"Родопи", ВТ и "Стюардеса" се връщат на пазара в Русия

"Булгартабак Холдинг" започва отново производството им
Обновена: 3 фев 2014 14:05 | 3 фев 2014 11:39, Елка Василева
171
"Родопи", ВТ и "Стюардеса" се връщат на пазара в Русия
Снимка: архив, Reuters

„Булгартабак Холдинг“ готви първите пратки цигари „Стюардеса“, „Родопи“, ВТ и „Опал“ за продажба в Русия. Това съобщи за руския вестник „Известия“ шефът на Асоциацията на производителите от тютюневата промишленост „Табакпром“ Андрей Межонов. Цигарите няма да бъдат произведени в България, а в цигарена фабрика в Брянска област.

В средата на януари „Булгартабак Холдинг“, чийто мажоритарен акционер е австрийската BT Invest GmbH – дъщерна компания на „ВТБ Капитал“, е подал заявка в Роспатент за ексклузивни права за използването на търговската марка „Родопи“. Регистрация за останалите брандове на компанията вече е получена, обясни патентният представител на „Булгартабак Холдинг“ в Русия Елена Гаврилова.

Още по темата
„Става дума за възстановяване на правата на компанията върху нейните исторически брандове. Това е голяма заявка за навлизане на руския пазар“, каза Гаврилова.

Генералният директор на цигарената фабрика в Брянска област Игор Моисеев съобщи за „Известия“, че неговата фабрика наистина произвежда цигари за „Булгартабак Холдинг“. „Ние изпълняваме ролята на производствена площадка, технологията, суровината и дори оборудването са предоставени от българската компания“, каза Моисеев.

За това на какви цени ще се реализират цигарите на руския пазар независимият експерт по тютюневия пазар Вадим Желнин каза, че те ще бъдат в ниския ценови сегмент.

Завръщането на марките „Родопи“, ВТ, „Стюардеса“ и „Опал“ на руския пазар беше очаквана стъпка от страна на българския производител, след като през 2011 г. дъщерна компания на руската банка ВТБ изкупи от правителството на България 79,83% от акциите на предприятието за €100,1 млн. Останалите акции продължават да са собственост на българското правителство.

Главна пречка за завоюването на руския пазар според анализатори по онова време бяха патентните спорове с компанията от Омск „СаШиКо“. Докато ВБТ сключваше сделката с правителството на България за закупуването на тютюневите активи, бизнесмените от Омск протестираха защитата на всички търговски марки на компанията в Русия. Съдебните дела със „СаШиКо“ продължиха до края на 2013 г. и приключиха с победа на „Булгартабак“, пише руското издание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
4
 
15
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Анонимен Точно АПК и ТКЗС дадоха огромното производство . От 1988г имаше и разширена форма на личните стопанства . А известно ли ти е колко милиона произвеждахме и печелехме от АПК и другите обекти намиращи се в Сирия, Ирак , Монголия , Мароко, Либия. От Ирак на Саддам Хюсеин имахме стокообмен 800 милиона долара за 88г, от социалистическа Монголия стокообмена ни бе 500 милиона за 88 *** година. АПК Дивания Ирак, ДЗС Орхон Шарингол Монголия , АПК Дамаск Сирия, язовира Сиди Бен Абделах Мароко. Всичко това направи Българите Първенци.
114
1
 
11
 
! Отговори
до министре! преди 10 години
Без да искам ти дадох минус,но не спираи да записваш и пазиш какво е било и на какво ниво сме били реално!Маниполацията е огромна ,а трябва да ни тъпчат ,е за това говорят и пишат абсурдни глупости!Дерзаи приятел!
113
12
 
4
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
А на пазара в България се връщат ладата, москвича и запорожката. За които обаче ще трябва да поработваме има-няма 20 години, и то ако предварително се запишем в списъка на чакащите. Връщат се също на пазара и бананите и портокалите, но само по нова година, след няколкочасово чакане на опашка. По едно кило на човек. Връща се също и байтошовият режим на тока, а също и заплатите по 150 лева...
112
2
 
9
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Анонимен Българите работеха не за жълти копейки а за солидни пари, а в Сирия, Ирак , Монголия и др. Държави взимаха заплати в долари и рубли . .именно в годините след 1986г. Българската тракторна индустрия започна да произвежда Трактори по нов съветски , италиански и японски лиценз. Марките от които бе лиценза са ТК , Комацу и БЧС. От БЧС Италия през 1987 гбяха внесени 1800 самоходни косачки и от 1988г започнахме да ги правим по лиценз в заводите ни в България . По този повод дядо ми Алекси Иванов като министър на земеделието и горите се изказа пред 9 то Народно събрание 1988г . Напротив
111
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма нужда от излишен македонизъм-маниполизъм!Знаем ,че и там и тук дългата ръка на маниполацията е една и съща!Г-н аналист-специалист!Една разходка из селата ще ви отвори очите кое какво е !И в момента повечето деиности се извършват със социалистическата механизация .
110
10
 
2
 
! Отговори
специaлист преди 10 години
квa " мехaнизaция" в ТКЗС то бе ***? хорaтa блъскaхa кaто мрaвки и никой не щеше дa рaботи тaм. Въпреки, че комунистите през 80- те поизрaвнихa зaплaтите нa колхозниците със зaводските! Поизрaвнихa, но пaк бяхa достa по- ниски, aбе мизерия по селaтa товa беше ТКЗС- то. Живял съм го и ЗНAМ! Дa не говорим, че ТКЗС е крaжбa и престъпление срещу хорaтa и имотa нa хорaтa.
109
0
 
