"Родопи", ВТ и "Стюардеса" се връщат на пазара в Русия

"Булгартабак Холдинг" започва отново производството им
Обновена: 3 фев 2014 14:05 | 3 фев 2014 11:39, Елка Василева
171
"Родопи", ВТ и "Стюардеса" се връщат на пазара в Русия
Снимка: архив, Reuters

„Булгартабак Холдинг“ готви първите пратки цигари „Стюардеса“, „Родопи“, ВТ и „Опал“ за продажба в Русия. Това съобщи за руския вестник „Известия“ шефът на Асоциацията на производителите от тютюневата промишленост „Табакпром“ Андрей Межонов. Цигарите няма да бъдат произведени в България, а в цигарена фабрика в Брянска област.

В средата на януари „Булгартабак Холдинг“, чийто мажоритарен акционер е австрийската BT Invest GmbH – дъщерна компания на „ВТБ Капитал“, е подал заявка в Роспатент за ексклузивни права за използването на търговската марка „Родопи“. Регистрация за останалите брандове на компанията вече е получена, обясни патентният представител на „Булгартабак Холдинг“ в Русия Елена Гаврилова.

Още по темата
„Става дума за възстановяване на правата на компанията върху нейните исторически брандове. Това е голяма заявка за навлизане на руския пазар“, каза Гаврилова.

Генералният директор на цигарената фабрика в Брянска област Игор Моисеев съобщи за „Известия“, че неговата фабрика наистина произвежда цигари за „Булгартабак Холдинг“. „Ние изпълняваме ролята на производствена площадка, технологията, суровината и дори оборудването са предоставени от българската компания“, каза Моисеев.

За това на какви цени ще се реализират цигарите на руския пазар независимият експерт по тютюневия пазар Вадим Желнин каза, че те ще бъдат в ниския ценови сегмент.

Завръщането на марките „Родопи“, ВТ, „Стюардеса“ и „Опал“ на руския пазар беше очаквана стъпка от страна на българския производител, след като през 2011 г. дъщерна компания на руската банка ВТБ изкупи от правителството на България 79,83% от акциите на предприятието за €100,1 млн. Останалите акции продължават да са собственост на българското правителство.

Главна пречка за завоюването на руския пазар според анализатори по онова време бяха патентните спорове с компанията от Омск „СаШиКо“. Докато ВБТ сключваше сделката с правителството на България за закупуването на тютюневите активи, бизнесмените от Омск протестираха защитата на всички търговски марки на компанията в Русия. Съдебните дела със „СаШиКо“ продължиха до края на 2013 г. и приключиха с победа на „Булгартабак“, пише руското издание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
3
 
! Отговори
специaлист преди 10 години
Системaтa нa СИВ беше, прееби другaрчето си, кaзaно директно, мaкaр и вулгaрно! Сегa онуй временшните икон. отношения и политики ги величaят или съществa, които тогaвa не сa били родени, или стaри пaтерици, които сa бъркaли в кaцaтa с мед нaвремето! Ще ви кaжa и още нещо дa хвaлиш обирджийството, под формaтa нa ТКЗС, е нaхaлство, нaглост и геноцид! Дaaa геноцид е дa рaботи човек нa полето зa 20 ст. нaдницa нa ден, говоря зa 60- те г.! Дефилирaнето нa някaкви пaсквили и " договори" сa пълнa глупо
94
0
 
3
 
! Отговори
от103 до 102 преди 10 години
Мен ми е ясно къде работиш в момента ,по стилът ти се вижда.Но вземи да провериш какви глупости и бутафории си написал ,че просто дългоноското ще вземе да те глоби!Приятно изследване на демокрацията!
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е 25 години властта е ваша ,няма ги комунистите ,-----------------------103 там е работаат ,ч е заради такива като теб не се отървахме напълно от комунизма и все още си патиме от рецидивите му , опитваме се от лятото да се отървем но няма да е никака лесно , комунзима мутира ,адаптира се измисля все по завоалирани форми / Бареков / например само и само да излъже народа отново.
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе колхозници ,шофъори и чубанлък !Е 25 години властта е ваша ,няма ги комунистите ,а вие командвате по-умните откраднаха комунистически заводи,а по-протите стоят и си избиват комплексите по форумите като ни обясняват каква гадост било преди тях.Аман с тея банани ,да не сте ги ползвали за други цели ,че цялата ви доктрина се крепи на тях!Работа,сигурност,здравеопазване,армия ,индустрия ,горива,храна и всичко от първа необходимост го имаше в излишък!
91
2
 
