Белият дом размаха пръст на Русия: Не повтаряйте Крим!

САЩ поискаха Путин да спре опитите за дестабилизиране на Украйна
Обновена: 13 апр 2014 09:33 | 13 апр 2014 07:45,
271
Белият дом размаха пръст на Русия:  Не повтаряйте Крим!
Снимка: БТА

Белият дом предупреди Русия да не предприема нови военни действия срещу Украйна, след като въоръжени сепаратисти превзеха административни сгради в източния град Славянск, като заяви, че ситуацията напомня случилото се наскоро в Крим, предаде Ройтерс.

"Обезпокоени сме от съгласуваната кампания, която виждаме да протича днес в Източна Украйна, извършвана от проруски сепаратисти, вероятно с подкрепата на Русия, които подстрекават към насилие и саботажи и се стремят да подкопаят и дестабилизират украинската държава", каза снощи Лора Лукас Магнусон, говорител на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Още по темата
По думите й вече сме ставали свидетели на подобни "така наречени протестни действия в Крим" преди подготвеното анексиране към Русия. "Призоваваме президента Владимир  Путин и неговото правителство да прекратят всички опити за дестабилизиране на Украйна и предупреждаваме да няма по-нататъшна военна интервенция", допълни тя.

В телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров държавният секретар на САЩ Джон Кери е изразил "силно безпокойство" от вчерашните нападения на въоръжени проруски активисти срещу сгради на администрацията и милицията в няколко населени места в Източна Украйна, предаде АП.

Според съобщението на Държавния департамент Кери е казал, че тази нападения са били "дирижирани и синхронизирани като предишните в Източна Украйна и Крим". Кери ясно заяви, че "ако Русия не предприеме стъпки за намаляване на напрежението в Източна Украйна и не изтегли войските си от украинската граница, ще понесе допълнителни последствия", обяви външнополитическото ведомство на САЩ.

По-рано тази нощ ИТАР-ТАСС съобщи, че в същия телефонен разговор Лавров обяснил на Кери, че напрежението в Украйна и нейните южни и източни райони се дължи в частност на това, че властта в Киев "игнорира законните интереси на руското и рускоезичното население".

Междувременно Белият дом обяви в друго изявление, че вицепрезидентът Джо Байдън ще посети на 22 април Киев за срещи с правителството и представители на гражданското общество преди президентските избори в Украйна през май. "Вицепрезидентът ще подчертае силната подкрепа на Съединените щати за единна и демократична Украйна, която сама прави избора за своето бъдещо развитие", се казва в изявлението, цитирано от Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЩО!
167
1
 
17
 
! Отговори
Смешно е! преди 10 години
Белия дом: Не повтаряйте КРИМ! Кремъл: не повтаряйте КИЕВ!
166
2
 
27
 
! Отговори
не син преди 10 години
Единствените,които може би не са разбрали,че САЩ е голямото световно зло са западните му сателите ! Или просто алчността им ги обединява !
165
3
 
31
 
! Отговори
Иван преди 10 години
До rusofobМожеше да е Англия или друга страна да ни е освободила,ама НЕ!Русия ни освободи,а Англия и другите страни гледаха само как османската империя ни коли като зайци!Все пак 200 000 хил.руски войници си оставят костите по-българските земи за да я има България и такива като тебе,за който освободителната войната е "детска работа"и "случайно стечение на ообстоятелствата".Независимо от това какво е целяла Русия-факт е че са ни освпбодили,факт е че са си проляли кръвта за нас!
164
21
 
1
 
! Отговори
rusofob преди 10 години
Do IvanMn si tap. Rusia ni e pomagala imenno zatova - za da ima sega tapaci kato tebe koito da ia podkrepiat. Prosto igra na geopolitika i vlianie, spokoino mojeche da ni osvobodi anglia a ne rusia, prosto taka sa se stekli nestata. V momentaobache rusia raboti protiv interesite na bulgaria i samo komunusticheski podlogi kato ataka i bolen siderov ne go razburat
163
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Белият дом размаха пръст на Русия,I PUTIN GO PREMESTI V DRUGIA KRA4OL
162
4
 
