Тейлър Суифт официално подкрепи Камала Харис за президент на САЩ

Фалшивата ИИ реклама за Тръмп поддтикнала звездата
11 сеп 2024 07:37, Нели Христова
43
Тейлър Суифт официално подкрепи Камала Харис за президент на САЩ
Снимка: БГНЕС

Тейлър Суифт подкрепи Камала Харис за президент само миг след края на президентския дебат срещу Доналд Тръмп.

В публикация в Instagram във вторник вечерта поп звездата каза, че е направила своето "изследване".

"Ще дам гласа си за Камала Харис и Тим Уолц на президентските избори през 2024 г.", написа тя. "Гласувам за @kamalaharris, защото тя се бори за правата и причините, които вярвам, че се нуждаят от воин, който да ги защитава."

Суифт нарече Харис "спокоен, надарен лидер".

"Вярвам, че можем да постигнем много повече в тази страна, ако сме водени от спокойствие, а не от хаос", написа тя.

Суифт обяви новината заедно със снимка на нея с котка и я подписа "Childless Cat Lady", препратка към коментари, направени от кандидата за вицепрезидент на Доналд Тръмп Джей Ди Ванс. Сенаторът от Охайо се сблъска с негативна реакция от клип от 2021 г., в който той нарече няколко видни демократи – включително Харис – "купчина бездетни дами-котки, които са нещастни в живота си".

Суифт продължи да прави комплимент за избора на Харис за кандидат за вицепрезидент, губернатора на Минесота Тим Уолц, който според нея "отстоява правата на LGBTQ+, ин витро оплождането и правото на жената на собственото й тяло от десетилетия".

Певицата каза, че е била отчасти мотивирана да сподели решението си за гласуване с обществеността, след като изображение, направено с изкуствен интелект, на което тя фалшиво подкрепя Тръмп, беше публикувано на уебсайта му.

"Това наистина предизвика страховете ми относно ИИ и опасностите от разпространение на дезинформация", написа звездата. "И ме доведе до заключението, че трябва да бъда много прозрачен относно действителните си планове за тези избори като избирател."

Суифт е една от няколкото знаменитости, които подкрепят Харис, включително певците Джон Леджънд и Оливия Родриго, актьорът Джордж Клуни и режисьорът Спайк Лий.

Бившият кечист Хълк Хоган, телевизионната звезда Амбър Роуз и милиардерът Илон Мъск подкрепиха Тръмп.

Подкрепата на Харис от Суифт дойде след ожесточен 90-минутен президентски дебат, по време на който двамата кандидати спориха по въпроси като правата на аборт, икономиката и имиграцията.

Това не е първият път, когато поп звездата подкрепя кандидата на демократите в надпревара срещу Тръмп. Суифт обяви подкрепата си за президента Джо Байдън и Харис за негов вицепрезидент месец преди изборите през 2020 г.

Суифт беше и вокален критик на Тръмп по време на неговото президентство около националните протести срещу полицейското убийство на Джордж Флойд.

"След като разпалихте огъня на бялото превъзходство и расизма през цялото ви президентство, имате наглостта да се преструвате на морално превъзходство, преди да заплашите с насилие?", написа тя в Twitter/X.

Певицата има 283 милиона последователи в Instagram. Нейното одобрение получи повече от два милиона харесвания в Instagram само половин час след като го публикува.

В публикацията си Суифт призова гласувалите за първи път да се регистрират и каза, че ще публикува връзка с повече информация за гласуването на страницата си.

"Направих проучването си и направих своя избор", каза тя. "Вашето изследване е изцяло ваше и изборът е ваш."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от САЩ
Обиди и удари под кръста: Дебатът между Тръмп и Харис
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ше я изкарат най-добрата!Нали подържа Сорос и Харис.Божеее,в какъв свят живеем!
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Еееййй, познайте какво....Тейлър Суифт е жена, която мрази мъжете, цялата и фен база е само жени, и познайте какво....решила да гласува за жена. Уааааау, каква изненада, какъв шок, какъв прецедент...........
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Забравихте да напишете, че Суифт завърши посланието си прегърнала своята котка с: бездетна жена обичаща котки, превод на български от Taylor Swift Childless Cat Lady. Има го в инстаграм
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
В по-голямата си част, музиката от този век ми е звучи изкуствено, така да се каже не от душа и сърце, а направена за пари. Едно е тая, съвсем друго е в Родопите някоя баба да разлюлее чамовете като запее. Не искам да я коментирам изобщо тая Тейлър Рептила ( swift - гущер ).
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Откачалка!
33
1
 
9
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 6 дни
Хахах че нали ако не я подкрепи веднага "звездата" ще се изгуби в мъглите на Андромеда!Шивачката Суифт е проект на CIA
32
1
 
11
 
! Отговори
ало днеса преди 6 дни
абе преди не спирахте да пишете за адел ся за тая :) роднини ли са ви
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
е тя е творение на левите, как няма да подкрепи. Без грам талант, ултра известни... убийците на изкуството
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Айде копейките умреха всички до 1 вече няма не е интересно
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И кой да подкрепи тази доказана мъжемразка, която няма мъж който да не е натирила, и после да не е направила песен (тоест пари) от това...??
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не знам нито една песен на тази мома, която да ми хареса поне малко, а те е изкарвали супер звезда на жендърите :)))
27
2
 
7
 
! Отговори
Тази прилича на преди 6 дни
лястовичка (имам в предвид за забавление) от провинциална гара!
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"Суифт обяви новината заедно със снимка на нея с котка и я подписа "Childless Cat Lady"," - Това е все едно мъж да се подпише с "дърт алкохолик без семейство" - не е точно нещо, към кеото да се стремиш или с което да се хвалиш ... ама кот таквоз.
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Знам, че е кънтри певица и имаше 2-3 интересни парчета с Бон Ивер, но чак па толкова да е станала извесна ... хъх ... бившата беше казала, че не е като другите момичета и не я слуша, но не знаех, че било много популярно ... Трябва да излизам по-често и не само в мотоклуба да ходим ...
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Алекс Сорос един от синовете на Джордж Сорос пое НПО империята му ,той подкрепя официално Камала Харис (има в туйтър на профила му на снимка как се здрависват ) Бивившият мениджър Скутър Браун на Тейлър Суйфт собственик на фирмата Биг Машийн продаде й авторските 6 албума на Тейлър Суйфт.От шест Суйфт презаписа (за да придобие авторството като нови записи ) четири албума ! Ако няма правата немоше да пее по стадиони хитовете си ! Скутър Браун ги продаде на Сорос Груп.Тейлър се молеше на наградите жена на годината 2019 отсорос груп да си ги откупи .Ето цената - подкрепа за Камала
23
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 6 дни
Не съм я слушал. Котаракът на снимката нещо не е доволен.
22
3
 
10
 
! Отговори
Един там преди 6 дни
Дано Тръмп стане президент, а тази певица да си подкрепя който си иска.
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Таз нито може да пее, нито песните и струват нещо, ама сегашното поколение е тотал щета, ко да праиш :)))
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тя Суифт не разбира от политика а разбира от музика.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Зане разбралите , преди години Суйфт се събуди с продадена музикална компания Биг машийн притежаваща нейните авторски прааа над песните й . Собственикът и мениджър Скутър Браун на много звезди като Бийбър , Кеша,Кание Уест , Арияна Гранде и други продаде компанията си.След неуспешни опити за откупване на правата си Суйфт реши да презапише албумите си под нова фирма и така да обяви новите записи за авторски.През 2019 на наградите Жена на годината заяви Браун продал авторските й права на сорос груп Тя помоли сорос груп да й върнат авторските права .