3
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Шоп Точно държавните Плод Зеленчуци бяха най образцовите и чисти при социализма а Булгарплод бе най големия концерн за производство на плодове и зеленчуци на Балканите. Има на 28 октомври 1988г подписана спогодба от министъра на земеделието и горите Алекси Иванов с правителствата на СФРЮгославия ,СРРумъния и Р Гърция с която НР България получава право да купи акции от тяхните корпорации за производство на плодове и зеленчуци. На 23 септември 1988 министъра на земеделието и горите Алекси Иванов като председател на Българо монголската междуправителствена комисия открива в Монголия завод за к
90
3
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
до 95Така е да, понеже цитирам бай Тошо, значи съм българофоб. Понеже съм израстнал през 70-те на село и през 80-те в София и знам точно какво е мръсен социалистически Плод-зеленчук, затова съм българофоб.
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че как?! Американците разрешиха ли ви?
88
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
93 Шопе на кого ги приказва този *** за цитрусите , баща ми работеше в Балкантурист и знам какво значи зареждане ,а аз се наложи да работя 88-89 няколко месеца в склад на Българплод в центъра на София , от него се зареждаха ресторантите и хванах точно новогодишното зареждане , цяло чудо беше за нас в склада че имаше кашон с банани / да си купим де / . В същото време опашката на показния беше от Бр.Миладинови до Ботев на бул.Стамбо А бе тези *** янма ли да престанат с глупостите си
87
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
95 Не съм шопа но по големи българофоби от вас комунистите няма , вие разбираете патриотизма само и единствено през призмата на любовта си към Русия
86
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Живял съм по времето на соц-а и съм се редил на опашка за скапани домати. Имам чувството, че няколко сополиви активисти на малдежкото бсп се опитват да ми обяснят колко готино е било по времето на диктатурата на пролетариата.
85
2
 
6
 
! Отговори
до ШОП преди 10 години
Ти последно какво трябва да си?Ако беше русофоб айде схващам го ,ама ти си и тотален българофоб!В цялата ми кореспондениця със случайни и безимени до момента ,винаги ми е правело впечатление ,че обикновенно фобията говори за не-български прозиход!Та доидохме си на думата Анадолец или там каквото си ти защо мразиш Българите бе ,а се правиш на такъв ,че и на разбиращ!
84
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
през 1988г въведе разширена форма на личните стопанства---------------- И на другата година всичко рухна и Живков каза, че това е недоносче.
83
4
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До БСПМандарини Лимони Портокали Банани и дори Фурми и вече ги имаше целогодишно----------------- За стола на ЦК сигурно е имало целогодишно. И след година и половина Живков каза, че този социализъм е недоносче.
82
1
 
5
 
! Отговори
Министър А. Иванов преди 10 години
До Шоп Не само че изнасяхме милиони тонове селскостопанска продукция но точно при Тодор Живков НР България с министър на земеделието и горите Алекси Иванов през 1988г въведе разширена форма на личните стопанства и прокара в Правителството Решение 170 от 4 ноември 1988 с което ограничи текучеството на работната ръка в сел. стопанство много селяни и започнаха да обработват земята чрез тях а предната 1987 ноември месец министър Алекси Иванов договори с ФАО Създаване на център за селскостопански кадри и много хора се обучиха и върнаха на село.
81
9
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Държавните "Плод зеленчук" бяха едни мръсни дюкяни, миришещи на гнило, които сега ХЕИ щеше да затвори на минутата. Всичкото високо качество се изнасяше за долари, а българите ядехме кални домати и чушки. И Путин в момента прави същото - купува си малко политическо партньорство, отдавайки мужиците да потребяват нискокачествени ***. Просто ползва пазара като ресурс - днеска плюе по молдовските вина, че са ***, утре пак ги пуска на крепостниците да се наливат.
80
0
 
11
 
! Отговори
громов 2 преди 10 години
но в същото време аз лично мога да кажа че и в останалият свят небеше много по-добре-например гърците започнаха да живеят добре след 1980год,италянците след 1978год англичаните след 1978год-така че не всичко у нас е било лошо.Лошото в момента у нас е всичко-като почнеш от стоките --та стигнеш до хората---злобни и зависливи --арогантни и алчни--това е истината...
79
0
 
9
 
! Отговори
БСП преди 10 години
До Анонимен Що се отнася несретнико до плодовете и зеленчуците в държавните плод зеленчук не само че българските плодове и зеленчуци бяха в изобилие но и именно през 1987 и 1988г се подписаха спогодби с Мароко, Лаос, Ирак , Сирия и др за постоянен внос в България на Цитрусови плодове от там влючително Мандарини Лимони Портокали Банани и дори Фурми и вече ги имаше целогодишно . От Ирак бяха внесени няколко милиона тона фурми. С помоща на Кипърски специалисти почнахме от 1988г да отглеждаме Цитруси като Киви в Южна България
78
0
 
15
 
! Отговори
громов преди 10 години
Интересни коментари!?!? Аз живях в Швеция 17 год,та са ми разказвали шведите за нашата продукция по времето на соца.Мнението им беше че стоката е била с исключително качество-консерви,зеленчуци,месо-предимно агнешко,одяла-даже един помнеше че са от Сливен,кашкавали и сирена,подправки,фаянс и порцелан и всякакви ядки...Това са техни думи-не си измислям нищо-не обичам ***,но стоките тогава имаха качество...Това че имаше и времена когато магазините бяха празни е вярно-но в същото време------
77
4
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До до 75Точно с износ на селскостопанска продукция, Живков навремето закупи модерни за времето си машини от Запада и ни направи индустриална страна.--------------------- И като ни направи индустриална страна, селяните отидоха да работят в града и се оказа, че няма кой да обработва земята. И Живков каза, че е създал недоносче.
76
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Много видялИ като врътна кранчето на Грузия какво ??? Грузинците почнаха да купуват от Азербейджан :))) и резултата какъв е ? след 6 месеца Газпром се върна в Грузия като в момента продава там на цени под 200 долара за 1000 куб.м., а Грузия отчита 5пта поредна година ръст БВП от над 4 %, подредиха се в челната десетка по лекота на бизнес и привличат по 4 млрд. долара годишно, между впрочем, Грузия в момента е страната с най-ниска корупция в Източна европа