Белият дом размаха пръст на Русия: Не повтаряйте Крим!

САЩ поискаха Путин да спре опитите за дестабилизиране на Украйна
Обновена: 13 апр 2014 09:33 | 13 апр 2014 07:45,
271
Белият дом размаха пръст на Русия:  Не повтаряйте Крим!
Снимка: БТА

Белият дом предупреди Русия да не предприема нови военни действия срещу Украйна, след като въоръжени сепаратисти превзеха административни сгради в източния град Славянск, като заяви, че ситуацията напомня случилото се наскоро в Крим, предаде Ройтерс.

"Обезпокоени сме от съгласуваната кампания, която виждаме да протича днес в Източна Украйна, извършвана от проруски сепаратисти, вероятно с подкрепата на Русия, които подстрекават към насилие и саботажи и се стремят да подкопаят и дестабилизират украинската държава", каза снощи Лора Лукас Магнусон, говорител на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Още по темата
По думите й вече сме ставали свидетели на подобни "така наречени протестни действия в Крим" преди подготвеното анексиране към Русия. "Призоваваме президента Владимир  Путин и неговото правителство да прекратят всички опити за дестабилизиране на Украйна и предупреждаваме да няма по-нататъшна военна интервенция", допълни тя.

В телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров държавният секретар на САЩ Джон Кери е изразил "силно безпокойство" от вчерашните нападения на въоръжени проруски активисти срещу сгради на администрацията и милицията в няколко населени места в Източна Украйна, предаде АП.

Според съобщението на Държавния департамент Кери е казал, че тази нападения са били "дирижирани и синхронизирани като предишните в Източна Украйна и Крим". Кери ясно заяви, че "ако Русия не предприеме стъпки за намаляване на напрежението в Източна Украйна и не изтегли войските си от украинската граница, ще понесе допълнителни последствия", обяви външнополитическото ведомство на САЩ.

По-рано тази нощ ИТАР-ТАСС съобщи, че в същия телефонен разговор Лавров обяснил на Кери, че напрежението в Украйна и нейните южни и източни райони се дължи в частност на това, че властта в Киев "игнорира законните интереси на руското и рускоезичното население".

Междувременно Белият дом обяви в друго изявление, че вицепрезидентът Джо Байдън ще посети на 22 април Киев за срещи с правителството и представители на гражданското общество преди президентските избори в Украйна през май. "Вицепрезидентът ще подчертае силната подкрепа на Съединените щати за единна и демократична Украйна, която сама прави избора за своето бъдещо развитие", се казва в изявлението, цитирано от Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
35
 
! Отговори
*/* преди 10 години
Като нападнаха Сърбия кого подкрепяха щатите?Защо нападнаха Ирак?Защо нападнаха Панама,Афганистан(не че обичам талибаните),защо подкрепят една промохамеданска държава каквато е Турция,защо дадоха гръб на косоварските алабанци?Какво право имат да се месят във втрешните работи на държавите?Това че нашето правителство и ПРЕЗИДЕНТ са нагъзени, не ни дава основание да сме съпричастни с НАТО и бюрократите от ЕС.
147
2
 
36
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
Хората протестираха в Юго-Източна част на Украйна изискват рефернедум. Това е тяхното право, не е ли така? Но власти от Киев отговорят на тях само с военното насилие. Това се нарича перфектна "западната демокрация".
146
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На маскирани и въоръжени хора, издигащи барикади, кой ще им цепи басма?
145
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
USA....razmahvashtiya prist e za ustata vi!! taka shte si ostanete, s laynyaniya prist v ustata! Rusiya nyama nujda nito ot vas , nito ot EU! pazrite veche sa na istok, Indiya, Kitay, indoneziya i Koreya,Yaponiya!! S tezi strani Rusiya izvurshva 75% ot pechalbata si! Rusiya nyama nujda ot nikogo, tya si ima vsichko!!
144
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Белият дом размаха пръст на Русия...размахания пръст може да си го сложите в черния дом
143
2
 
26
 
! Отговори
AMER. SGAN преди 10 години
NAPRED BRATIA RUSI,MA...TA IM NA AERIKANSKITE IBRIK4II
142
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Славянск вече има жертви. Тежко въоръжение срещу невъоръжени хора. Операцията започнала благодарение на представител на ЦРУ, който през нощта е посетил Киев.
141
2
 
