Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън

Ще открием извършителите, зарече се Обама
Обновена: 16 апр 2013 15:11 | 16 апр 2013 06:43,
243
Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън
Снимка: БТА

При бомбените експлозии на Бостънския маратон има трима убити и над 140 ранени, предаде Асошиейтед прес. Осем болници съобщиха, че са приели общо най-малко 124 души. От тях най-малко 15 са в критично състояние.

Си Ен Ен съобщи за най-малко 144 ранени, от които 17 в критично състояние, а 25 - в тежко. Един от тримата убити при експлозиите е 8-годишно дете.

Раните са от порязвания и натъртвания до ампутации. Много от пострадалите са получили наранявания на долните крайници и рани от осколки. Някои са с пукнати тъпанчета.

Президентът на САЩ Барак Обама обеща, че ще бъдат открити извършителите на бомбените експлозии в Бостън, предадоха световните агенции.

"Все още не знаем кой е направил това и защо и хората не трябва да избързват с изводите преди да разполагаме с всички факти", заяви Обама в телевизионно обръщение около три часа след двете бомбени експлозии.

Още по темата
В тазгодишния Бостънски маратон са участвали 26 000 души. Бостънският маратон е най-старият в света и се организира от 1897 г. В него традиционно участват над 20 000 души, а публиката достига до половин милион души.

Трета експлозия разтърси обществена библиотека в Бостън. Пострадали няма. Според полицията няма връзка между двете засегнати от експлозии места в Бостън.

Обама заяви, че е наредил на федералното правителство да увеличи мерките за сигурност в цялата страна според необходимото.

Обама е в контакт с федерални правоохранителни агенции и властите на щата Масачузетс след експлозиите. Белият дом все още не знае кой е планирал и извършил експлозиите на Бостънския маратон, но третира случая като терористична проява, предаде Ройтерс.

Двете камари на Конгреса на САЩ почетоха с минута мълчание жертвите на взривовете, предадоха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
3
 
41
 
! Отговори
noone преди 11 години
От 15 години съм в САЩ. Мога да кажа много неща, от лични впечатления. Вчера чух за атентата, първо от колега, после от радиото. Народ от цял свят живее на тази огромна територия. Много народ. Много хора са щастливи, доволни. Много са разочаровани, наранени душевно. Тези обаче, които посягат на невинни хора без оглед на пол и възраст - това са ***. Не е простимо да убиваш невинни хора. Най вече деца...
155
3
 
14
 
! Отговори
Бай Мъро преди 11 години
А бре гледам тука разни хора говорят, че американците си организирали сами атентат, а бе хора опомнете се.... Е НЕ Е ТАКА. Управляващите в САЩ не са американци, а хазари и като такива нямат задръжки да поутрепат малко невинни хорица, в крайна сметка тези нямат морал, а 'целта оправдава средствата' за постигане на тотален световен монопол, контрол и т.н.
154
2
 
4
 
! Отговори
НиколайК преди 11 години
"Обама заяви, че е наредил на федералното правителство да увеличи мерките за сигурност в цялата страна според необходимото."Е вече знаем кой го е направил. Както и оная инсценировка с бомбата в гащите. Още на другия ден скенерите по летищата бяха монтирани , това се вика бързина! Или подготовка ...
153
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, ако някой реши да си отмащава на САЩ за хилядите ла*на, с които изцапаха целия свят , няма да ходи да залага бомби по маратони, ами ще взриви Белия дом , Конгреса балабар с долната и горната камара, ценатралата на ЦРУ , ФБР и подразделенията на Мусад в САЩ.Обаче амириканските политици, които вземат пример от своите еврейски колеги, за които човешкия живот няма стойност, сами си слагат бомбите, избиват собствения си народ,като целта им е да обвинят някой друг и да започнат война.
152
6
 
