На Острова използват България като изкупителна жертва

Посланик Димитров: Представянето на българите е обидно
Обновена: 7 мар 2013 15:20 | 7 мар 2013 07:49, Елка Василева
123
На Острова използват България като изкупителна жертва
Продължаващият дебат във Великобритания несправедливо набеждава България. Снимка: архив, Reuters

България е използвана като изкупителна жертва от британски политици, казва българският посланик в Лондон Константин Димитров пред вестник "Дейли телеграф". Той определя представянето на сънародниците ни като "обидно", а понякога "граничещо с клевета".

Като реакция на продължаващите от седмици враждебни публикации за възможния наплив от източноевропейци във Великобритания посланик Димитров казва, че е "крайно неприемливо" българите да бъдат описвани като потенциална заплаха за източване на социалноосигурителната система. Той не назовава конкретна партия, но очевидно най-голяма тревога за България буди Партията за независимост на Обединеното кралство, която постави имиграцията и евентуалния наплив от румънци и българи в центъра на политическите дискусии, пише "Телеграф".

В интервюто за медията, дадено в посолството в Лондон, Димитров отбелязва, че вътрешната политика понякога има нужда от чуждестранни изкупителни жертви и че това е причината за целия шум. Той обаче предупреждава, че представянето на България като проядена от организирана престъпност и корупция държава, от която ще тръгне поток от "нежелани чуждоземци", е създало "изключително негативна обществена и медийна атмосфера".

Г-н Димитров допълва, че продължаващият дебат несправедливо набеждава България, създава ксенофобия и почва за враждебност или дискриминация срещу сънародниците му, пише вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
11
 
! Отговори
ДРОН преди 11 години
Човека е прав, в миналото балканския полуостров е бил населен с траки, които по-късно са насилствено изтласкани на север. Които са останали са били избити или претопени от афринакци - буквално *** и смугли печки като египтяните.И тези хора по-късно наричат заварената тракийска култура... тяхна.Отидете поне на екскурзия в Гърция, не е толкова скъпо, пък и се пътува само с лична карта. Северната част е с помаци (екс-българи), на юг стават все по-черни и гнусни.
88
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИМА ЕДНА СЪСЕДНА ДЪРЖАВА В КОЯТО ХОРАТА ИМАТ АФРИКАНСКИ ПРОИЗХОД :) ПОЗНАЙТЕ КОЯ Е ТЯ ЗАПОЧВА С Г ХАХАХАХАХАХАХА
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 94:ДА ДЕ 13 МИЛИОНА ГЪРЦИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАВЪРНАТ В АФРИКА....
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 94:ДА ДЕ 13 МИЛИОНА ГЪРЦИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАВЪРНАТ В АФРИКА....
85
1
 
4
 
! Отговори
123 123 123 преди 11 години
Да, и аз смятам след като *** считат отношението на белите хора към тях за лошо, да се завърнат в Мама-Африка и да налеят собствени средства в културното обогатяване на тия маймуни. Такъв хубав континент - нефт има, злато, диаманти, океани, планини, вечно-зелени екваториални гори, кеф ти пустиня - и пустиня има ;) Кеф ти комари като врабчета :) Ходете си в Африка.
84
1
 
1
 
! Отговори
пешеходец преди 11 години
Един съвет за квалифицираните кандидат-емигранти - ако искате да работите квалифицирана работа по специалността си в чужбина, емигрирайте в държава където има визи за българи, трудно ги дават, и няма изгледи скоро да ги махнат.
83
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 78:А И *** НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА КОЙ МРАЗИШ ТИ..... НЯМАШ ПРАВО НА ГЛАС ТИ... ЗНАМ ЧЕ ВИЕ СИ ОБИЧАТЕ ЕДИНСТВЕНО АФРИКАНСКАТА РОДА ОТ ЕТИОПИЯ НО НЯМА КВО ДА СЕ ХВАЛИШ ТУКА(ТО НЕ Е МНОГО ЗА ХВАЛЕНЕ ДЕ) АМИ АЙДЕ КАКТО КАЗАХ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СИ ХОДИТЕ ТАМ... ТЕ ХОРАТА ВИ ЧАКАТ С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ ВИКАТ СИ КОГА ЛИ РОДНИНИТЕ ГЪРЦИ ЩЕ СЕ ЗАВЪРНАТ В РОДНАТА ЕТИОПИЯ МУАХАХАХАХАХАХА
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДНЕШНИТЕ ГЪРЦИ СА:ГУРЛИВИ,ПРОСТИ,ЧЕРНИ,МИРИЗЛИВИ И ГРОЗНИ ***!!!! КОЙТО Е ПОСЕЩАВАЛ ГЪРЦИЯ ЗНАЕ!!!!
81
0
 
