Русия атакува масирано Киев с дронове втора поредна нощ

Най-малко един мирен жител е ранен
21 окт 2024 08:43, Елка Василева
38
Русия атакува масирано Киев с дронове втора поредна нощ
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е атакувала масирано, с няколко вълни от дронове, украинската столица Киев втора поредна нощ, нанасяйки щети на жилищни сгради и ранявайки най-малко един мирен жител, предаде Ройтерс, като се позова на днешна информация на украинските власти.

Части на противовъздушната отбрана на Украйна бяха задействани тази нощ, малко след полунощ, за отблъскването на руска въздушна атака срещу украинската столица, обяви кметът на града Виталий Кличко.

"Още една нощ, още една тревога", написа началникът на Киевската областна военна администрация Сергий Попко в приложението "Телеграм".

Около десет дрона, насочени срещу Киев на няколко вълни от различни посоки, са били унищожени, поясни Попко. Раненият жител е пострадал от отломки от летателните апарати, макар и никой от тях да не е поразил зададената си цел, допълва областният началник.

Отломки от прехванати руски дронове са паднали в три от главните райони на Киев, като са разрушили покриви и фасади на няколко жилищни сгради и са прерязали електрически кабели, посочи на свой ред Кличко в "Телеграм". Въздушната тревога в Киев е траяла над пет часа, преди военновъздушните сили да обявят около 5:15 ч. местно време (също и българско), че небето над Киев е чисто, отбелязва Ройтерс.

Вчера Русия бе атакувала Киев и други украински градове, като в град Кривой рог, разположен на около 400 км югоизточно от столицата, бяха ранени 17 души, припомня агенцията.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от Войната в Украйна
Украйна скоро ще бъде предадена от Запада, има доказателства
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Тя преди 4 минути
Ранили един човек !Друго си е когато нападат украинци, избиват стотици мирни хора !
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 минути
600 герана за под седмица.. и това е по хохалските сметки. Отделно още един куп други "играчки" изпратени по 404. Който може си прави изводите.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 минути
До дезинформатор "И а една интересна зависимост." ------------ и още една - когато атаката е през нощта, хохалите свалят всичко, когато обаче е през деня и хората пускат видеа от атаките изведнъж рЕзко спада процентът на свалените дронове.. ходи разбери защо така става ахахаха
35
1
 
1
 
! Отговори
дезинформатор преди 12 минути
И а една интересна зависимост. Украинските дронове палят рафинерии, складове, летища...руските дронове са зваляни на 100%, отломките от които убиват един двама, а фронта се движи към Киев. Интересна зависимост.
34
0
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 16 минути
Ако наистина руски дронове са атакували Киев, то как така градът е пострадал само от отломки? Не вярвам, че украинската ПВО е способна да свали всички. Просто целта им не са били жилищни квартали, а обекти с военно значение.
33
0
 
1
 
! Отговори
дезинформатор преди 16 минути
А някой на Запад и тук задава ли си въпроса, защо въпреки 100% сваля е на дроновете, Русия още и още пуска? Ако си го зададе, може би ще открие много важни неща.
32
0
 
3
 
! Отговори
.|. преди 21 минути
Наближават наркомана.
31
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 22 минути
Фалшива поръчкова статия. За десетките загинали мирни жители на Курска Белгородска и ред други руски области от украинските фашисти нищо. Но видов ден идва и тогава ще се обърнете като млади гейове.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
Тия урки така и не се научиха че ПВО се разполага извън града, а не сред жилищните сгради.
29
0
 
9
 
! Отговори
Масирани вълни от преди 50 минути
Около десет дрона, насочени срещу Киев на няколко вълни от различни посоки, са били унищожени, поясни Попко. . . . Ако са били десет вълни то са с по един дрон и са единични, ако са масирани т.е. десет и повече няма как да са от различни посоки! Разсъждавайте! Нещо куца! Айде стига лъжи и кажете накрая истината! Не се връзваме вече!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Xoxлите в Киев още ли си прекарват кабелната телевизия през покривите на блоковете? Поне така се вижда от снимката.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
окрите са си виновни за жертвите.. ако бяха оставили дроновете да си свършат работата, нямаше да има жертви..
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Щом търпят Зеленски всички в Киев са мишени.
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
С 10 дрона направили 12 масирани вълни.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Брях тия вълни от дронове по жилищни сгради ранили един човек. Сигурно отломки...
23
3
 
12
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 час
Време е за почистване!Русия само напред!
22
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Браво фашисткото гнездо Киев трябва постоянно да се удря и да си платят за геноцида над Донбас 10 години
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Евроатлантическо-мераклийска и русофобска Окрайна , ще бъде разрушавана и унищожавана до когато е нужно и колкото е нужно. За да знаят едно гласовите какво им се полага за воят .
20
3
 
20
 
! Отговори
паф преди 1 час
Одеса. важна е Одеса, освободят ли я, без пристанища, без море, край с анклава украински.
19
3
 
22
 
! Отговори
как така преди 2 часа
абе, веднъж не казаха че са ударили военни складове, съоръжения, казарми....все обществени сгради, домове, мирни жители!....айде, стига, не сме израсли от последния дъжд!