Украйна си иска спешно обещаната ПВО

Призова съюзниците си да ускорят доставките
29 авг 2024 23:15, Александър Попов
163
Украйна си иска спешно обещаната ПВО
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова днес своите съюзници от ЕС да ускорят доставките на обещаните системи за противовъздушна отбрана, съобщи Ройтерс.

"Предадох усещането за спешност по отношение на доставката на вече обещаната военна помощ, включително системи за противовъздушна отбрана. Оценявам готовността на колегите ми да предприемат необходимите стъпки за ускоряване на тези доставки", написа Кулеба след днешната неформална среща с външните министри от страните членки на ЕС в Брюксел Кулеба в "Екс", цитиран от Укринформ. На срещата беше обсъдено главно продължаването на военната помощ на блока за Украйна.

Кулеба отбеляза, че ЕС е важен стълб на коалицията, подкрепяща Украйна, и приветства намерението на редица страни членки на блока да откликнат на призива на Киев и да се застъпят за отмяна на ограниченията за използване на западни оръжия по всички законни военни цели в Русия в двустранните си разговори с другите държави, които са част от тази коалиция.

"Благодарен съм също така на страните членки на ЕС, които обещаха да увеличат усилията си и да предоставят допълнително оборудване и ресурси за украинската енергийна система", написа той.

Украинският външен министър подчерта, че Украйна изпълнява задълженията си по пътя към членство в ЕС, включително историческата ратификация на Римския статут на Международния наказателен съд.

"Разчитаме на подкрепата на страните членки, за да придвижим преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС с добри темпове. През последните 2 години и половина ЕС показа решителност, като затвърди глобалната сила на Европа. Когато работим заедно, имаме силата да насочваме историята към мир, сигурност и справедливост. За тази цел се договорихме да работим за нови смели стъпки през предстоящия политически сезон", отбеляза още Кулеба./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До абе какви ПВОта Шановни пане, никой не дава гранати на шимпaнзeтa...
63
30
 
7
 
! Отговори
абе какви ПВОта преди 2 седмици
искайте си ядрените ракети дето ви принудиха да дадете не русия срещу договр за ненападение който тя наруши, Америка да възстанови ядрените рактеи на украйна това са точно 1860 ракети с ядрени бойни глави....
62
3
 
22
 
! Отговори
Хи хи преди 2 седмици
Не бе гуебa, ний са шегуваме с тебе бе, ПВО-то ще го видиш през крив макарон !
61
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Този още малко ще поиска и децата ни..
60
3
 
26
 
! Отговори
Хохлокъртач преди 2 седмици
Кулеба, Кулеба в Г.. да те Е.... хохъл непоръбен.
59
4
 
21
 
! Отговори
И Тоя ли е Юдеин преди 2 седмици
като Зеленски?!
58
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това си е живо изнудване.
57
2
 
15
 
! Отговори
До 62 преди 2 седмици
И като се събуди, какво стана пак си си същия просяк
56
5
 
11
 
! Отговори
И го получава, преди 2 седмици
но затова вече не се пише. Споко! Няма да оставим Украйна в беда. Винаги защитаваме слабите и чупим вратовете на силните. Така беше и с Кувейт.
55
8
 
19
 
! Отговори
ППО працуе преди 2 седмици
Днес се оказа, че хохлите са думнали един F-16 с Пейтриът. Наглата хохлуха Безуглая го потвърди, пилотът вече върти мазни kaвaлчeта на Бандера! Сега руснаците се страхуват, че хохлите ще си поискат наградата от 15 милиона рубли(около 147 000 евро), обещана от руснаците за първия свален F-16. Mъкаааа...
54
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Докога ще хрантутим вересиите ви?!
53
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А, укрофашагите и укропаразитите кога ще се махнат от страната ни?
52
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Първата дума, която научава рузкиото евразийче е"убий"
51
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Проклети укри! Жалко за загиналите и от двете страни!
50
7
 
29
 
! Отговори
Кръчматъ преди 2 седмици
Първата думичка, която научава новороденото укропче е "Дай"!!!!!! -)))
49
6
 
24
 
! Отговори
До 53 преди 2 седмици
Контейнерите са стари. Те ги взеха от Харманли от центъра за бежанци. От край време България е мащеха за българите.
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен Mи вие си го дондуркате Гламчев.. кой да е ? Не казвам, че като бяха ПП/ДБ много вървяха работите, ама откак Главчев пое не е преставало до гори! Държавата тегли милиардни заеми. Аз не си спомням ПП/ДБ да са продавали държавни облигации на стойност 9 млрд. но Главчев го направи. А за хората - по един прогизнал контейнер или 1500 лв. за изгоряла къща.
47
7
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Украйна вече отиде. Все по-малко ще искат да наливат пари, за да залагат на надбягване за куц кон. Русия проби на няколко места на фронта и вече в Покровск е в тила на украинците. Руската армия има реално безграничен оперативен простор и най-вероятно ще спре на река Днепър.
46
6
 
16
 
! Отговори
До 49 преди 2 седмици
Така е. Факт. А комшията ми разправя, че парите ги пращал ЕС. Ние нищо не сме харчили. Наду ми главата онзи ден, че всичко се пращало на траншове и нашите надписвали. Почерпя го една бира долу на беседката и се започва. Вика Урсула дава пари да стоят в България, че и тя не ги иска..Скъсваме се от смях с тоя човек.
45
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
A какво се случи с доставените Пейтриът?