5
 
! Отговори
до 120 преди 10 години
А ти вярваш ли в прераждането?Или са те отвличали извънземни и са првили опити да се размножите?Ела на земята!
108
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До да 114стиТъпо парче недоносено, ако имаше малко акъл в главата щеше да знаеш, че никой в българското село преди 9-ти не е живял в керпичен дом от 2 стаи, напротив всичките са били с каменни основи и с препълнени изби !!! а средната собственост на селянин по селата преди 9 септември е била от над 60 декара, а българското село е произвеждало толкова че да храни половината немска армия и у секо слео е имало школо
107
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Яка делавера се оформя - Родопи на дребно ще се продават за 40 рубли, а в Ленинград човек може да си купи боро за 50 рубли.
106
6
 
7
 
! Отговори
специaлист преди 10 години
Нямa вaриaнт свободния пaзaр, дa произведе по- мaлко от плaновa комун. икономикa! Въпреки крaжбите нa същите червени кърлежи смучени Бългaрия от 9.9.44 г. сегa произвеждaме повече от НРБ, сегa имaме по- добре снaбден пaзaр, въпреки жлъчтa нa комунaрите, зa гмо, ммо, нпо и прочее, които им вaдят зъркелите!
105
0
 
4
 
! Отговори
112 преди 10 години
Ало кукомицинчо!Какви главоблъсканици си написал?Описваш нещо дето в цял свят му викат механизирана обработка на земята!Сега мини няма ,ама минават бежанци ,нелегални и наркотрафиканти.
104
1
 
7
 
! Отговори
да 114сти преди 10 години
Взеха на дедо ти 10 декара планински поляни,теб те изучиха ,настаниха те в модерен апартаменкомплсекс и те разделиха с кирпичения ти дом от 2 стаи.Ама колко лоши били.Те ти виновни!Давам ти 40 веднага декара бе отворко, я да те видим до коя круша ще го докараш!
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бананаджиите -демократи които с пяна на уста защитават в 10 новинарски сайта и 200 блога тоя строи на натурален капитализъм ,ред хуманност и партнъорство да си се разходят до френските плод-зеленчуци за една връзка и да си доставят неуписуемия оргазъм!
102
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-голямото престъпление на комунистите е национализацията на замеделската земя и *** ТКЗС-та и АПК-та, е това нещо уби българщината накара десетки хиляди да напуснат селата и да заживеят в панелни зандани и днес техните наледници да се чудят как да изкарват прехраната си
101
0
 
3
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Не се дърляйте ! Разглеждайте другите страни като пазар (включитено и Русия).Нали като произведеш някакви стоки ,ще трябва и да ги продадеш за да ти дойдат свежи пари за развитие. Принципът "Дай си ми куклите! -- На ти си парцалите !" не става за нормален разговор ,а също и за бизнеса.По-спешни са предимно взаимоизгодните сделки ,отколкото "далаверата" .Тя обикновено е свързана с някакво престъпно нарушение и разчита на удар ,а не на оборот.
100
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей " министърче" долно, aз ще те изпържa тебе нa полето с руски ' трaктор" дa ореш нa 40 грaдусa нa сянкa, a в кaбинaтa 50 и кусур, зимaтa обрaтното, ще ти дaм мотикa нa ръкa дa прореждaш цaревицa и дa блъскaш в " общото" текейсе! ***, хорaтa мрехa зa жълтите ви копейки в конц. лaгерa НРБ, огрaден с тел и мини по грaницaтa
99
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3 милиона емигранти ! Щастлив да бъде всеки българин предаден от българи-***!----------------------------------------------110 *** колко щяха да бъдат емигрантите , ако България не беше зад Желязната завеса , задавал ли си този въпрос .
98
1
 
8
 
! Отговори
браво от 103 преди 10 години
Доказахте колко "велик" е запада и колко щастливи трябва да сме ,че си затрихме държавата за да станем слуги !Като не броим 2-3 човека тук само се потите за глупости ,мен ми е ясно ,че не трябва да пониква семето на съмнението ,а на вас ви е ясно ,че е безмислено да показваш картинки на човек видял с очите си!3 милиона емигранти ! Щастлив да бъде всеки българин предаден от българи-***!
97
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
105 При това ГДР беше витрина социализма , чрез ГДР соца се хвалеше пред Запада , Помниш ли случая с МАЗДИТЕ и маздата с четирите седмици на Жени Жиквова , по принцип вноса на тези коли е бил за другарите от ГДР за Хонекер и сие но Тодар е успял да издейства няколко такива автомобила и за родната нменклатура и естествено за внучка си .НЯМАТЕ СИ ИДЕЯ КОМУНИСТИТЕ БАРАБАР С ЦЯЛАТА ИМ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ КОЛКО СА БИЛИ ЖАЛКИ , типична селяния до шия .
96
2
 
7
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Анонимен и Шоп Тодор Живков каза това за социализма тъй като имаше предвид че Горбачов направи с перестройката в СССР социалистическия лагер недоносче а не че соца е недоносче. Второ Анонимен не знам какъв е бил баща ти но дядо ми Алекси Иванов бе министър на земеделието и горите от март 1986 до декември 1988г и Секретар на ПП на БЗНС от 1976 до промените 1989г си спомням и времето и съм чел и цитирам междуправителствените спогодби подписани от Дядо ми за внос от Мароко Ирак Сирия и др. Страни за внос на Цитруси целогодишно. Спогодбите се намират в Централен Държ. Архив и всички могат да ги