Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън

Ще открием извършителите, зарече се Обама
Обновена: 16 апр 2013 15:11 | 16 апр 2013 06:43,
243
Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън
Снимка: БТА

При бомбените експлозии на Бостънския маратон има трима убити и над 140 ранени, предаде Асошиейтед прес. Осем болници съобщиха, че са приели общо най-малко 124 души. От тях най-малко 15 са в критично състояние.

Си Ен Ен съобщи за най-малко 144 ранени, от които 17 в критично състояние, а 25 - в тежко. Един от тримата убити при експлозиите е 8-годишно дете.

Раните са от порязвания и натъртвания до ампутации. Много от пострадалите са получили наранявания на долните крайници и рани от осколки. Някои са с пукнати тъпанчета.

Президентът на САЩ Барак Обама обеща, че ще бъдат открити извършителите на бомбените експлозии в Бостън, предадоха световните агенции.

"Все още не знаем кой е направил това и защо и хората не трябва да избързват с изводите преди да разполагаме с всички факти", заяви Обама в телевизионно обръщение около три часа след двете бомбени експлозии.

Още по темата
В тазгодишния Бостънски маратон са участвали 26 000 души. Бостънският маратон е най-старият в света и се организира от 1897 г. В него традиционно участват над 20 000 души, а публиката достига до половин милион души.

Трета експлозия разтърси обществена библиотека в Бостън. Пострадали няма. Според полицията няма връзка между двете засегнати от експлозии места в Бостън.

Обама заяви, че е наредил на федералното правителство да увеличи мерките за сигурност в цялата страна според необходимото.

Обама е в контакт с федерални правоохранителни агенции и властите на щата Масачузетс след експлозиите. Белият дом все още не знае кой е планирал и извършил експлозиите на Бостънския маратон, но третира случая като терористична проява, предаде Ройтерс.

Двете камари на Конгреса на САЩ почетоха с минута мълчание жертвите на взривовете, предадоха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 38 АнонименВярно, но знаеш ли какво се е изработвало в Хирошима по онова време? - Материал за оновa, което държи в относителен мир света сега. Не оправдавам ужасяващия акт на хвърлянето на атомна бомба там, но ... много хора са получавали доходи за своята работа. Т.е. повод е имало. Не е било просто ей тъй.
135
3
 
5
 
! Отговори
Информиран преди 11 години
До АнонименНе е Иран - Станишев и ПЕС са!!! Така обелязват годишнината от Атентата в църквата Света Неделя - 16 април 1925 г. Явно другаря Станишев с бойното име Съсела лично е заложил бомбите ама понеше били направени във ВМЗ по време на стачката от зимата 2 нне гръмнали :)))))))П.П. Нали четящите това са наясно, че тези факти са толкова верни колкото и че Иран или КНДР са направили бомбите :)
134
8
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Прав си ,сащ не са нация в истинския смислъл на думата те са една сбирщина на сганта от европа,английски *** ,ирландски пияндурници ,италиански главорези, и тем подобна гмеж,единствените истински американци са индианците натикани в резервати !
133
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ima si xas da ne gi otkriat...
132
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 100100А на теб, като ти гледам злобата, с която пишеш тук и как обвиняваш в злоба хората и страната, която и теб спаси от газовите камери на фашизма с цената на 20 милиона собствени, руски, жертви, веднага ти вярвам, че вярвашв доброто. Аман от комплексари *** политически мародери.
131
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се хванем ли на бас, че ще се окажат сирийци или иранци? Най-вероятно Хизбула. Така им е удобно просто. Смешни са, по-жалко е, че гражданите на САЩ са изключителни *** и повечето вярват на 100%....
130
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 100За коя американска нация говориш бе, ***? За мексиканската ли, за аржентинската, за изчезналите индианци, за коя американска нация? Откога континентът Америка има една нация? Ако имаш предвид народа на САШ, то дано си учил, че САЩ е МНОГОНАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА, нещо с което те се гордеят, защото там отделните националности живеят в мир един с друг.
129
3
 
10
 
! Отговори
p преди 11 години
Така,така,продължавайте с толеранса към *** и после си сърбайте попарата.
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 121121, САЩ ли имаш предвид или Америка? Америка е континентът, в който се намира САЩ! Бъдете точни бе, хора. Така се изопачават нещата. Създават се неверни представи, които говорят за невежество и необразованост.
127
0
 
1
 
! Отговори
Соня преди 11 години
До Анонимен 169 **** "незначително" е количеството сиво вещество с което съществуваш !?!?!
126
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
войната със Северан корея е въпрос на часове
125
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е сега вееч знам че войната със северан корея ще бъде факт. Сега Сащ ще обявят мобилизация, после от Пхенян ще кажат че от САщ ги провокират, и квърлят няколок балистични ракети и химичесок оръжие над Южна корея, те ще отговорят, северна ще влеез в Танковете, Сащ ще пуснат бомбандирповачите, и накрая Русия и Китай благоразумон ще си замълчат, за да имат думата в окончателонот преразпределение на благата....
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в. Севернокореец
123
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 169Как незначително събитиебе, шоп? Ако децата ти бяха на това незначително събитие друго щеше да говориш. Какви майки ви раждат бе, и изобщо жени ли ви раждат, такива тъпо безсърдечни. Та това са невинни хора, като повечето от нас. Защо те да бъдат убивани и осакатявани от зверове, опити от религиозен идиотизъм, които дори се самовзривяват. Какъвто и да е мотивът им, какъвто и да е поводът. Не може да се убиват невинни хора.
122
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Старата песен на нов глас...1. Веднага се обяви че е дело на ислямски тероризъм...2. Търси се *** мъж пристигнал от Саудитска Арабия...3. *** мъж е сред ранените и е приет в болница....А сега ми кажетене не се ли оплетоха в лъжи и доколко е достоверна "информацията" им?
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 100 от 117Не американците, а гражданите на САЩ. Не отъждествявайте американец с гражданин на САЩ. Американец е всеки жител на КОНТИНЕНТА Америка, но не всеки американец е гражданин на САЩ. САЩ не е Америка, а само част от нея. География се учи във втори клас. А глобуси има на всяка витрина на книжарница.
120
2
 
15
 
! Отговори
Ники Кънчев преди 11 години
Въпросът на деня е :Какъв по народност е атентарора ?Възможните отговори са :А : СириецБ : ИранецВ : Северно кореецВашият отговор може да оставите в най-близкото посолство на САЩ.
119
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
сега ще "открият" че Хизбула са извършителите, спонсорирани от Иран. После сами може да се сетите какво ще последва. Нищо чудно цялата история със Северна корея да е скълъпена за отвличане на вниманието, а главната цел си остава Иран.
118
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Христо, а ти се научи да пишеш, *** такъв!!! Гледал бил CNN... И какво разбра от английския щом с родния си език си толкова куц?!?
117
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изумителното в случая е как едно незначително събитие ще доведе до колосални последствия за целия свят.