоплатците отидоха на вятъра.
42
5
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 седмици
"великата руска армия" превзе ли Киев или още тичат по полетата на разни незнайни селца
41
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 2 седмици
...а ,още една новина ,тоя път от " нюйорк таймс" - един от дадените на Украйна самолети F-16 e заминал само дни,след като пристигнаха там . Но се подчертава,че не е свален от руснаците а се е разбил " поради грешка на пилота"
40
0
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 2 седмици
А пък руснаците са взривили склад с британски ракети Storm Shadow , но непонятно защо са блокирани коментарите под статията за тия ракети.
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Знячи Русия буха с ракети Киев както си поиска а хохлите се хвалят с поредните подпялени туби с бензин и викат победа. Муахахахахаааааа
38
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До Минуващ Целите които са атакувани от ВКС са основно военни заводи и Енергийна инфраструктура. В редки случаи ВКС атакуват хотели но в хотелите има какво? Наемници и "журналисти"(които са всичко друго но не и Журналисти)...
37
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До Анонимен 26 една 60тонна ЖП платформа с гориво стига за зареждане на 120 танка напълно с допълнителни резервуари. Всеки танк ще мине 500км(зоната в курска област заета от ВСУ е 30*160км) Едно зареждане стига за поне 10 танкови атаки... а ако не се зареждат Танкове а БТР е 1 към 5
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До долния значи този Мес е пилотирал F16 . Тоест обучаван в САЩ бандеровец. Не виждам защо трябва да го възхваляваме.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Военнопленик разказа за заповедта на ВСУ да се разстрелват мирните жители в Курска област.
34
14
 
4
 
! Отговори
Минуващ преди 2 седмици
На братушките им запалиха гащите от кекс. Горят им цели рафинерии докато те още атакуват детски градини и болници в Киев.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 33.. Подполковник Алексей Сергеевич Мес загина на 26 август 2024 г. по време на бойна мисия, пише кметът в профила си в социалната мрежа.Потребители на социалните мрежи съобщават, че Мес е бил пилот на изтребител F-16 и по предварителни данни е бил унищожен заедно със самолета.Интересно е, че точно на 26 август е нанесен ракетен удар по летище Коломия в Ивано-Франковска област, където са забелязани базирани там изтребители F-16..
32
3
 
9
 
! Отговори
do 33 преди 2 седмици
Не ви е лесно и на вас еуроатлантиците. Хвалите хем Бандера (отявлен фашист), хем кривоносите, които са обекта на атака от фашистите през ВСВ. Последно за кое сте? Това раздвояване на личността в определени среди е известно като шизофрения