Великобритания санкционира Беларус за нарушаване на човешките права

В списъка са началници на затворнически лагери
9 авг 2024 19:15, Петър Бойчев
39
Великобритания санкционира Беларус за нарушаване на човешките права
Снимка БГНЕС

Великобритания обяви днес нов пакет санкции срещу Беларус. Те са наложени на четири физически и три юридически лица за нарушения на човешките права и продължаваща подкрепа за руската инвазия в Украйна, предаде Ройтерс.

Британското правителство съобщи, че координираните действия с международните партньори са свързани с годишнината от „силно опорочените“ президентски избори в Беларус през 2020 г.

Повечето независими наблюдатели смятат, че президентът Александър Лукашенко е загубил вота. Той се задържа на власт, след като вкара в затвора хиляди хора, за да потуши продължилите с месеци улични протести с помощта на съюзника си – руския президент Владимир Путин.

Сред санкционираните днес са началниците на четири беларуски наказателни колонии, в които са държани политически затворници.

„Четири години след бруталните сцени, които наблюдавахме в Беларус, безмилостните репресии на Лукашенко над гражданското общество не показват признаци на отслабване“, каза британският министър на външните работи Дейвид Лами.  „Ние сме на страната на хората в Беларус и техния стремеж към свобода и демокрация, и призоваваме режима да освободи всички политически затворници незабавно и без условия“, добави той.

Трите юридически лица, които са санкционирани, са две машиностроителни предприятия, които изнасят за Русия стоки с употреба във военния сектор, и една свързана с правителството на Беларус компания, която извършва дейност в сферата на отбраната.

Великобритания обяви и помощ от 2,5 милиона лири стерлинги (3 млн. долара) за финансиране на каузи, свързани с човешките права и гражданското общество в Беларус, съобщи БТА.
Четете още

    Иран е готов да развие сътрудничество с

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
6
 
! Отговори
Сашо преди 4 седмици
Питам: във Великобритания всички ли са откачени или само управляващите? Който знае да отговори.
31
0
 
10
 
! Отговори
БПФ преди 4 седмици
Тия, дето искат да пращат армия срещу собствения си народ, само защото белите англичани не искат някакви диваци да им колят децата, санкционират Белорусь за нарушаване на човешките права? Вярно ли?
30
0
 
1
 
! Отговори
денс преди 4 седмици
Викай Венсеремос, Луки! По-силно!
29
2
 
12
 
! Отговори
Оксиморон,баце... преди 1 месец
Малобритания,която е разкъсана от протести за нарушаване на човешките права на обикновените работещи бели хора,населяващи острова налага санкции на суверена европейска държава,която не призна Control via ID психопландемията и която може самостоятелно да взема решения,които не се харесват на наглобританците и сателитите им... :) :) :) Колко трансатлантическо и неолибера3тично! 666аасссси и ценностите,чуЕк!
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даааа, да ги освободи, че да плъзнат бандитите и престъпниците да тероризират хората, що Англия не освободи своите затворници, ами надзирава други? Я вижте затворите в Беларусия в някое видео, като луксозни хотели са, с всички удобства, с много добри условия на живот, с фитнес зали, библиотеки и какво ли не още за забавление и всичко е ново!
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямаше ли там току що масови арести на протестиращи след убийството на децата?
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Беларус е ужасяващо тихо, а хората в Украйна още празнуват освобождението си с пиротехника и сватбарска стрелба.
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беларусите са по-умни от украинците. Не избират Уили Уонка и Хари Потър за президенти.
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Беларус хората страдат, а в Украйна празнуват и се радват на свободата, която им дари Британия.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нова новина: Беларус си го премести от единия крачол в другия.
22
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кви права точно в Англия ,там са от кол и въже,министър индиец ,толкова ли нямат англичани,а и е пълно с южно африканци които се наричат англичани ,Англия е най голямата ромска държава ,))))
21
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цяла седмица гледам издевателства на тълпите срещу мигранти - престъпници в Анклия и издевателства на тълпи мигранти срещу англичани. И след като това не престава и ни надуха главата с него, Великобритания имала наглостта да "санкционира Беларус за нарушение на някакви си човешки права"? Добре, а всекидневното им нарушение в Англия и САЩ кой ще санкционира???
20
2
 
26
 
! Отговори
шмatka преди 1 месец
Кой дава право на ингилизите да санкционират който и да било по света?Правото на колониалната им политика и наученото да крадат от другите!
19
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пародия ! Ингилизигте са икономически и технологично поне 30 години след Беларус
18
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЖалкароБритания отдавна не е фактор в световната геополитика.
17
2
 
35
 
! Отговори
каро преди 1 месец
я напишете как британците днес за първи път бе осъден човек за пост във фейс бук,демокрация нали я тази демокрация май е по опасна от комунизма
16
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Храбрите британци станали пакистанци .
15
1
 
39
 
! Отговори
Bond преди 1 месец
Беларусите ще си го преместят от единия крачол в другия!
14
1
 
38
 
! Отговори
Цирк преди 1 месец
Крадците викат дръжте крадеца.
13
1
 
39
 
! Отговори
сламка в чуждо око преди 1 месец
Е няма такава наглост!!! В момента на мухлясалия остров арестуват и запокитват в зандана хора за постове в соц. мрежи, тръгнали за човешки права да говорят. Кралството е обречено!