Украйна ще се бие и без подкрепа на плана за победа на Зеленски

Зеленски: 10 000 севернокорейци се подготвят за украинския фронт
17 окт 2024 18:30, Елка Василева
259
Украйна ще се бие и без подкрепа на плана за победа на Зеленски
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната му ще продължи да се сражава срещу руските нашественици, дори ако западните съюзници на Киев не се съгласят да подкрепят неговия "план за победа", предаде Ройтерс.

Зеленски, който е на посещение в Брюксел, за да представи плана си пред лидерите на ЕС, каза още, че Киев ще продължи подготовката си за втора среща на върха за мир.

Още по темата
По думите му украинското разузнаване има информация, че севернокорейски офицери вече са били разположени в украинските територии, окупирани от Русия. Северна Корея се подготвя да изпрати общо 10 000 военнослужещи, които да се сражават срещу Украйна, добави той.

Имаме данни, че 10 хиляди севернокорейски войници се подготвят за украинския фронт, съобщи Зеленски на пресконференция в Брюксел, след като представи пред Европейския съвет своя план за победа във войната, предприета от Русия.

Имаме собствени разузнавателни данни, че войници от Северна Корея участват в окупацията на украинската територия от името на руския враг, присъединили са се към руската армия. Не знам техния брой, добави Зеленски. По неговите думи "това е първа стъпка към световна война".

Зеленски отново призова неговата страна да получи покана за присъединяване към НАТО. Ако получим знак, че ще влезем в НАТО, ще почувстваме, че не сме сами, каза той. Ако наистина искате Украйна да бъде част от пакта, това трябва да се докаже и с действия. Затова отправянето на покана не е пресичане на червени линии. Това е предпазна мярка и би показало, че (руският президент Владимир) Путин няма да промени света със сила, коментира украинският президент.

По неговите думи единствената страна с ядрени ракети, която се е отказала от това оръжие, е Украйна и днес е единствената от тази група държави, която е във война. Украйна избира НАТО, вместо ядреното оръжие, обобщи Зеленски, предаде кореспондентът на БТА Николай Желязков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от Русия
Тежки загуби на украински танкове Abrams, Австралия обещава още 49 като помощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
Байдън преди 8 часа
Така е, ще се биете до последния украинец, за това ти се плаща!
18
1
 
2
 
! Отговори
Ееее преди 8 часа
Бегай ве, тоа и от *** вече наднича, аре чиба ве, писна ми
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Окрайна свърши!
16
8
 
2
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 8 часа
Зеления го оставете, на него има кой да му дава. Да го мисли Русията. Влязоха във филм, където Стивън Сегал е от Украйна.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
До Слава на Украйна"защо ЕС и НАТО да не изпратят няколко хиляди да воюват за Украйна" ---- твърдо ЗА - всичкото евроатлантик го товарим у конските вагони и да заминава на фронта да защитава свободния свят и ефроатлантическите ценности!
14
2
 
8
 
! Отговори
Буда нудиста преди 8 часа
"Йудха" на санскрит е "война". Йуде-хазарите ще се бият до последния славянин в Покрайнините на Русия. Зеленото хазарско жуже да не жужи с анимационния с глас и паршива брадица...
13
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Нато вече изпраща хиляди войници да се бият в Украйна. Във телеграма даже има записи как полската армия застрелва руски пленници. Потин скоро ще бъде без армийка. Затова карат каквото дойде - кучета, котки, корейци..
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Аз си мислех, че само западните "партньори" искат унищожението на хохаалите, а то се оказа, че собствените им управляващи също го искат.. точно като при нас.
11
3
 
17
 
! Отговори
Офф преди 8 часа
Зельо пак се е нашмъркал
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
То какво остана от Украйна и има ли хора които желаят да умират
9
18
 
7
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 8 часа
Щом Северна Корея изпраща хиляди войници на страната на РуZия, тогава защо ЕС и НАТО да не изпратят няколко хиляди да воюват за Украйна?
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
На всички ние ясно това. Зеленски иска война. Затова се фръцна в Турция на преговорите с Русия и за това вади невъзможните си планове за победа. Ппълни безсмислици. Украинците ако искат мир трябва сами да се отърват от него.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Бой до последната урка :)))
6
18
 
6
 
! Отговори
СМЕХ... преди 8 часа
ГЕРОИЧНА УКРАЙНА ЩЕ СЕ БИЕ ДО ПОСЛЕДНИЯ ЧОВЕК , ЗАЩОТО НЕ Е КАТО БЪЛГАЛСКИТЕ ДУПЕТА , ГДЕТО СЕ ПОДЛАГАТ НА ВСЕКИ РУСКИ КОМУНИСТ С ГОООООЛЯМА ЦАРЕВИЦА...ХА,ХА,ХАААА
5
14
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 8 часа
Абе само бой по рушката кочинааа бе,абе бой по рушките дървени кратуни бе.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Дришшльото Зеленски пак се напушил
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
ЗЕЛЕНСКИ ,АЙДЕ ЗАМИНАВАЙ НА ФРОНТА ТИ ,МИШКО!!
2
1
 
22
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 8 часа
Вън НАГЛИТЕ окраинци!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
С какво ще се бие и докога ?