38
 
! Отговори
Иван преди 10 години
До rusofobЕй русофоб,ако не беше Русия в момента най-вероятно щеше да си ***,а жена ти да ходи с фередже!Русия винаги е помагала на България-руско турската освободителна война,безплатните енергийни доставки за България до 1986 година,строежа на големите заводи,необятните руски пазари,които ни купуваха *** и вървеше икономиката на страната!да Русия за разлика от"западните ни партньори"винаги е помагала!
161
2
 
50
 
! Отговори
Светли преди 10 години
Каквото и да говорят Путин е истински държавник и президент,от както е на власт за 14 години заплатите в русия са нараснали 19 пъти,валутно златните резерви са увеличени 30 пъти,национализира всички големи газови и петролни находища!Този човек успя да изправи Русия от дъното,възвърна националното самочувствие на русия,и успя да върне мястото на Русия,като световна супер сила!За разлика от нашите дупедавци и продажни политици,Путин е истински държавник,които си защитава националните интереси!
160
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Директорът на ЦРУ Джон Бренън посети Киев и проведе няколко тайни срещи с ръководители на силовите ведомства на Украйна, предаде Интерфакс, като се позовава на източник от Върховната Рада.По наши сведения директорът на ЦРУ е пристигнал в украинската столица не под свое име, пояснил източникът.По непотвърдени данни решението за силовата операция в Славянск било взето под подтика на шефа на американското разузнаване.Както БГНЕС вече информира, в град Славянск, където проруски активисти завзеха вчера няколко обществени сгради, включително отделение на милицията, започна силова операц
159
13
 
1
 
! Отговори
rusofob преди 10 години
V toia forum e palno s rusofilska paplach...*** ruski podlogi otivaite v sibir da lapate tashacite na lyubimia vi ***. To taka ili inache ot rusia ste ostane samo sibir..sled kato USA se razprzvi s taia kochina i izbie 100 na milyona rusku svine!
158
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
USA ludi li sa ili na ludi se praviat?
157
2
 
30
 
! Отговори
Петко преди 10 години
Американците да не размахват пръсти,че това не им е Сърбия,Ирак,Афганистан или Либия,това е Русия-страната с най-големия и потдържан ядрен арсенал в света!За товса и реални санкций срещу Русия няма,само приказки и някакви визови забрани,че туко виж Русия наложила санкций на запада-я ще спре кранчето на петрола и газта за Европа,я ще спре извозването на американски астронавти в космоса!Истината е че всички са много зависими от Русия!
156
2
 
33
 
! Отговори
88 преди 10 години
САЩ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВИНИ ПРЕД ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЗА БОМБАДИРИВКАТА НАД СЪРБИЯ...КАКВО И ДА ГОВОРЯТ ТОВА НИКОЙ НЕ ЗАБРАВЯ ...И ТО СЛЕД ВСИЧКО ТОВА ДА ИМА НАГЛОСТТА ДА Е СЪДНИК ...ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СЕ ИЗВИНИ И ЗА ХИЛЯДИТЕ МИРНИ ЖЕРТВИ В ИРАК ЛИБИЯ АВГАНИСТАН ДА СЕ СНИЖАТ И ВЕЧЕ ДА НЕ ГОВОРЯТ
155
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И Обама разбра,че с Русия на глава не се излиза,аман заман недейте продължава с вашите подвизи!!!
154
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 191Да, бе, и да не оставят място за обикновени дървени глави като теб!
153
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен185А тези на Майдана какви бяха? Немаскирани и невъоръжени, а?
152
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 191,otivai da pravi6 svirki na xamerikan4etata,ibrik4ii4e
151
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия трябва спешно да бъде интегрирана в ЕС и Западна Европа. Мнението на бившия специален съветник на френския президент и създател на Европейската банка за възстановяване и развитие Жак Атали е толкова парадоксално, колкото и еднозначно.САЩ ca прoтив.
150
1
 
4
 
! Отговори
До 183 преди 10 години
До АнонименНе в челния, а в кафявия :))))
149
2
 
38
 
! Отговори
Иво преди 10 години
АМЕРИКАНСКИЯ *** РАЗМАХВА ПРЪСТ,И КАКВО ЩЕ СТАНЕ ***.