ЕС настоява за разследване на събитията в Одеса

Аштън призовава виновниците да бъдат изправени пред правосъдието
Обновена: 3 май 2014 21:50 | 3 май 2014 19:31, Анисия Иванова
241
ЕС настоява за разследване на събитията в Одеса
Катрин Аштън. Снимка, архив БТА

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън настоя днес за независимо разследване на обстоятелствата, довели до множество убити и ранени в Одеса.

Още по темата
Аштън призовава виновниците да бъдат изправени пред правосъдието. По нейните думи събитията трябва да доведат до размисъл, а украинците трябва да използват момента, за да преодолеят изкуствено насаденото разделение от последните месеци. 

ЕС приканва всички да бъдат максимално сдържани и да не използват случая за допълнително нагнетяване на омраза и за предизвикване на безсмислено насилие. Аштън настоява всички политически сили да поемат своята отговорност и да преминат към мирен диалог, за да намерят изход от кризата. Според нея всички страни, подписали споразумението от Женева, трябва да увеличат усилията си за неговото приложение. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: УкрайнаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пак обяснавам...Украйна си издава ядрените оръжия.Русия и САЩ гарантират целостта на Украйна.Русия нарушава договора...
118
1
 
20
 
! Отговори
берия преди 10 години
сащ настояват,евросъюза настояват ,празни приказки . Ако ви е стискало щяхте да поведете ефективна битка срещу фашизма в украйна.КОЙ ,НАСЪСКА НА МАЙДАНА ? КОЙ ИМ ПЛАЩА ДА ПРЕДИЗВИКАТ БЕЗРЕДИЦИ И ХАОСТ ? КЕРИ И ГАДНАТА АМЕРИКАНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ ,ЗАЕДНО С БЕЗГРЪБНАЧНИТЕ ЕВРО ЧИНОВНИЦИ СА ЦИНИЧНО ВИНОВНИ.ЛЪЖАТА ИМА ГРАНИЦИ,ИСТИНАТА СЕ ЗАМЪЛЧАВА ,РЪКАТА НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В БЪЛГАРИЯ ПРОЗИРА . ТЕ ВЛИЯЯТ ДА НЕ СЕ ЧУЕ ИСТИНАТА . ПОЗОР !
117
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
последният път когато имаше ,,независими разследвания'' -видяхме какво стана в Ирак-още се търси това химическо оръжие.Не може да има независимо разследване,от зависими и предубедени хора
116
1
 
6
 
! Отговори
/// преди 10 години
Сигурно съдът в Хага ще ги съди фашистите и сепаратистите.Крадецът вика дръжте кардеца!
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТервелОооо ,пичага ти събуди ли са ?
114
1
 
17
 
! Отговори
Лора преди 10 години
1Не ви прощавам за нищо господа,за хубавата просешка тояга,за дрипавата скъсана торба,която елитът сръчно ни надяна!Не ви прощавам за нощите без сън,нали очите гладни не заспиват.Не ви прощавам хаоса навън,където ни насилват и убиват!Не ви прощавам за лудите сред нас,които са щастливи без причина,усмихват се, говорят си на глас.Не ви прощавам затова, че са мнозина!
113
1
 
15
 
! Отговори
Лора преди 10 години
2 Не ви прощавам за тия дето с викполитат от високите етажи,от бедността спасили се за миг,размазвайки се долу на паважа!Не ви прощавам за скъпите колии за откраднатите милиони,за пищните ви мраморни дворци,дори за наглостта да сте спокойни!От името на нашия народ,одрипавял и гладен, не ви прощавам!А дали ще ви прости Бог?Съмнявам се, дълбоко се съмнявам! Никола Статков
112
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това нещо определено ще плаща в Нюрнберг като подпалвач на война.Луганск и Донецк обявиха война на Киев , обща мобилизация и военно положение. След палежа в Одеса и разстрела на 10 мирни жители без оръжие от черните ризи шансовете за преговори драстично намалели.
111
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слава России !
110
13
 