2
 
! Отговори
111 преди 11 години
До ехоПрав си, ама не им говори в учтива форма на "Ви" (не го заслужават) или сякаш говориш на конкретно лице с "Ви".При употреба в множествено число се пише с малка буква - "ви".
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СТАВРОС ДИОГЕНИС kai esas den sagapane omos den sas leme ekso,an eise toso manga ,ti kanis edo dromo gaiduri
79
1
 
15
 
! Отговори
буба преди 11 години
хора, помнете че Берлинския конгрес е свикан по желание на Англия !!!Те са настоявали най-силно да бъде разделена Санстефанска България!А сега ходим и им лижем обувките...мъка :(
78
0
 
10
 
! Отговори
ехо преди 11 години
ВАс шотландците ще Ви оправят гадни ингилизи!
77
0
 
13
 
! Отговори
бпм преди 11 години
До Бгфен:Още помнят Генерал-лейтенант Владимир Минчев Вазов!Българи, бъдете здрави!
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 82:НЕ БЕ НЕ ВИЗАНТИЙСКИТЕ А РОДНИТЕ МУ ЕТИОПСКИ... НО ТО НЯМА КОЙ ЗНАЕ КАКВА РАЗЛИКА МЕЖДУ ГЪРЧОЛЯТА И ЕТИОПЦИТЕ(ТЕ ДАЖЕ ЕТИОПЦИТЕ СА ПО СИМПАТИЧНИ) ТАКА ЧЕ ДАЛИ ЩЕ Е В ГРЪЦКИ ИЛИ ЕТИОПСКИ ВСЯ ТАЯ
75
0
 
8
 
! Отговори
сс преди 11 години
Управниците ако се държаха добре с нас нямаше да се налага да емигрираме.То в тая Държава стреса е на високо ниво.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 78:ООООО ГРЪЦКИЯ РОМ ПАК СЕ ПОЯВИ.... ХАХА С КАКВО САМОЧУВСТВИЕ ТИ *** ГОВОРИШ ЗА ЕС..... ТА ИМЕННО ВИЕ ГЪРЧОЛЯТА СТЕ ЕДНИ ОТ МАЛКОТО НАРОДИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕВРОПА(ДРУГИТЕ СА ЖАБАРИТЕ) С ДОКАЗАН АФРИКАНСКИ ПРОИЗХОД(ВАШИЯ Е ОТ ЕТИОПИЯ) ЗАТОВА *** НЕ ЧЕ СЪМ РАСИСТ ИЛИ НЕЩО ДРУГИ(ПОНЕЖЕ ГЪРЧОЛЯТА ПОСТОЯННО МРЪНКАТ ЧЕ СЪМ БИЛ РАСИСТ СПРЯМО ТЯХ) Е КРАЙНО ВРЕМЕ ВСИЧКИ 13 МИЛИОНА ГЪРЦИ ДА СИ ИДЕТЕ В РОДНАТА ЕТИОПИЯ... ТО Е ЯСНО ЧЕ НЕ СТЕ ЗА ТУКА... ТО Е ВИДНО ОТКЪДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ!!!
73
0
 
9
 
! Отговори
До СТАВРОС ДИОГЕНИС преди 11 години
Ти що търсиш в български сайт бре?Пиши си в византийските сайтове на маймуница!
72
1
 
3
 
! Отговори
ss преди 11 години
Не крадат само ***..... ама и те много крадат!
71
1
 
2
 
! Отговори
Лаик преди 11 години
Сетила се мара... ...но преди интервюта не е ли редно булгарската държава ди изпрати официална нота, становище, и т.н., а не никита младенчофф да се жалва, каква болка е, ако х направи нещо на у?!А какво се случва с посланията ни в германия и холандия, ами финските ***?Мачкат ни, защото управниците ни се държат, като ***...
70
1
 
17
 
! Отговори
До: Бгфен преди 11 години
Имат гадовете, още от 1878 г. имат нещо много против нас...Да не забравяме все пак Османската империя с кой е поддържала добри/отлични отношения - именно със Западните (флотски) общества. Причината - през Средиземно море и Суецкия канал са минавали не малко кораби към колониите на "велико"Британия в Китай и Индия, а турците тогава освен нас са владеели и целия арабски свят...