Украйна си иска спешно обещаната ПВО

Призова съюзниците си да ускорят доставките
29 авг 2024 23:15, Александър Попов
163
Украйна си иска спешно обещаната ПВО
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова днес своите съюзници от ЕС да ускорят доставките на обещаните системи за противовъздушна отбрана, съобщи Ройтерс.

"Предадох усещането за спешност по отношение на доставката на вече обещаната военна помощ, включително системи за противовъздушна отбрана. Оценявам готовността на колегите ми да предприемат необходимите стъпки за ускоряване на тези доставки", написа Кулеба след днешната неформална среща с външните министри от страните членки на ЕС в Брюксел Кулеба в "Екс", цитиран от Укринформ. На срещата беше обсъдено главно продължаването на военната помощ на блока за Украйна.

Кулеба отбеляза, че ЕС е важен стълб на коалицията, подкрепяща Украйна, и приветства намерението на редица страни членки на блока да откликнат на призива на Киев и да се застъпят за отмяна на ограниченията за използване на западни оръжия по всички законни военни цели в Русия в двустранните си разговори с другите държави, които са част от тази коалиция.

"Благодарен съм също така на страните членки на ЕС, които обещаха да увеличат усилията си и да предоставят допълнително оборудване и ресурси за украинската енергийна система", написа той.

Украинският външен министър подчерта, че Украйна изпълнява задълженията си по пътя към членство в ЕС, включително историческата ратификация на Римския статут на Международния наказателен съд.

"Разчитаме на подкрепата на страните членки, за да придвижим преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС с добри темпове. През последните 2 години и половина ЕС показа решителност, като затвърди глобалната сила на Европа. Когато работим заедно, имаме силата да насочваме историята към мир, сигурност и справедливост. За тази цел се договорихме да работим за нови смели стъпки през предстоящия политически сезон", отбеляза още Кулеба./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
22
 
! Отговори
до 90 преди 2 седмици
като са ти братя хохлите, хващай на дядо си пушката и в торбата при курск, назад път няма, всички там отлитат при бандера!
83
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дъpтите пенсии по цяла нощ крякат!
82
25
 
4
 
! Отговори
БРРРРРРРРРР преди 2 седмици
Това е оръжие за отбрана бе копейки! Защо се възпалихте, та немое спите от злоба? Искате повече убити, но те са повечето руснета! Представям си как ще квичитe, xueни гpoзни, когато братя укри изстрелят ракетите собствено производство по минapeтата на Москва! Купете чyвали! ПФУ!
81
3
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
интересно ми е като кажат - съюзници, партньори....кажете спонсори, бе украински просяци! нищо нямате, всичко там ви построиха братушките, вие се обърнахте срещу тях! "да би мирно седяло, не би чудо видяло"
80
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кулеба е евр*ин!!!
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мъна при овцете!
78
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кулеба обещанието не е като даването.
77
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путин да ги довършва , че ми писна да слушам и чета за тия !
76
2
 
35
 
! Отговори
Николай Стоименов преди 2 седмици
Гнусни,и нагли фашисти
75
2
 
31
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 2 седмици
Един ден, това ще приключи. Русия и "америка" ще си стиснат ръцете на масата. Като Русия ще си вземе това което иска от "украйна". Но кой след това ще изплати тези дългове на тази у***рай......а. Няма да има нато, няма да има ес, и ще си останат с пръст в устата.
74
2
 
40
 
! Отговори
Петър преди 2 седмици
Какво искат тия просяци бе ,след някой ден и арвия от Европейски войници ще поискат.!!!
73
2
 
37
 
! Отговори
Димитру Колиба преди 2 седмици
Спешно, защото предишните вече дадоха фира, може и още ф16, че почнаха вече сами да си падат като круши от небето. А още не са влезли в битка. Давайте спешно и танкове, страйкари, мардери, че изгорехме всичко в Курск
72
29
 
3
 
! Отговори
Маша преди 2 седмици
Е няма нищо де, пак е нещо! Един свален! Браво! Нищо, че само САЩ има 3500 бройки! Останаха 3499!Ябаааа тяо не остана авиация в НАТО! Муахахахаха! Много найвен е тоя мечок!
71
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дайте им! Имат още 15 бр Ф16, да си ги свалят! Досега никой никъде не беше свалял ф16 с ПВО ракета, но украинците от оня ден вече са с едни гърди напред.
70
27
 
4
 
! Отговори
Маша преди 2 седмици
Руснаците много ги страх от НАТО! Всеки път когато Украйна иска помощ от НАТО, почват да хвърчат ядрени бомби! До сега хвърлиха 1560000 атомни бомби по Европа! Само Маша и мечока, може да повярва на тези смешни блъфове!
69
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма да има отърване от тия вече.
68
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Копеите пищят в несвяст. По-трудно ще бомбят детски градини и болници.
67
35
 
4
 
! Отговори
Страшно е преди 2 седмици
Да нападнеш 23 пъти по-малка държава и да те чупят от бой. На собствена територия. Армия от пандизчии да сбереш и тя да избяга. 10 години ракета да строиш и да се пукне като пуканка. Рублата на стинка да ти стане. За Париж и Лондон да тръгнеш -в Суджа да пристигнеш. Флагманът по дъното да лази. На Рамзан и Тарзан да се надяваш. Страшно е!
66
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
окраина СИ ИСКАЛА? Баси нarлярите дoлни!
65
3
 
30
 
! Отговори
ППО працуе преди 2 седмици
Хохлятската ППО е първата в света, успяла да свали F-16 и полски трактор! Мауахахахахахахаахах!!!