4
 
! Отговори
агент Щирлиц преди 10 години
Путин ***! Вече е ясно на всички.
109
2
 
3
 
! Отговори
slyga na satana преди 10 години
samo afrika she spasi europe. SATANA YDAR po *** bez moral alchni
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
къде прочетохте че великоббритания напусна ес със референдум, това вярно ли е, ако е вярно мисля че много държави ще ги последват
107
7
 
6
 
! Отговори
агент Щирлиц преди 10 години
Вече е ясно на всички!
106
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой е виновен за всичко това ставащо в Украйна.Сащ плащаха но не предвидиха ,че падането на Юнокович ще доведе до тук.Ще има не десетки а хиляди обити.Един народ се избива под егидата на Америка и оня черния президент.Коклко им плащат за да се избият тези хора.Кога Одеса беше в Украйна освен при Сталин .Къде бягаха нашите през турското робство в Русия или в украйна .Такавя страна просто не е имало.
105
1
 
22
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Американската машина за преврати: унищожение на демокрация от 1953 г.Усилията на САЩ за отстраняването на чуждестранни правителства правят света по-опасен и по-малко справедлив.Скоро след американския преврат в Хаити през 2004 година, когато бе отстранен президентът Жан-Бертран Аристид, имах възможността да чуя словото на адвоката му Айра Кързбен, произнесено в Маями. Своята рече той започна със загадка: "Защо във Вашингтон никога не е имало преврати?" И веднага даде отговора: "Защото във Вашингтон няма посолство на САЩ". Тази встъпи
104
10
 
3
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Ако бях украински политик щях да гръмна АЕЦовете .След нас потоп. Мойе и на мен да ми е гадно ,но и другите ще страдат.
103
1
 
22
 
! Отговори
ЧИСТА ПРОБА ГЕНОЦИД! преди 10 години
ИЗБИВАНЕТО НА СОБСТВЕНИЯТ НАРОД ... Е ЧИСТА ПРОБА ГЕНОЦИД!!!!Дори Янукович не изкара армията срещу народа си, но Турчинов го задмина и скоро ще настанат интересни времена.Ония дето опожариха Киев избиха сумати невинни граждани и превзеха властта с преврат били патриоти, а тия сепаратисти, окупатори и терористи????В скоро време ша има народен съд за американоподлоговите ТЕРОРИСТИ дет скачат на народа!!! Никой МАСОВ УБИЕЦ не е прокопсал кат е убивал народа си!!!
102
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТУКА НЯКОЛКО МАЙМУНИ СА ГИ ИЗПУСНАЛИ ОТ ЖУНГЛАТА И ПЛЮЯТ ПО РУСИЯ. АМА АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ СЕГА ЩЯХА ДА ХОДЯТ С ПИСКЮЛЧЕТА НА ГЛАВИТЕ. АКО ИМАХА ТАКИВА ЗАЩОТО МОЖЕШЕ И ДА ИМ ГИ РЕЗНАТ КРАТУНИТЕ. И ЩЯХА ДА ГИ ОБРЕЖАТ ТА ДА СЕ НАПИКАВ.Т У ГАЩИТЕ СИ.
101
1
 
17
 
! Отговори
До 103 и 104 преди 10 години
Ти лежи на това ухо, че Украйне ще е член на НАТО и ЕС. ***, Украйна въобще няма да я има или ще има такова образование, някаква западна област, от полските територии, които на никого не са потрябвали.А колкото до минусите, не се съмнявам че сте учудени, но на страната на Русия е правдата, затова са силни и хората им симпатизират.И те са имали своите лоши моменти в историята, а историята на европа да не е нещо друго - терор, убийства, завземане на територии.Но вече е 21 век, защо пак фашизъм?
100
1
 
25
 
! Отговори
Какъв чеп търсите преди 10 години
"Братя американци". Какъв търсите в една държава, която е на 15 хиляди километра от вашите граници? Дали ви иска украинският народ или се самопоканихте като миротворители. Видяхме вашето миротворчество във Виетнам, Ирак, Афганистан, Либия, Египет ,....Лесно "изнасяте" вашата демокрация. С бомби и смърт....... а Сърбия помните ли!!!