"От сътворението до унищожението" - филм за Хирошима

Разказът на Миглена Георгиева е нов епизод на "Историите ON AIR"
15 авг 2024 22:23, Анисия Иванова
4

Днес се навършват 79 години от капитулацията на Япония по време на Втората световна война. Това става 9 дни след като над Хирошима е пусната атомната бомба Малчуганът.

В неделя в 18 часа Миглена Георгиева ще представи в "Историите ON AIR" филма "От сътворението до унищожението".

"На 9 май 1945 г. е обявен краят на Втората световна война, има тържества по целия свят и Европа, след като Германия капитулира, но в Тихия океан войната между Япония и Америка продължава. В американското общество има силни антияпонски настроения, американците мразят японците по това време, има депортации на японци, които живеят там. Японците са много лош съперник, имат отряд, който се занимава с жестокости по отношение на противниците си", каза авторът на "Историите ON AIR" Миглена Георгиева в студиото на "България сутрин".

Конфликтът приключва със санкции на САЩ над Япония, след като нападат и превземат Източен Индокитай.

"След края на тази японска операция се оказва, че Япония започва да изпитва недостиг на стоки и услуги. Взимат решение да отмъстят и да нападнат американски и британски военни бази. Нападат Пърл Харбър и започва голямата битка", разказа Миглена Георгиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

"От сътворението до унищожението" дава отговор на въпросите как възниква идеята за атомната бомба, каква е ролята на Германия и физиците от еврейски произход.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: японияBulgaria ON AIR
Още от Водещи мобилна
Въпреки климата: Житниците са пълни и цените на храните падат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
сага пак ли Путин преди 3 седмици
ще изкарате виновен за двете бомби или политкоректно ще премълчите какво е станало на 6 и 9 август 1945г. в Япония.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хайде да уточним кой пуска бомбите. Американските агресори убиха повече от 300 000 невинни жертви. Америка трябва да носи отговорност за престъпните си действия, а не да налага на света измислена демокрация, угодна само за тях.
2
0
 
3
 
! Отговори
Ама във филма преди 3 седмици
споменато ли е че великите актруисти и демократи от ФАЩ мятат две атомни бомби и изпаряват стотици хиляди жени и деца? Или е спестена тая дребна подробност? Щото на годишнината на бомбардировките, американските политици никъде никога не споменават, че точно те са метнали бомбите. А и нашата невежа Урсулка като беше в Япония, въртя ***, само дето не каза че СССР или Китай са избомбили. То бива бива изкривяване на историята ама толкова не бива.
1
0
 
6
 
! Отговори
Накратко : преди 3 седмици
"... физиците от еврейски произход"