"Родопи", ВТ и "Стюардеса" се връщат на пазара в Русия

"Булгартабак Холдинг" започва отново производството им
Обновена: 3 фев 2014 14:05 | 3 фев 2014 11:39, Елка Василева
171
"Родопи", ВТ и "Стюардеса" се връщат на пазара в Русия
Снимка: архив, Reuters

„Булгартабак Холдинг“ готви първите пратки цигари „Стюардеса“, „Родопи“, ВТ и „Опал“ за продажба в Русия. Това съобщи за руския вестник „Известия“ шефът на Асоциацията на производителите от тютюневата промишленост „Табакпром“ Андрей Межонов. Цигарите няма да бъдат произведени в България, а в цигарена фабрика в Брянска област.

В средата на януари „Булгартабак Холдинг“, чийто мажоритарен акционер е австрийската BT Invest GmbH – дъщерна компания на „ВТБ Капитал“, е подал заявка в Роспатент за ексклузивни права за използването на търговската марка „Родопи“. Регистрация за останалите брандове на компанията вече е получена, обясни патентният представител на „Булгартабак Холдинг“ в Русия Елена Гаврилова.

Още по темата
„Става дума за възстановяване на правата на компанията върху нейните исторически брандове. Това е голяма заявка за навлизане на руския пазар“, каза Гаврилова.

Генералният директор на цигарената фабрика в Брянска област Игор Моисеев съобщи за „Известия“, че неговата фабрика наистина произвежда цигари за „Булгартабак Холдинг“. „Ние изпълняваме ролята на производствена площадка, технологията, суровината и дори оборудването са предоставени от българската компания“, каза Моисеев.

За това на какви цени ще се реализират цигарите на руския пазар независимият експерт по тютюневия пазар Вадим Желнин каза, че те ще бъдат в ниския ценови сегмент.

Завръщането на марките „Родопи“, ВТ, „Стюардеса“ и „Опал“ на руския пазар беше очаквана стъпка от страна на българския производител, след като през 2011 г. дъщерна компания на руската банка ВТБ изкупи от правителството на България 79,83% от акциите на предприятието за €100,1 млн. Останалите акции продължават да са собственост на българското правителство.

Главна пречка за завоюването на руския пазар според анализатори по онова време бяха патентните спорове с компанията от Омск „СаШиКо“. Докато ВБТ сключваше сделката с правителството на България за закупуването на тютюневите активи, бизнесмените от Омск протестираха защитата на всички търговски марки на компанията в Русия. Съдебните дела със „СаШиКо“ продължиха до края на 2013 г. и приключиха с победа на „Булгартабак“, пише руското издание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Живков за 12 години от 1974 до 1986 г изгради 6 атомни реактора,а тъй наречените "демократи" за 25 години не изградиха нито един! Най-големите нми тецове и вецове бяха построени по негово време и сега от тях получавате ток за компютрите и климатиците си! И въпреки тези големи централи токът понякога не достигаше в средата на 800рв години. защото промишлеността ни работеше на пълен капацитет. И не е вярно,че магази9ните са били празни. У дома постоянно висеше окачено по едно парче вкусен Сервилат
134
0
 
3
 
! Отговори
ех,селяния,селяния! преди 10 години
До Анонимен"Министъре, ти некога копал ли си царевица, палил ли си трактор и доил ли си крава?Ако имаш свободно време, изгледай някой филм от онова време, да видиш какво е плод-зеленчук, социалистическо село и социалистически отношения. "ЕГАТИ МЪРЗЕЛИВИЯ СЕЛЯН...! ВСЕ ТЪРСИ ДАЛАВЕРАТА,НА РАБОТАТА ЛЕКОТО И НА ХЛЯБА МЕКОТО! А ТИ В ЗАВОД РАБОТИЛ ЛИ СИ? ТАКА ГИ "ОБИЧАХМЕ" ТАКИВА ТЪТРТЕИ И ЛЕНТЯИ, ВЕЧНО ОПЛАКВАЩИ СЕ КОЛКО ИМ Е "ТЕЖКА" РАБОТАТА! ТЪРТЕЯ И ПАРАЗИТА ГО РАЗПОЗНАВАХМЕ ОТ 1000 КМ.
133
1
 
3
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Анонимен защо спами водим реална дискусия .
132
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стига спами бре, мамалигар! Ти го турна в министерския...
131
1
 
7
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Бай Аврам Бакалов Напротив радвам се че признаваш онези цени, но във форума има такива които не ги признават и говорят глупости обиждайки селското ни стопанство при социализма което развитие е и заслуга на дядо ми Алекси Иванов министър на земеделието и горите от март 1986 до декември 1988 и Секретар на ПП на БЗНС от 1976 до промените 1989г.
130
7
 