32
 
! Отговори
До Василев преди 10 години
Немците научно технически пращаха едни в газови камери, други съвсем научно технически пращаха в огнищата, трети пък съвсем научно са ги разстрелвали, върху други пък са си правили медицински научно технически експерименти с газ, отрови, оперативни намеси.... И така Василев,100г напред викаш а ?
140
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЖИДОВСКАТА ГЕЙ ПАСМИНА ОТ КИЕВ ДОШЛА НА ВЛАСТ ЧРЕЗ ПРЕВРАТ ИЗВЪРШЕН ОТ НАЦИСТКАТА БАНДЕРОВСКА *** ЗАПОЧНА ОТКРИТА ВОЙНА СРЕЩУ 20 МИЛИОННОТО РУСКО НАСЕЛЕНИЕ НА УКРАЙНА ,ЗАТОВА Е ВРЕМЕ РУСИЯ ДА СЕ НАМЕСИ И ДА ОТГОВОРИ С ЦЯЛАТА СИ ВОЕННА МОЩ НА ТЕЗИ ЦИОНИСТКИ *** ОТ МАЙДАНА И ТЕХНИТЕ ЗАДОКЕАНСКИ РЕПТИЛСКИ ГОСПОДАРИ ,ПО ДОБРЕ 3 СВЕТОВНА ВОЙНА ,ОТКОЛКОТО САТАНИНСКИ ЗАПАДЕН СВЕТОВЕН РЕД ПРИ КОЙТО ЩЕ БЪДЕМ РОБИ С ЧИПОВЕ В ЗАДНИЦИТЕ ,ИЛИ ЩЕ ИМА МИР И СПРАВЕДЛИВОСТ ПО СВЕТА ,ИЛИ ДА СВЪРШВА ВСИЧКО
139
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Обезпокоени сме от съгласуваната кампания, която виждаме да протича днес в Източна Украйна, извършвана от проруски сепаратисти, вероятно с подкрепата на Русия, "Аха ВЕРОЯТНО с подкрепата на Русия, на това му казвам аз "твърди" доказателства. Май руснаците, ВЕРОЯТНО, има шанс, евентуално да предположим, че почти сигурно изглежда, че сякаш може би са замесени.
138
7
 
56
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Българите, подкрепяме по скоро Путин отколкото смешниците от Европа или онзи черния от зад океана. Това ЗЛО, САЩ пращат куфари с пари на терористи за сваляне на законни правителства и после заплашват недоволните от това със санкций. Всички са истерични, нервни и летят насам натам да се видят с този и онзи само и само да им мине номера с Украйна. Е няма, нагазихте дълбоко в свойте ла*на. Сега Русия ще ви смаже !
137
2
 
50
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
А пък Русия размаха един среден такъв на негърския дом!
136
3
 
39
 
! Отговори
До Василев преди 10 години
Ако немците бяха победили теб нямаше да те има. Най вероятно твойте родители щяха да са на дим. Ако не за дим то за *** или безплатна работна ръка в някой конц лагер. Теб Василев щяха да те кръстят с номер, изпии си предписаните успокойтелни и си лягай.
135
2
 
52
 
! Отговори
гио преди 10 години
обезпокоени от руската кампания били. Чисти скапаняци са САЩ. Гледат само техния интерес и тази ситуация в Украйна те я създадоха след като искаха да махнат про руското правителсвто, даже си и признаха, че са наляли 5млрд. с тази цел. Целта на САЩ е ясна да се, постепенно да се изолира Русия и след това да разпокъсат и сложат техни марионетни правителства и заграбване на ресурсите.Същото вече е приложено в България. Радвайте се на ЕС и НАТО
134
2
 
31
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Анонимен 171Ти за себе си смяташ, че си по-умен от Путин ли? Като кажеш "Путин" всички знаят кой е. А теб кой те познава?
133
47
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин ако е умен си представям останалите комунисти на какво ниво са.
132
2
 
45
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Нищо не е в състяние да уплаши Путин. Той е достатъчно умен да предвиди всички възможни дуйствия и противодействия, и няма да загуби играта, каквото и да е решил. Единственото разумно решение, за да не се разпарчедоса Украйна, е страната да се федерализира, с широки пълномощия на районите - точно това, което Путин предложи. Но и това решение е в негова полза. Запада не може да си прости това, че няма разумен ход, и в безсилието си "размахва пръст", понеже друго не може да направи.
131
3
 
39
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
А Путин позволяваше ли си да размахва пръсти, когато американската *** дестабилизираше законната власт в Киев и насърчаваше фашагите да вземат насилствено властта. Сега пак да бъдело тяхното, е няма как да стане - отворихте кутията на Пандора скъпи американски *** и сега ще си сърбате попарката - бая ще ви приседне между впрочем :))))
130
2
 
30
 
! Отговори
emil.popov.35 преди 10 години
А Путин позволяваше ли си да размахва пръсти, когато американската *** дестабилизираше законната власт в Киев и насърчаваше фашагите да вземат насилствено властта. Сега пак да бъдело тяхното, е няма как да стане - отворихте кутията на Пандора скъпи американски *** и сега ще си сърбате попарката - бая ще ви приседне между впрочем :))))
129
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гадни американци, стойте си в Америка, пушете си марихуаната и оставете света на мира!