На Острова използват България като изкупителна жертва

Посланик Димитров: Представянето на българите е обидно
Обновена: 7 мар 2013 15:20 | 7 мар 2013 07:49, Елка Василева
123
На Острова използват България като изкупителна жертва
Продължаващият дебат във Великобритания несправедливо набеждава България. Снимка: архив, Reuters

България е използвана като изкупителна жертва от британски политици, казва българският посланик в Лондон Константин Димитров пред вестник "Дейли телеграф". Той определя представянето на сънародниците ни като "обидно", а понякога "граничещо с клевета".

Като реакция на продължаващите от седмици враждебни публикации за възможния наплив от източноевропейци във Великобритания посланик Димитров казва, че е "крайно неприемливо" българите да бъдат описвани като потенциална заплаха за източване на социалноосигурителната система. Той не назовава конкретна партия, но очевидно най-голяма тревога за България буди Партията за независимост на Обединеното кралство, която постави имиграцията и евентуалния наплив от румънци и българи в центъра на политическите дискусии, пише "Телеграф".

В интервюто за медията, дадено в посолството в Лондон, Димитров отбелязва, че вътрешната политика понякога има нужда от чуждестранни изкупителни жертви и че това е причината за целия шум. Той обаче предупреждава, че представянето на България като проядена от организирана престъпност и корупция държава, от която ще тръгне поток от "нежелани чуждоземци", е създало "изключително негативна обществена и медийна атмосфера".

Г-н Димитров допълва, че продължаващият дебат несправедливо набеждава България, създава ксенофобия и почва за враждебност или дискриминация срещу сънародниците му, пише вестникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
26
 
4
 
! Отговори
СТАВРОС ДИОГЕНИС преди 11 години
ВУЛГАРИИ---НЕ САМО АНГЛИЧАНИТЕ ВИ МРАЗЯТ..ВСИЧКИ В ЕВРОПА ВИ МРАЗЯТ.ВЪН ВУЛГАРИА ОТ ЕВРО САЮЗА. ВЪН ВЪН ВЪН НЕЗАБАВНОООО...
68
1
 
10
 
! Отговори
Бгфен преди 11 години
Според Дейли експрес от 27.02.2013 година топ 10 на крими емигрантите са : Поляци,Румьнци,Литовци,Нигерийци, от Индия, Ямайка ,Ирландия,Сомалия,Португалия и Пакистан....дори ни няма в десетката. Не сме и в десетката по брой на емигрантите в Кралството им ....Нещо май имат против нас от доста от преди този шенген
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След като "велико"британците правят всичко възможно да заобиколят основните принципи на ЕС, то защо и ние да не заиграем подобна игра? Те ни обиждат - тогава и ние да дадем картбланш на сегашните и бъдещите наши политици да обиждат демонстративно англо-саксонския народ навсякъде където могат (на срещи на министри, на чествания и т.н.). А специално за английските туристи - пак да ги пускаме да летуват у нас, но за разлика от другите туристи от ЕС, тия гадове да ги удряме тройно-петорно в цената
66
2
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Погледнете снимката то цялата великобритания, е като нещо излезнало от филм на ужасите ,там ако не лочиш алкохол и смъркаш кока като луд ще се гръмнеш на втори ден от депресия!
65
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези цивилизовани от латинците - *** , никога немогат да стигнат България ! Ние стоим в центъра на европейската цивилизация , със създаването и разпространението , на една от трите европейски азбуки - кирилицата. Ние имаме независима патриаршия и собствена азбука .... ние винаги сме имали всичко за което сме мечтаели и така ще бъде и за напред !
64
0
 
2
 
! Отговори
nnnn преди 11 години
Abe nema li nekoe cunami da gi izkape tezi vodni plahove angli4anite ta da se otarve svetat ot muhliasalite im koroni
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бербатов може да ни мрази,обаче гледате ли г-н професора Д.Иванов,човека чак от острова дойде,да ни помогне като иска да стане премиер,много жалостив чиляк...много :)))))))*** и хиените стават стъпят ли веднъж на островаМиленчо,оня другия хари потър и стотици още !
62
0
 
25
 
! Отговори
V преди 11 години
казват че при Дойран англосаксонската *** пукала като пуканки под огъня на българските картечници ...
61
0
 
31
 
! Отговори
Т2 преди 11 години
Инглизите явно предпочитат ***, пакита, индийци и всякаква ***, но не и добре изглеждащ източноевропеец (изключвам ***).
60
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И прави и не прави са англичаните. Въпросът е че в западна Европа мигрират огромен брой ***, които крадат, нарушават законите и пречат на местните. Правят гета и се борят за социални помощи. Другите, които не се виждат и които съвестно се трудят, против тях нищо против нямат, дори са доволни, защото им плащат значително по-малко от местните. Картината е тази и крайно време е да се каже в прав текст. Защо след влизането ни в Европейския съюз много инвеститори избягаха от България?
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ордите от смугли ***, представящи се за българи, ни създадоха кофти имидж.
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ксенофобията е погубила не е една държава.
57
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И там е като тук - политиците използват една теза която се харесва на народа за да спечелят изборите.Лошото е че България е тезата на премиера им за да спечели пак.Даже им обещава референдум за излизане от ЕС.Но и там хората са прости както тук.Никой не се замисля,че няма да тръгнат 7 000 000 да ходят в Англия.Който иска и сега заминава и никакъв Шенген не го спира.
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Патриотпрез бербатковия му е на Бербатов,даже и той вече ни мрази
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ti ostavi 6engen ... iasno e 4e niama da ni pusnat, ami da ne vzemat da ni slojat vizi
54
1
 
22
 
! Отговори
Маги преди 11 години
До ДЪНКАН МАКЛАУДИ ние не ви искаме английските педофили ама вие ни ги пращате!
53
5
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Крайно време е най-популярният българин в Англия, Димитър Бербатов, да вземе отношение по въпроса. Не е необходимо да влиза в ролята на посланик, но е длъжен точно в този момент публично да защити България. Играе и живее вече 6 години там, хората, които го харесват са много повече от тези, на които не е любимец и точно една такава фигура като него може много да помогне за добрия имидж на България.
52
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
станахме просяците на европа
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А нека, нека! Да се понапълнят още малко с пакистанци, индийци и арабели, пък после ще има да реват и да ни молят да им идем на мъгливия остров!
50
1
 
22
 
! Отговори
ДИВЧО преди 11 години
Кога сме видели добро от англичани-режат ни територии на Берлинския конгрес,Чърчил ни нарича"кучетата на Европа",бомбандират и сриват София с американците,на мирните преговори след Втората св.война пак ни режат от територията-лишават ни от излаз на Бяло море!И още ред неща има,ама не искам *** да пишат глупости!