Зеленски е наясно, че Украйна няма да успее да си върне всяка окупирана земя

Става дума за анексирания Крим
29 май 2022 17:09, Нели Христова
161
Зеленски е наясно, че Украйна няма да успее да си върне всяка окупирана земя
Снимка: БГНЕС

"Условията в Донбас са неописуемо трудни, докато Русия се опитва да овладее цялата територия на Донецка и Луганска област, и Киев съзнава, че не може да си върне всичко, окупирано от Москва по военен път". Това признани направи украинският президент Володимир Зеленски в телевизионно обръщение днес.

Зеленски изрази увереност, че завзетите от нахлуването на Русия от 24 февруари насам земи ще бъдат отвоювани, но това "изглежда няма да стане с останалите". Украинският президент има предвид анексирания през 2014 г. полуостров Крим и овладените от проруски сепаратисти през същата година части от Донецка и Луганска област, провъзгласени от тях за "Донецка народна република" и "Луганска народна република". За тях бяха подписани и т. нар. Мински споразумения, които предвиждат начина, по който те да останат в Украйна, но впоследствие Русия ги призна за независими.

Володимир Зеленски изрази надежда, че съюзниците все пак ще предоставят достатъчно оръжия и че в следващите дни се очакват "добри новини" по въпроса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срещу рашките трябва да пуснат афгани, че много ги е страх от тях рашките, защото много ги трепат!
105
9
 
6
 
! Отговори
Zеленски преди 2 години
До ЕС 500. А от *** няма загинали, така ли? По тях бомби не падат. Смешен ***.
104
1
 
2
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
До 100, 101. Що за глу.пости си написал. Май твоята дрога ти идва в повече.
103
7
 
5
 
! Отговори
До 111 преди 2 години
Говорим за 21 век! А иначе всяка държава в миналото е водила завоевателни войни! Ние също! Сега сме 2022 година! Не може да си връщаш стари граници! По тази логика всички трябва да воюват! Баницата вече е разделена!
102
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка украинска ракета - пирон в ковчега на магучая!
101
3
 
7
 
! Отговори
Мажат им ските преди 2 години
и им пускат ТОС-2 за отскок! А укритата си мислят че дъжд вали!
100
4
 
14
 
! Отговори
До 109 Анонимен преди 2 години
Вие чувате ли се какво говорите. Може би не знаете за Войната между САЩ и Мексико. Взели са им Тексас. Освен това на Юг практическиконтролират всичко и смучат ресурсите на всички латиноси. А ако някой се протовопостави. За справка вижте Венецуала или Куба. Наскоро направиха пореден преврат в Боливия и свалиха демократично избран преИдент защото искаше да национализира находищата на Литий. Та такива неща за съседите на ФАЩ!!
99
3
 
9
 
! Отговори
Искандери хвърчаха преди 2 години
и в Харков мачкаха наред. Укритата в чудо се видяха. Не знаят откъде им идват ракетите. Хвърлили и унифоеми и всичко и запрашили към Киев да палят чергата на Зеления. Ама той отдавна е навън и си живее живота. От всеме на време само пуска по някой шеговит коментар да разнообрази атмосферата.
98
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка е къде по мощна военно държава, но съседите и не се чувстват заплашени, а даже са спокойни и се чувстват защитени! Да си съсед на русия npocто е малшанс!
97
3
 
12
 
! Отговори
Ес 500 преди 2 години
Изстреляха днес и помляха казарма цяла. Всичко стана мармалад. Затова Зеленката е обезверен нещо. НЕма страшно Зеленка. От ФАЩ са ти казали. До последния Украинец ще се биете. Има още много.
96
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна и Македония много си приличат. И двете държави са изкуствено създадени миналия век. И двете държави са яростни националисти и шувенисти, защото много добре знаят, че няма такава нация за която се представят. И двете нови държави нямат собствена история, бит и култура, но се стремят да създадът такаива чрез кражби и масова пропаганда..
95
2
 
12
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
А наясно ли е,че много скоро,ще загуби всичко?Гл.уп.ав сламен човек.
94
5
 
9
 
! Отговори
До С ТОС-1 преди 2 години
Чува се че в Киев пърдяли и събирали газ в бутилка. Готвели *** бомба. С един замах щели да спечелят войната.
93
6
 
9
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Гадни украинци.
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82 Мечтай си, блаженни са вярващите, пиши пак нещо такова в края на войната, да не се скриеш в дупката си от срам и неудобство...
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и на путин в сценария друго пишеше!
90
3
 
8
 
! Отговори
На наркомани вяра преди 2 години
нямай!!Кзват ти едно правят друго. За дрогата всичко продават. Тоя е типичен пример. Цяла държава на скрап наряза и изнесе.
89
3
 
10
 
! Отговори
От гробовете преди 2 години
Да вади мъртвите нацяги и да ги хвърля в боя и тях. Кокал връз кокал да не остане. Всичко на пепел да стане и да се пръсне по ветровете. Чак тогава мисията на Зеления нарко-клоун ще е изпълнена и ще си се върне в Маяни да си пие коктейла на плажа и да си харчи милионите.
88
3
 
12
 
! Отговори
Тов па нарко-гном преди 2 години
Ден не може да мине без пет шест коментара на тоя. Аман вече от нацисти. То бива бива ама СЕМ да се задействат и да го санкционират.
87
0
 
11
 
! Отговори
НЕ преди 2 години
Настояваме да продължавате да се биете и пълна мобилизация. Оръжията идват а вие се биите до последния украйнец! Тая война ще завърши само с бой НИКАКВА дипломация!