Севернокорейски войници за трети път пресичат границата с Юга

Южнокорейските военни са произвели предупредителни изстрели
21 юни 2024 09:15, Елка Василева
28
Севернокорейски войници за трети път пресичат границата с Юга
Снимка: архив, БГНЕС

Южнокорейски военни са произвели предупредителни изстрели, след като севернокорейски войници са пресекли границата вчера, съобщи днес агенция Йонхап, позовавайки се на Съвместния комитет на началник-щабовете, предаде Ройтерс.

Войниците се върнали веднага, щом прозвучали предупредителните изстрели,  гласи информацията на Йонхап. Те са нарушили военната демаркационна линия през средата на демилитаризираната зона (ДМЗ), където работили около 11 ч. местно време в четвъртък, съобщи Южна Корея.

Това е поне третият подобен инцидент за този месец, уточнява агенцията.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Балкани
Жегата ли уби няколко туристи, които изчезнаха в Гърция?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Радев преди 1 седмица
Това са поредните котешки Каваци които Путин ги подкоросва ,по Куба по Корея ,Виетнам димек натиснете украинците да се съгласят да отстъпят Донбас че иначе,,,,,,,
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Корея е нагледен пример на това коя система на управление е по-добра . Един народ един манталитет дори мисля северна Корея с по напреднали икономически при разделение и след няколкодо десетилетия на юг имаме , Самсунг ,LG, Kumho, Hankook , Хюндай ,Киа и още и още и още и на север дебелак с ракети и глад
24
2
 
4
 
! Отговори
Няма преди 1 седмица
По-лоша система за една държава от едноличен режим който, изповядва национал социализъм или комунизъм. И докато национал социализма не се среща вече, то комунистически режими бол
23
1
 
4
 
! Отговори
До VladTepes преди 1 седмица
да де ама то южно корейците НЕ искат да гладуват и измират от глад докато управляващия им свинчо плющи и яде по 20-30 пъти на ден! Така, че те южно корейците се пазят много от това при тях да не стане както беше и тука до преди 30 и нещо години!
22
2
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 1 седмица
Да ги пуснат и да започнат обединение на Северна и Южна Корея в единна абсолютна феодална монархия с теократични елементи и династия Ким начело.
21
1
 
4
 
! Отговори
До Гризел преди 1 седмица
така е един народ са, но едните, северна корея един чужда на тях човек ким чен ун им разправя, как той е господ бог, как знае и може всичко и те трябва да му се подчиняват като на господ бог! Отделно им се пълнят главите с това как северна корея е спечелила световното по футбол и как са успели да кацнат на слънцето и т.н.! Но пък понеже ким чен ун може всичко то той явно изяжда цялата храна на северна корея, виж го къв е по размери, и поради това северно корейците мрът от глад! Та така!
20
1
 
9
 
! Отговори
Чиченеца преди 1 седмица
Да ги пуснат да минат. Едва ли ще се върнат обратно след като се нахранят.
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия от глад ще нахлуят в Южна Корея.
18
5
 
2
 
! Отговори
Гризел преди 1 седмица
Двете Кореи не са ли един народ,въпреки различията?Наистина ли ще воюват помежду си,заради чужди интереси?
17
2
 
4
 
! Отговори
До Атмаджа преди 1 седмица
то само храна да не произвеждат! Те и оръжията дето ги произвеждат като ги знеш Т14 ракети кинжал самолети СУ57 и ти става и смешно и ти се плаче! От една страна понеже тези оръжия, видя се нагледно, НЕ могат да се противопоставят на западните такива и от други те се опитват да произведат тези оръжия а народа на тия държава измира от глад! И същевременно русия е най-голямата държава с най-много ресурси и най-много територия и голяма част от населенията им искад ДА НЕ ЖИВЕЯТ в тези държави!!!
16
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Айде...2 Газа! :) Тея ако се сборичкат,краварите ще забравят напълно името Украйна!За пари да не говорим!Добър ход!
15
7
 
13
 
! Отговори
Атмаджа преди 1 седмица
Интересно ми е как държави като Русия и С.Корея се пъчат,след като освен оръжия не произвеждат храна например.Като нямат храна,народите им ракети ли ще ядат?Русия заграби Украйна,за да има достъп до житото й,за да търгува с него,С.Корея получава ориз и друга храна от Япония,с която уж е смъртен враг.Та ми е интересно,как тези две страни са "врагове" на другите,след като се снабдяват с храна главно чрез внос,иначе при тях би настъпил гладомор?!...
14
4
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 1 седмица
Голяма подигравка , няма що .Само на Самсунг приходите са колкото БВП на четири с.Кореи
13
2
 
10
 
! Отговори
Гландрагор преди 1 седмица
До АтмаджаЕ,то лъжецът Путин нямаше да напада и Украйна.Русия и до ден-днешен се опитва да ни вменява вина за своите грехове.През втората световна война не сме изпратили и един войник срещу СССР и въпреки това те ни избиват политическия елит.Пак те ни свалят социализма чрез Горбачов,обаче и досега ни наричат "предатели".Това са криви хора и докато там не стане коренна промяна не бива да имаме каквито и да било близки отношения с тях.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
сигурно отиват да пазаруват корекомски яйца
11
1
 
10
 
! Отговори
Гландрагор преди 1 седмица
Руснаците писетиха своите сателити - С.Корея,Виетнам,Куба,Сърбия и явно са им дали указания да извършват провокации и дестабилизация.Още отидоха в Сърбия и сърбите пуснаха някакъв филм за свои мъченици от Първата световна война.После президентът ни бе унизен в Черна гора.С.Македония редовно провокират и използват език на омразата.Ислямските сателити на Русия - Хамас,Хизбула,хутите,Иран и т.н.да не ги споменаваме.Явно примката се стяга и руснаците искат да разширят войната.
10
3
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ Е NATO преди 1 седмица
Май ще шляпкаме недохранени севернокорейци
9
3
 
8
 
! Отговори
Атмаджа преди 1 седмица
Ха!А Путин едва вчера обясняваше как Южна Корея нямало защо да се притеснява от съюза между Русия и Сев.Корея.Смятайте колко може да му се вярва.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак ги изтърваха да бягат от Рая
7
4
 
13
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 1 седмица
Горките северно корейци.Искат да избягат ама едните не ги пускат а другите не ги искат.