5
 
! Отговори
бай Авраам Бакалов преди 10 години
Абе, министър А. Иванов, ти като агент на *** ли се явяваш, или на ким чен ун? Дядо ти туй, дядо ти онуй... Пет стотинки беше лимонадата, 26 стотинки хлябът, билетчето за рейса беше шест стотинки... За толкова прости ли ни смяташ? Айде, авва нагиля ве шальом алейхем! Зай руих унд шлаф гут! Ди вархайт махт фрай!
129
1
 
10
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Анонимен Андрей Луканов никога не бил истински комунист. Той свали Тодор Живков по Горбачово нареждане и се свърза с вас антикомунистите. Преди 89г през 1987г се създаде Център за селскостопански кадри с помоща на ФАО и така много млади хора се върнаха на село обучени да работят както в АПК така и в частните лични стопанства. През ноември 1988 дядо ми Алекси Иванов като министър на земеделието и горите прокара Решение 170 на Министерския съвет за ограничаване на текучеството на работната сила в селското стопанство и така бе забранено да се освобождават от селското стопанство. Имаше кадри н
128
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само че българската икономика фалира през 1991 г., преди Ф. Димитров, по времето на комуниста и полуруснак Луканов. На село вече нямаше кой да работи, защото младите бяха в градовете, а бабичките поизмряха. И затова бай Тошо нарече всичко това "недоносче".
127
3
 
10
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Анонимен Че СДС ограби България и Разби Селското ни стопанство е Абсолютна Истина но точно такиава като тебе антикомунисти гласуваха за *** Филип Димитров и продажния Иван Костов . А през 80 те години политиците бяха повече от технократите , и дядо ми бе сред политиците. Но след 89г много технократи станаха седесари и това е главна причина да съсипят селското ни стопанство по нареждане на америка благодарение на гласове на такива като теб
126
3
 
8
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Анонимен Да ходил съм с дядо ми Алекси Иванов като министър на земеделието и горите през лятото и есента на 1988г в на посещение в АПК Толбухин Запад и видях едно високо механизирано селско стопанство с високо подготвени кадри и висока продукция без мизерия където и да е. Имахме до скоро декар и сто кв дворно място във вилата ни в Драгалевци която преди година продадохме и всяка година съм работил земята заедно с дядо ми и баба ми докато бяха живи и съм отглеждал картофи боб домати царевица краставици и плодове и грозде. Даже като дядо ми бе министър на всеки 1 февруари Деня на земята и пло
125
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министре браво !Днес ще си легна доволен,че още има мислещи и достоини хора в тая държава!Тея зарзаватчии да си гледат работата ,естествено ,че България беше технократска държава в края на 80 те ,че ако не бяхме какво щяха да крадът *** хехехеххехе!
124
0
 
2
 
! Отговори
до 131 преди 10 години
Защото други от сектата му са живи!Дали е Фроид,Щайн,Леви ,Шорош ,се те са тълкователите!
123
4
 
13
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Анонимен Напротив сухото мляко се произвеждаше в България по лиценз на Руски, Италиански, Немски и Японски технологии като и пакета бе по западен стандарт. Изнасяхме го и в Сирия, Ирак и Монголия и др. Прасетата никога не си тъпкани със сол а се гледаха в натурални условия и това направи Родопа най големия концерн производител на Месо на Балканите. Другия голям бе Булгарплод. А антикомунистите като тебе освен разгрома на Българското село нищо друго не направиха
122
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министъре, ти некога копал ли си царевица, палил ли си трактор и доил ли си крава? Ако имаш свободно време, изгледай някой филм от онова време, да видиш какво е плод-зеленчук, социалистическо село и социалистически отношения.
121
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Министър А. ИвановИ каква е политиката на просперитет бе ???? ТКЗС-тата да внасят духо радиоактивно мляко от Украйна тук да го разтварят и да го продават като пряснов магазните, или да поите прасетата със солена вода при предаване на месокомбинатите та да отчитате преизпълнение на плана ли бе, или да ползвате безплатните бригаи на студенти и ученици та да се хвалите на партиййните конгресиПиночет Ви трябва
120
6
 
6
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Анонимен и защо да съм измамник защото ти казах истината в очите как дядо ми Алекси Иванов като министър на земеделието и горите на Народна Република България е реализирал Политиката на Просперитет на селското стопанство при социализма и така народа просперираше.
119
7
 
4
 
! Отговори
д-р Психаус преди 10 години
Ех, защо не е жив сега старият Зигмунд Фройд, да ни разтълкува мазохистичните сънища на някои извратени министри с носталгия по близкото минало!?.
118
4
 
10
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Специалист голям си специалист няма що Как да нямаше механизация в селското стопанство , освен наши трактори правихме след 1987 и през 1988г по нов съветски , италиански и японски лиценз трактори . Много си ***
117
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министре, бегом при Саддам да копаш на къра!
116
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Министър А. ИвановИскренно съжалявам че в България няма един офицер като Пиночет, който да събере всички измамници като тебе на стадион В.Левски да Ви изтепа, после 2 танка да подравнат терена и накрая да се циментира