Руски военни кораби влязоха в пристанище Хавана

Те са от Балтийския флот
28 юли 2024 13:25, Петър Бойчев
76
Руски военни кораби влязоха в пристанище Хавана
Снимка БГНЕС

Руски военни кораби от Балтийския флот акостираха днес в пристанището на Хавана, а първи в пристанището влезе учебният кораб "Смолни", предаде кореспондент на ТАСС.

От борда на "Смолни" бяха произведени приветствени залпове, а от крепостта на пристанището на Хавана се чуха ответни оръдейни залпове. След учебния кораб в пристанището навлязоха танкерът "Елня" и патрулният кораб "Неустрашими". Руските кораби ще останат в Хавана до вторник, отбелязва ТАСС.

В кратко изявление кубинските Революционни въоръжени сили определиха посещението на руските военни кораби в Куба като рутинно, добавя БТА.

Това е второто посещение на руски военни кораби в Куба тази година. В началото на юни в пристанището на Хавана акостираха група руски военни кораби от Северния флот, начело с фрегата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан", което предизвика голям интерес от страна на местните жители, припомня ТАСС.

Американският Държавен департамент и Пентагонът засега не са отговорили на запитванията за коментар на Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че Русия показва мускули изпращайки военни кораби в Куба, която се намира на по-малко от 160 км от щата Флорида.

Напрежението между Москва и Вашингтон се засили от началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г., а руската военна активност в Атлантическия океан, макар и рутинна, се разшири заради подкрепата на САЩ за Украйна, твърдят американски представители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извинете, това панаир на простотията, глупостта и липсата на всякакъв ум ли е?
45
3
 
2
 
! Отговори
Копейкин преди 1 месец
Някой знае ли, *** те алкохолици колко медала взеха до днес на Олимпиадата?
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам чувството,че ще укрепне руско кубинската Дружба.
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не бяха чибурашките, Куба щеше да бъде една доста добре развита държава !
42
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много бих искал да дойдат и у нас,добре дошли братя.
41
7
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Добре се ориентират чебурашките.В Хавана е сигурно.В Черно море ВСУ прави руските кораби на подводници.Навремето имаше един флагман "Москва",който от доста време е подводница.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опорки какво се печатало в берлин преди векове къде даже няма и статистика, само такава глупост не бях виждал от грантовият смотльо с китайският комунистически компютър, телефон и дрехи
39
9
 
5
 
! Отговори
колко бегаха в САЩ ? преди 1 месец
след 1917 само в Берлин са печатали повече руски издания, отколкото в Москва и Петербург взети заедно ! Извод : болшевизмът, сталинизмът и путинизмът причиниха ЕМИГРИРАНЕ на ЦВЕТА на Русия ! УМНИТЕ НЕ ТЪРПЯТ БОЛШЕВИШКИ КАСАПИ ! Сталин с глад, партийни чистки и в Сибир затри 20 милиона руснаци ! Кремълските касапи ПО СТАЛИНСКИ старателно затриват Русия !
38
0
 
2
 
! Отговори
Българан Великов преди 1 месец
Само на мен ли ми се струва, че кораба на заден план е Български ?
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъй тъй опорки и глупости само че фащ що се опитват да завладеят Куба безуспешно от почти век стана вече? Я се виж - Операцията започва през април 1961 г., само 3 месеца след като Джон Кенеди става президент на САЩ. Кубинските имигранти са подготвяни дълго време в центровете на ЦРУ и са екипирани с оръжие от американската армия. Конфликтът завършва с пълен разгром на подкрепяните от САЩ сили и Кенеди трябва да плати 62 милиона долара, за да откупи пленниците.
36
5
 
11
 
! Отговори
Ивза преди 1 месец
До 23- смешниците са много.Като дойде демокрацията някои казваха,че сме хранели руснаците. Е,на такива джендърчета как да обясниш колко е голяма България и какво може да прави.
35
6
 
7
 
! Отговори
М наистина ли преди 1 месец
До Анонимен166 Самолетите стелт залитат ли? Мислех, че летят стабилно, пък то... Да не са като нашите хартиените? Ми, кой ша ни опазва от рашките, тогава?
34
6
 
25
 
! Отговори
someones преди 1 месец
До ФютБеше е ключовата дума, Русия е един от най-големите износители на пшеница, не случайно Африка пропищя, като спря износа. Отдавна не зависи от никаква Украйна.
33
3
 
22
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Гледайте свободни канали, за да знаете цялата истина за ситуацията в света.
32
5
 
16
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Иначе, руснаците с предните кораби се доближиха на 12 морски мили от САЩ. И а филми в момента в интернет с цялото плаване на тия кораби и обяснения как е протекло. Заинтересваните може да потърсят, няма да казвам канал, че пак ще ги затворят :)
31
30
 
17
 
! Отговори
Богомил преди 1 месец
До Анонимен 11. Казваш руските ракети от Куба до Вашингтон за 12 минути. Тези дето и старите Пейтриът ги свалят. Но драги, от Финландия или от Литва, времето до Москва е 3 минути. Да не говорим че Ф-35 са невидими за руските радари. Преди 2 месеца от Украйна унищожиха най- модерните руски радари, на 1100 км от Украйна! Предупредително! Да си знаят! Русия се наср"а от страх.
30
8
 
17
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Аде бе, навремето, някуде в началото на деветдесетте, варна бе залята от пияни натовски моряци, че и се биеха по кръчмите. Качвал съм се на подобен натовски кораб тогава, но по-интересното бе, че беше от 6 средиземноморски флот барабар с морската пехота. Един много ч...рен N с картечница в ръце и маскировка, япозираше на централния плаж. Голяма атракция, жалко че тогава можеше да снимаме само с фотолента, нямаше гелефони :) Та какво толкова са направили руснаците, че постоянно статии?
29
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко е приятно усещането американците да се наакат! Защо Русия да не си разходи корабите до границата със ФАЩ , докато ФАЩ е разположил хиляди оръжия около Русия! Даже в БГ има американска база!!
28
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Корабите ще охраняват Хавана, тъй като разбрали, че бедните американци от САЩ преминавали денонощно нелегално в Куба- чули какъв рай е там и емигрирали от Фалиралия САЩ
27
0
 
15
 
! Отговори
До 27 преди 1 месец
А, бре байо. Кой те е излъгал? От пристанището на Хавана до Кий Уест са точно 90 мили. С по-бърза моторница е 45 минути. Какви 660 км.те гонят?