11
 
! Отговори
Нов 11.9.2001 на ЦРУ преди 11 години
Ааах тези американци!!! Отново ли си организираха САМИ АТЕНТАТ както на 11 септември 2001 година? Тогава обвиниха и нападнаха Афганистан,а сега кого ще нападнат? Северна Корея,Иран,Куба или Китай???
151
3
 
27
 
! Отговори
сириец преди 11 години
В Сирия това е ежедневие, но надупените медии мълчат.
150
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Морски,ти си ,,отрицание на отрицанието''.Да се обръщаш към Бога и да Го славиш,че хората извършват убийства си е чиста проба символ на духовна тъпота.Що ли не се учудвам в нарицателното за ,,***''
149
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Морски,морски, *** до морето и се хвърли,това е най-добрия съвет от световната демокрация.
148
13
 
6
 
! Отговори
морски преди 11 години
Един велик и прекрасен ден за световната демокрация.
147
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВО ЩЕ ИМ ОТКРИВАТЕ БЕ ТЕ СЕ ЗНАЯТ КОИ СА. ТЕЗИ КОИТО ВИЕ ГИ СЪЗДАДОХТЕ А СЕГА ПЛАЧЕТЕ. БОГ БАВИ АЛА НЕ ЗАБРАВЯ. ЛОШОТО В СЛУЧАЯТ Е ЧЕ СА ЗАГИНАЛИ НЕВИННИ ХОРА А НЕ ТЕЗИ КОИТО ТРЯБВА.
146
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 199Не му се връзвай, 191 е от психопатите антирусийци, на които сега им се даде възмо жност безнаказано да крадат. Или от ***, с атрофиран от глад и студ мозък, щото вече Русия не дава нищо безплатно, както го правеше преди - за една композиция смачкани по български тарикатлък домати - нефт за една година работа на ТЕЦ. Не е хубаво човек да е ласкател, но неблагодарността и непризнателността са най-гадното и тъпо човешко поведение. Това го е казал някакъв древен мъдрец.
145
0
 
1
 
! Отговори
Бързо линейка! преди 11 години
До санитар Карлуково.Кажи поне за кои се отнася. Мисля, че спешна нужда от усмирителна риза има онзи с 158, дето щял да разстрелва. Има още, но този пуска вече пяна от устата!
144
1
 
6
 
! Отговори
191 преди 11 години
До до 191 Какво общо има Русия??? И защо да се местя там, аз съм си Българин, живея в България, и тук искам да живея!!!
143
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 191Човеко, няма държава Америка. Не го ли знаеш?
142
1
 
0
 
! Отговори
zashto преди 11 години
zashto
141
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен N 14,И д - и о т к - а. ***, усмърдяна бабичка, изоставена от децата си в мухлясалото, нечистено от десет години, мазе. Те напуснаха теб, не страната си. Ти ги прогони с вонята си. Дано в интеграцията си да не попаднат в гърмящия западен живот. Нищо чудно, при такива *** родители. А дъртаците - предатели на Родината не трябва да получават пенсия. Да идат при децата си на Запад. Ще им се, ама децата им не ги щат. Всеки се отвращава от предателите.
140
1
 
0
 
! Отговори
Anonimus преди 11 години
До Анонимен 100Абе, що не си ....маменцето!
139
8
 
2
 
! Отговори
до 191 преди 11 години
Тва е нищо. В Русия всеки ден стават такива неща, психопатите са направо в управлението. А най хубавото е и че никой не ги спира.що не се преместиш там между другото?
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вече има версия, че са от алкайда, тоест янките няма да се изтеглят от вечните опиумни полета, а ще си останат в Афганистан да си пазят опиума.
137
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aмериканците са най-големите терористи в собствената си държава и към нея.През месец някой психопат разстрелва десетки хора, в някое училище, или на улицата.Отностно това никакви мерки не се взимат или поне не се променят нещата, и ако сега заради случилото се в Бостън, американците предприемат военни действия срещу предполагаеми терористи от другия край на света ще е много жалко ..